En dag i Furuvik – Vad tyckte vi?!

Hej

I går var dagen äntligen där, som hon väntat. Vi tog en dag i ➜ Furuviksparken som en härlig dag tillsammans. Vi har haft lite mycket nu som ni vet, samt så har vi gjort en hel del utflykter redan i sommar också, så vi kände att vi får fördela ut dem lite så att allt inte blir bara på semestern. Sommaren fortsätter ju än några veckor till och då är det väl extra roligt att fylla ut dem med en utflykt till ett äventyrsland och nöjesland.

18 grader i luften och 25 grader i vattnet

Vi började förmiddagen med att bada i ➜ Äventyrsbadet och det var väldigt bra och lagom stort. Det var ett ”mindre” med en stor lekställning med en pool med grundare vatten och en lagom stor rutschkana. Där var det också tunnor, vattenfall och olika anordningar som gjorde att det kom vatten från alla håll emellanåt. Ena stunden kunde man få en stor tunna med vatten över sig. Det fanns även en till större pool där högsta djupet var 1,40 cm. Det stod utmärkt jättetydligt djupet på poolen i de olika nivåerna runt om så man kunde ha bra koll. I den poolen fanns det en jättestor ringlande dubbelrutschkana, den ena var öppen och den andra stängd. Bellis älskade att vara där och vattnet visade en temperatur i går på 25 grader och på förmiddagen visade tempen ute på 18 grader.

Lunch vid matstället Fiskeläget

Vi hade kikat ut i förväg vart vi ville äta då vi inte vill äta hamburgare och sådant då vi inte äter den maten. Bellis fick välja vad hon ville äta och hon ville ha pannkakor vilket de flesta uteställen har. Vi valde att äta på ➜ matstället Fiskeläget, det var också helt rätt för oj så mysigt det låg till. Maten var god och vi myste där en stund och njöt av atmosfären. Det låg även intill alla djuren så nästa ställe vi gick till var att besök och se alla djuren.

Helt plötsligt satt en lemur över huvudet

Då var det dags att kolla på alla djuren och även åka flodfärden. Flodfärden var allas favorit och det var jättemysigt att sitta där i ”tunnan” och guppa runt över vattnet för att kunna se på djuren närmare och även åka in och se på fint dekorerad grotta. De har även många ➜ djurarter att se på och Bellis blev väldigt förtjust i lemurerna och som ni ser fick även en liten lemur följa med oss hem. Vi valde också att vara med på uppvisningen av lemurerna också och vid ett tillfälle så hoppade ena lemuren och satte sig rakt över BQ,s huvud. Såg lite lattjo och även supersött ut. Vi besökte ju även djuren som man fick gå in och klappa och hälsa på. De tropiska djuren fastnade jag för ödlan, för oj så läcker måste jag säga.

Träffat Självaste Pelle Svanslös och Maja Gräddnos

Nytt för i år är att Pelle Svanslös med vänner finns på Furuvik och såklart skulle vi se deras lilla förställning och få träffa dem och krama om dem. Bellis favorit är Maja, men hon tyckte Måns var den som var mjukast att krama. Föreställningen handlade om Majas nyöppnade godisbutik och då fick man sedan lockas att besöka den butiken för att köpa godis eller annat. Bellis fick såklart köpa med sig lite godis i en påse. Man kan även träffa Bill och Bull som går omkring lite här och var i parken och hälsar på barnen. När vi såg dem igår så skulle även dem åka tekopparna.

Dagens höjdpunkt och även det mest hisnande i magen

Bellis största förväntan har ju såklart varit dels äventyrslandet med bad och lek, men främst tivolit som hon inser att ju mer hon växer desto mer får hon göra också. Vissa karuseller säger vi fortfarande nej till, men de mesta hon velat åka fick hon också göra. Hon hade kunnat åka karuseller flera dagar i rad om hon fick bestämma för så roligt hon tycker det är. Hon ville åka om och om och om igen. Som tur var har de på Furuvik, säkert på alla sådana här ställen åkband. Därför kunde hon ju också åka om och om igen tills hon tröttna tänkte vi. Nej det gjorde hon ju inte direkt och när klockan var halv 5 och de sa i högtalarna att det är en halvtimma kvar tills parken stänger blev det ju då lite missnöje trots att vi varit i parken sedan de öppnade i stort sett. Det är dock roligt att se för då ser man ju att hon uppskattade dagen.

För att knyta ihop säcken och en härlig stund

Som ett härligt avslut på vår vistelse valde vi att ta en fika på parkens café ➜ Classic Café och det ligger verkligen jättemysigt till en kort liten bit i från tivolit. Syftet är ju att man får komma bort lite från tivolit och kan njuta där av deras goda bakverk och kaffe eller te för en stund. Vi satt där en stund för att sedan åka två eller tre karuseller till innan det var dags att åka hem.

Vi är nöjda med vår dag i Furvik och känner att vi gärna åker dit igen nästa sommar. Nu valde vi att åka dit sent på sommaren för att hoppas och tro att det var mindre folk. Jag tror också att det faktiskt var så också, såklart var det mycket folk, men det var inte hysteriskt med folk. Det var aldrig några långa köer till åkattraktionerna och man trängdes inte med folket. Det var ju mycket mer folk då jag och Bellis var på Kolmården, men det var ju också då mitt i sommaren.

En stor tumme upp för dagen och även till Furuvik som en helhet.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

15 reaktioner till “En dag i Furuvik – Vad tyckte vi?!

 1. Härligt att ni hade en så bra dag på Furuvik 🐢🐮🐠😃. Att maten passa alla i din familj. Vi var där för några år sen. Tyckte att det var bra.
  Klokt av er att åka såhär på sensommaren när det är troligtvis mindre folk som följer mindre kö till olika sakerna. Å att Bellis fick åka så mycket som hon ville. Att det var uppskattat av henne 😀. Kul att ni alla var nöjda över dagen på Furuvik i det stora hela åxå 🐢🐠🐷😃.
  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  Gilla

 2. Vilken otroligt härlig dag ni hade i Furuvik. Själv var det flera år sedan jag var där. Så roligt att ni badade i äventyrsbadet det första ni gjorde. Det har jag aldrig gjort själv när jag varit till furuvik. Så bra att ni hade bestämt var ni skulle äta innan och så härligt det ser ut att vara. Själv åker jag inte några attraktioner då jag är för feg. Jag själv har också köpt något gosedjur när jag varit till furuvik.

  Gilla

 3. Låter som en riktig härlig dag :)kul att dom hade så mycket poler att välja på pankakor är ju himla gott 🙂

  Gilla

 4. furuvik är mysigt har varit där en hel del med stora dottern, men karuseller tröttnar de aldrig på..så egentligen behöver man mycket mera tid än bara en dag för att besöket ska bli 100% vi brukar övernatta & gå in två dagar. Men verkar som att ni hade ett bra besök och bra väder.. Den där Pelle Svanslös nyheten hade jag hört om alltid kul med nytt

  Gilla

 5. Va mysigt det såg ut. Vattenlandet lätt riktigt roligt och va mysigt med alla djur. Furuvik har något för alla skulle man kunna säga. Va skönt att ni slapp trängas med andra och kunde roa er utan problem.

  Ha en jätte fin dag!!!

  Gilla

 6. Det låter som en härlig dag ni haft 😊. Väldigt bra idé att dela upp saker så allt inte blir på semestern utan man kan göra det när man är ledig från jobbet 👍

  Gilla

 7. Kolmården är så lagom tycker vi. Både lite djurpark och lite tivoli. Vi var där flera gånger med våra döttrar och brukar ta med barnbarnen dit någon gång varje sommar. Dock har det inte blivit av denna sommar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s