En mer genomtänkt semster!

Mycket motion och ändrad kost denna sommar

Den här sommaren har man haft mycket tid över just för att vi inte rest på samma vis och vi har båda två bestämt oss stenhårt för att satsa på förbättrad livstil nu och motionera mer och äta sunt och bra. Bättre än man gjort, Viktväktarna är en superbra kost och livstil, men vi har slarvat för mycket på helgerna med annat. Det har vi ändrat mycket på nu i sommar. Såklart har vi ätit godis och glass, och kakor och fika. Det har dock varit extremt mycket mindre än man gjort tidigare. Vi äter en mer kostvariant nu när vi håller ner middagar under 650 kalorier och det hjälper jättemycket och tillsätter mer motion. Vi går raska powerwalks varje kväll. I bland går vi en och en eller så vill Bellis haka på och då cyklar hon och vi går raskt tillsammans med henne. Vi mår bättre och vi har även tappat vikt på vågen som vi också velat. Nu sätter vardagen i gång mer också och då hinner jag få in en lunchpromenad på 30 min på min rast också, det tycker jag är skönt. Man behöver komma bort från jobbet och skölja av sig allt och tanka ny energi.

➤ Hinner du få in mer vardagsmotion och har du förändrat dina vanor något i sommar?

Sista semesterveckan med allt som erbjöds

Det har alltså varit min sista semesterveckan för mig och tösen och det har varit mycket blandade känslor kring det då man känner att man inte helt haft vädret och man har därför inte helt fått semesterkänslan med sol och bad denna sommar. Kanske man hinner bada något mer i sommar, det får vi hoppas på. Här är när vi var på väg till vänner i fredags Bellis och jag för att hänga lite med dem. Vi hann precis dit utan att bli blöta för när jag precis klev in på deras altan öppnade sig himeln. Det var lite läckert måste jag säga att det väntade in mig och Bellis så vi inte hamnade mitt i regnet. Hade vi gått hemifrån 5-10 min senare hade vi varit plaskvåta.

➤ Känner du att du fått ut allt du velat på din semester?

Fagersta Hembygdsgård är värt att besöka

Igår tog vi en tripp några mil bort för att besöka ➜ Fagersta – Västanfors Hembygdsförening. De är en jättetrevlig plats där de har flera härliga möjligheter då man är där. Herrgården är Sveriges mest öppna hembygdsgård, parkområdet ligger intill Strömsholms kanal. Gården har öppet året om och vi har även varit dit på julmarknad.

Här är vad jag upplevt att man kan göra här

 • Kaffebod med både glass och goda mackor
 • En bod med loppisförsäljning
 • En handelsbod som säljer massa fina produkter
 • Lekmöjligheter med en skapad lekplats där vatten flyter genom lekparken
 • Bodar och olika museum med historia bakom, exempelvis ett skapat klassrum hur det var förr
 • På ovanvåningen i handelsboden finns det också loppis och en våning till kan man besöka och se hur biosalongen såg ut förr i tiden
 • Finns många fina platsmöjligheter i deras trädgård där man kan sitta och avnjuta något gott man köpt
 • En bit lite längre bort finns det även en hamnkrog vid vattnet och kanalen ➜ Hamnkrogen Fagersta

➤Har ni besökt Fagersta Hembygdsgård någon gång?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

4 reaktioner till “En mer genomtänkt semster!

 1. Sitter just nu med värsta jobbångesten efter en underbar semester. Så nöjd med allt vi gjort och den avkoppling vi fått. Trist när vädret sätter gränser på semestern och man inte kan göra precis det man vill. Då får man vara glad över det man ändå kunnat göra.

  Gilla

 2. Har väl inte kunnat hålla det som jag tänkt. Har jobbat lite mer än vad jag tänkt, och allt har gått i ett. Inte så bra då det kommer till kost och motion.

  Gilla

 3. Ja Fagersta hembygdsgård har jag varit på. Fagersta är en stad jag varit mycke i som ung då en vän har familj där. Mycket vacker stad som alltid är värt att besökas.
  Nej denna sommar har varit så där. När man väll fått upp sommar känslan så öppnar sig himlen och en skur kommer. Men jag har hunnit med mycke ändå så det vore fel att klaga.
  Motionen har vart dålig denna sommar. Får ta mig i kragen nu under hösten.
  Ha en jätte fin dag!!!

  Gilla

 4. Vi har fikat väldigt lite, vi har ätit endast 3 glassar. Vi har cyklat eller spelat golf varje dag är vi varit på plats. I stort sett varje dag över 10 000 steg. Mått ganska bra helt enkelt

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.