Bästa dagen på Stora Lunån!

Hej

Idag har vi varit på en liten utflykt Bellis och jag tillsammans med min kompis Madde och hennes två guldlockar till döttrar. Min fina Bullerbytös som vi kallar henne då hon är så extremt lik Anna och Britta i Bullerbyn var ju så glad att få komma iväg och leka med kompisar och gå till en bondgård med djur. Vädret var ju också med oss och vi som även andra tyckte det samma för det var mer folk där idag än det brukar vara. Vi har haft bästa dagen på Stora Lunån tillsammans med dessa fina tjejer, Precis vad vi behövde!

Ett paradis för barnen – Stora Lunån

Mellan Falun och Hedemora har vi ett litet paradis för barnen ➜ Stora Lunån Gårdscafé. Här kan man kliva direkt in i en liten oas bland djuren där man kan se allt från kaniner till påfåglar. Man får gå in och vara med djuren och man träffar på storgrisen Olivia som vandrar runt överallt. Stora Lunån är en gård med anor från 1400-talet och den ligger som sagt en bit utanför Falun. Här finns bland annat gris, påfågel, strutsar, kaniner, marsvin, fjällkor m,m. Här är de även ett litet mejeri på gården som även finns produkter att köpa till försäljning i cafét sedan. Cafét öppnar i maj och då helger och är sedan öppet hela sommaren f.r.o.m juni.

Har ni inte besökt det här stället och vill ha en dagsutflykt i sommar ska ni absolut besöka ➜ Stora Lunån Gårdscafé

Lite smått stressat vid lunchen

Idag visade väderprognosen SOL och ons, tors skulle sedan bli regn för vi hade bestämt att vi skulle ses innan fredag då jag inte kan då. Det var flera än oss tror jag som tyckte samma att de skulle passa på att åka idag då det var sol för det var mer folk än det brukar vara där och det märktes vid lunchen. Vi sa att vi skulle beställa maten redan vid halv 12 då vi tänkte att det kunde vara köer, samt borden skulle bli upptagna. Vi hade tur för vi fick ut maten relativt snabbt och vi fick bästa platsen där tyckte vi, lite avsides och med sköna möbler. Efter det sedan märkte man att det började fyllas på med folk och vissa fick vänta lite länge för att få sin mat. Därför är det nog bra att vara ute i god tid när man är där och förvänta sig att det tar lite tid då det är soliga dagar och det är mer folk.

Vi fick även besök av söta grisen OLIVIA också som höll oss sällskap

Texten på Bellis tröja talar ju för sitt och behöver man säga mer än så ?!

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

9 reaktioner till “Bästa dagen på Stora Lunån!

 1. Härligt att åka på utflykt med vänner, ser ut som ni haft en mysig dag ihop. Aww vilken söt gris 😍 haha roligt när barnen får komma ut med vänner och hitta på saker… 🙂

  Gilla

 2. Åå vad trevlig dag ni har haft med era vänner 😃. Kul att gå på gård med massa djur & tillgång till mat som är bra för barn 🐮🐷🐈🐰🦜😃.
  Vilken tur ni hade med maten! 😅👍. Du är rutinerad 😊. Denna utflykt kommer säkert Bellis prata mycket & länge om.
  Ta hand om er och va rädd om er💕🤗

  Gilla

 3. Så roligt det ser ut att vara. Det där stället måste vara perfekt ställe att besöka när man har barn. Grisen var ju så söt. Bra att ni var ute i tid och beställde maten för som du skriver kan man få vänta på maten länge om det är många andra som beställt mat.

  Gilla

 4. Jag dör vad sött. Barn och djur är något speciellt måste jag säga. Tror det är bra för dom att få lära sig umgås och ta hand om en annan levande varelse. Är så glad över att det jag lärt mina barn om djur har dom lärt sina. Dom är så respektfulla Så viktigt. Vi har ju några 4H gårdar i närheten, är detta något liknande?

  Gilla

 5. Vad kul att komma i väg och leka med lite kompisar och inte minst att träffa lite djur också. Kul att verkligen komma nära djuren och i en så härlig miljö. Att de har eget mejeri var ju också kul, älskar att köpa med mig varor med

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s