Sista semesterveckan

Hej

Nu är det sista semesterveckan för mig och sista sommarlovsveckan för Bellis. Jag öppnade jobbmailen idag bara för att se och jag inser att det var en hel del man måste göra när vi kommer tillbaka på måndag. Samt jag ska gå på en flerdagarskurs och utbildning av NTA i höst och första dagen börjar redan på torsdag nästa vecka. Nu sätter snart vardag, rutiner och allvaret i gång igen.

Njuta av sista semesterveckan först

Först ska vi njuta av den här veckan som är kvar och vi ska göra några fler utflykter, vi ska äta mer glass, bada om det är varmt nog och vi ska ha mysiga stunder. Vi ska bland annat åka till Stora Lunån tillsammans med min kompis Madde och hennes töser någon dag denna veckan. Eventuellt ska vi åka till Furuvik också till helgen. Vi får räkna lite på ekonmin och allt vad det innebär vad vi kan göra och inte. Så är det för alla inte bara för oss. Idag är det mulet väder här och lite grått, men vi ska äta lunch nu sedan hitta på något skoj

➤ Har ni börjat jobba igen? eller har ni semester och sommarlov än?

Infinner sig någon jobbångest?

Hur brukar ni känns såhär sista semesterveckan? brukar ni kunna slappna av helt och känns lika som de andra veckorna ni haft semester eller börjar jobbångesten komma. Jag känner fortfarande lite semesterkänslor, lite börjar det gnaga faktiskt att man börjar jobba på måndag. Det kommer vara enkelt och kännas bra då man väl är där på måndag. Dock så vill man ju alltid vara fortsatt ledigt, främst då man haft en lång semester. Fast det blir skönt att komma igång också för det är dyrt med semester och det är också lätt att man trillar ur sina rutiner. Det är så det ska vara också, men man behöver komma in i sina vanor igen för det är dem man mår bra av.

➤ Hur ser sensommaren och hösten ut för er? Händer något nytt ?

Jag trivs jättebra på mitt jobb och tycker om att jobba med mina kollegor och barnen. Nu kommer vi få fler nya barn och det kommer att bli att vi skolar in 9 nya barn, vi kommer därför få helt ny grupp att jobba med. Vi kommer få en ny grupp med kvarvarandre barn som inte börjat förskoleklass och nya barn som är yngre och därför blir det också då helt nytt arbetssätt, det blir roligt. Vi får även en ny kollega f.r.o.m måndag också, en ny förskolelärare, så ja det blir nya äventyr så även för mig trots att jag ska till samma plats som innan.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

19 reaktioner till “Sista semesterveckan

 1. Roligt o få börja en kurs som redan Börjar nästa vec:) va härligt att ni har planer för de sista semester veckan 🙂

  Gilla

 2. Förstår att det börjar gnaga lite för det är ju väldigt skönt med semester. Men jag tror också att rutiner är bra och att man mår bra av det. Tycker dock du gör helt rätt i att njuta av den sista veckan först 🙂

  Gilla

 3. Jag har ungefär två veckor kvar, tycker det känns jättehärligt faktiskt! Så lite jobbångest har jag nog. Men det är inte jobbets fel, för jag älskar mitt jobb och det är en verkligen märklig känsla. Jag har bara jobbat där i två år, men njuter stort av att vara där 😀

  Gilla

 4. Både bra & mindre bra att öppna Jobb mailen. Det går fort 😅.
  Det är bra att ni njuter nu sista veckan. Gör roliga saker. Ja, semestern är ungefär lika dyr som jul 😅.
  Kent har med den här 3 veckor kvar på sin semester. Jag har lite semester ifrån vardagen & träningen. Det måste jag göra. För kroppen tröttnar & behöver vila & göra annat än att träna.
  Sista halva veckan så tycker jag oftast att det ska bli skönt att få rutin på vardagen igen. Träna igen & så. Som du säger, rutin på vardagen mår vi bra av 😊.
  Kul med lite nytt 😀Då känns det inte lika jobbigt att börja jobba igen antar jag. Även krävande för energin & huvudet. Du kommer vara trött. Första veckorna kanske. Nya barn, ny kolega som behöver stöttning å så. Men det kommer gå bra. Du är ju rutinerad & kan stället 😊.

  Gilla

 5. Förstår att ni vill njuta av sista veckan, det skall man, känns ju alltid lite att vardagen kryper närmare och jag kan få lite ångest över att vardagen snart är
  Här men försöker tänk positivt. Jag har två veckor kvar av min semester vilket känns skönt och vår andra vecka var vi iväg så det känns som bra planering, att ha varit iväg och nu mer kunna njuta av att man inte måste göra något. Skönt att trivas på jobbet det gör jag med så det är ändå rätt okej att gå tillbaka, ser även fram emot de bröllop jag skall fota i augusti och september utöver mitt vanliga jobb, även om det blir långa veckor.

  Gilla

 6. Wow, tiden går fort, tyckte det var nyss som det var ett inlägg i din blogg om att du gick på semester, men dagarna och veckorna rullar verkligen på denna sommar i expressfart..Snart dags för skolstart och förskolestart här och sedan är det höst, eller nja inte riktigt men det känns så när vardagen knackar på dörren på allvar. Hoppas din sista semestervecka blir toppenbra, låter som ni har bra planer i alla fall

  Gilla

 7. Tråkigt med en semestervecka kvar, men det blir säkert trevligt att återgå till vardagliga rutiner igen ☺️
  Ja, vi anpassade vår semester utefter vår ekonomi, då vi sparar till en kontantinsats 😍

  Gilla

 8. Vad härligt med sista semster veckan hoppas ni får en fin vecka innan du och Nellie går tillbaka till rutinerna 😀

  Gilla

 9. Njuter för fullt här av sista semesterveckan och på onsdag bär det av mot Göteborg med mina tjejer. Ska bli riktigt kul. Lika bra att njuta denna sista vecka, Någon jobbångest har jag egentligen inte. Visst hade jag kunnat vara ledig hur länge som helst, men man måste jobba.

  Gilla

 10. Har inte känt så de senaste 15 åren. Då jag efter semestern kommit tillbaka till bekanta kollegor osv osv.
  Men i år börjar jag på ny arbetsplats med nya kollegor. Inte självvalt :/
  Vår förskola (tillfällig paviljong) skulle bort o vi blev liksom utplacerade lite här o var i kommunen. O jag är i nuläget inte nöjd med var jag hamnar. Får väl se sen när terminen dragit igång hur det känns.

  Gilla

 11. Här har man jobbat första dagen efter semestern idag. Jag tycker det är skönt att komma tillbaka till vardagen igen. Fyra veckor semester är lagom för mig att ha. Här har det varit soligt men när jag slutade på radion så regnade det. Det var skönt så jag gick ner från radion till centrum. Furuvik som enligt mig är rätt så dyrt så förstår att ni måste räkna på om ni kan åka dit eller inte. Var flera år sedan jag var där.

  Gilla

 12. Jag har inte ens gått på semester ännu. 8 arbetspass kvar, sen går jag också. Som jag längtar. Självklart styr ekonomin, men tycker ni gjort massa roliga saker, och allt behöver inte kosta så mycket.

  Gilla

 13. Va spännande det blir med nya barn och kollega. Lite som en ny arbetsplats fast samma men ändå inte. Blir nog riktigt roligt.

  Va härligt att sista veckan blir med en hel del skoj. Det kan man behöva innan man börjar med vardag igen.

  Jag vet inte varför men jag blir alltid på högvarv någon dag innan jag börjar att jobba igen. Det är som ett energiknippe exploderar i mig. Svårt att förklara;)

  På fredag ska jag på lägenhets visning. Får vi den så blir hela hösten en omställning med flytt, ny fsk och nytt jobb. Så jag är lite små nervös just nu.

  Ha en fin kväll!!!

  Gilla

 14. Öppnar man jobbmailen innan man började att jobba igen så är det nog lätt att semesterbubblan spricker lite.
  Vet att jag gjorde det ibland och med en gång blir det jobbtänk.
  Carin

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s