Parmesanpanerad torsk med rotfrukter

Fisk kan man panera på fler olika sätt och med olika fisksorter. Ja för att nämna några, torsk, sej, rödspätta m fl. Här delar jag med mig ett recept från viktväktarna med torsk och rotfrukter. Panerar man fisken blir den ju också krispig på ytan men mör och god på insidan. Här har du en god fest måltid att njuta av.

4 portioner = Hela receptet
Personliga Points = per portion
8-12

Ingredienser

 • Torsk 600 g
 • Ägg 1 st
 • Ströbröd (skorpmjöl) 1½ dl
 • Parmesanost 1 dl
 • Margarin flytande 80% 1 msk
 • Morot 2 medelstora
 • Palsternacka 1 medelstor
 • Rotselleri 1 bit
 • Purjolök 1 medelstor
 • Potatis 4 st
 • Rapsolja 2 tsk
 • Sockerärter 2 dl
 • Matlagningsyoghurt 8% 2 dl
 • Skalade räkor 1 dl
 • Vitlök 1 klyfta
 • Dill 2 msk

Instruktioner

Skala och dela rotfrukterna i mindre bitar, skär purjon i bitar. Lägg rotfrukter och purjo i en långpanna och ringla över olja. Stek i ugn 200° ca 30 min. Tillaga sockerärterna enl förp och vänd ner i rotfrukterna vid servering. Rör ner dill, räkor och vitlök i matlagningsyoghurten, smaka av med salt och peppar. Blanda ströbröd och parmesan. Vispa upp ägget och vänd fisken i det och sedan i ströbrödet. Stek fisken i margarin. Servera med rotfrukter och sås.

/ Receptkälla ➜ Parmesanpanerad torsk med rotfrukter

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Jag har fått godkänt av Viktväktarna att använda deras recept

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

En reaktion till “Parmesanpanerad torsk med rotfrukter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.