Badplatsen vid Folkärna – Utsund!

Hej

Idag tog vi en utflykt till ett badstället ➜ Utsund som ligger i Folkärna och är några kilometer bort, vi har inte varit där förut för att det har varit avstängt. Dock så har vi missat de senaste åren att de har varit i gång igen och att vattenkvalitén har varit toppen. Det har verkligen satsat på stället också och har lagt sand i botten också för att det ska bli skönt underlag då man badar. Till min lycka så kan man även ligga på klippor runt om badplatsen också. Det ger mig kustkänslor.

Bästa badplatsen runt oss hittills

Nu har vi badat på olika badställen som ligger nära oss och jag måste säga att det här var det bästa som vi tycker just nu. Det var rent och fräscht vatten och stort plus är ju när botten är sand så man har skönt underlag att gå på. Nackdelen här är väl att det är lite mindre så man kanske inte ska vänta sig att man ska åka dit och det är mindre folk där. Det är ju också ett ställe som är omtalat här så folket dras ju dit. Idag då vi var där så var det ganska mycket folk och det blir ju snabbt upptaget med vart man ska ställa bilen. Jag hittade en väg ner i vatten lite vid sidan om bryggan och där gick jag ner och badade. Det som var då var att det var lite stenigare, men inte särskilt mycket. Det var lika fräscht där för övrigt annars och då skönt att kunna gå i och bada lite för sig själv och inte bland alla andra. Det var jag och lite äldre damer som var där, fniss! Jag missade dock att ta av mig mina solglasögon då jag gick i vattnet så jag tappade dem i vattnet och hittade inte på dem igen. Det är ingen stor förlust för jag köper inga dyra glasögon då jag är socialist på att tappa bort minst ett par varje sommarsäsong. Nu var det sent denna sommar som jag tappade bort mina favoriter. Eventuellt hittade någon på dem efter vi åkt och fått nya fina glasögon. Eller så har någon vänlig skäl hittat på dem och lagt dem i omklädningsrummet eller så där.

DIT ÅKER VI ABSOLUT IGEN NÄSTA SOMMAR!

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

4 reaktioner till “Badplatsen vid Folkärna – Utsund!

 1. Härligt att hitta en badplats som ni gillar. Att ni kommer att besöka nästa sommar. Osis att du tappade dina solglasögon. Men som du säger. Inget nytt för dig 😎. Å nu var det sent på sommaren åxå.
  Ja, ska man iväg till badstrand. Så får man åka tidigt på dagen för att få parkering. Vilken tid åkte ni & bada?

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  Gilla

 2. Så härligt med bad och solande på klippor mm. Idag har jag badat i havet där vi har husvagnen på säsongsplats. Härliga Karlskronas hav.
  Ha det gott!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.