Grillad fläskfilé med grekisk potatissallad

Nu får man fortsätta att njuta fortsatt av de här sommardagarna vi har kvar och såklart är det ju gott med grillat då. Det är alltid godare att grilla kött tycker jag och här tipsar jag om en somrig god potatissallad på grekiskt vis tillsammans med grillad fläskfilé, mycket gott.

4 portioner = Hela receptet
Personliga Points = per portion
8-11

Ingredienser

 • Färskpotatis 800 g
 • Fläskfilé 600 g
 • Rapsolja 1 msk
 • Citron ½ st
 • Senap (dijon) 1 msk
 • Vatten 1 msk
 • Honung 1 tsk
 • Olivolja 2 tsk
 • Spenat, färsk 70 g
 • Basilika 1 kruka(or)
 • Cocktailkapris 16 st
 • Oliver i saltlag 16 stor(t)/stora
 • Salladsost (feta) 10% 100 g

Instruktioner

Koka potatis och låt den svalna något. Gnid in köttet i olja, salt och peppar och grilla runt om tills det har en innertemperatur på 65-67°. Rulla in i folie och låt ligga 10-15 minuter innan det skärs upp. Vispa ihop pressad citron, senap, vatten och honung. Tillsätt olja lite i taget under vispning, smaka av med salt och peppar. Lägg potatis i en stor skål tillsammans med spenat, basilika, kapris, oliver och ost. Häll på dressing och blanda runt. Servera med fläskfilén.

/ Receptkälla ➜ Grillad fläskfilé med grekisk potatissallad Viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Jag har fått godkänt av Viktväktarna att använda deras recept

12 reaktioner till “Grillad fläskfilé med grekisk potatissallad

 1. Men jösses, det lät ju supergott!! Jag älskar grillat men har bara blivit av en gång under hela sommaren, får passa på senare när jag är ledig 🙂

  Gilla

 2. Grillat är värkligen jätte gott någåt jag älskar med sommaren är att man kan äta grillat hur mycket man vill♥️

  Gilla

 3. Låter supergott. Vill ju inte äta allt för mycket av den krämiga, då detta är mycket godare. Ja grillat smakar alltid fantastiskt.

  Gilla

 4. Visst är det gott med sommarmat, vi är påväg hem från semestern men tror det får bli en potatis sallad i kväll eller i morgon, det är ju så gott och passar all sommarmat. Vi har gjort något liknande ditt recept som var himla gott med, men skall nog testa din när mamma är hemma nästa gång, hon älskar grillat och grekiskt

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s