Zucchinniplättar med viktväktarna

I min måtlåda i dag finns det zucchinnibiffar eller kallat mer zucchinniplättar. Jag har dem tillsammans med sötpotatisstavar och olika salladsmix. Här serverar man dem tillsammans med bönsallad enligt viktväktarna och därför tänkte jag dela med mig till er av viktväktarnas variant och tro mig zucchinniplättarna är toppengoda.

4 portioner = Hela receptet
Personliga Points = per portion
9-15

Ingredienser

 • Svarta bönor, konserv 1 burk
 • ½ st Tomat
 • 3 st Chilipeppar
 • ½ st, röd Apelsin
 • 2 st Spenat, färsk
 • 70 g Bladpersilja
 • 3 msk, hackad Spiskummin
 • ½ tsk Matlagningsyoghurt 8%
 • 2 dl Vitlök 1 klyfta
 • Zucchini 3 medelstora
 • Lök 1 st, gul/gula
 • Äpple 2 medelstora
 • Ägg 2 st
 • Vetemjöl 2 dl
 • Salladsost (feta) 10% 150 g
 • Rapsolja 2 tsk

Instruktioner

Skölj bönor och lägg i en skål. Skär gurka, tomat och apelsin i mindre bitar. Finhacka chili och blanda ner tillsammans med babyspenat, persilja och spiskummin. Smaka av med salt och peppar. Riv ner vitlök i matlagningsyoghurt och smaka av med salt och peppar. Riv zucchini grovt. Lägg i ett durkslag och strö över salt. Låt stå en stund och krama sedan ur så mycket vätska som möjligt. Skala och riv lök och äpple och blanda med zucchinin. Blanda därefter ner ägg, mjöl, smulad ost, salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olja och stek zucchiniplättar ca 2-3 min på varje sida.

Servera med bönsalladen och såsen.

/ Receptkälla Zucchiniplättar med bönsallad

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Jag har fått godkänt av Viktväktarna att använda deras recept

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

7 reaktioner till “Zucchinniplättar med viktväktarna

 1. Har faktiskt aldrig ätit zucchinni själv. Däremot låter detta spännande och något man kanske ska ta och testa någon gång. Roligt med recept som inspirerar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.