Härligt och semester i Mälarparken

Hej

Idag tillbringade tösen och jag dagen i Västerås medan BQ jobbade och vi wroomade till Poesiparken först där Bellis fick leka en stund. Det var verkligen tur med vädret och solen sken. Vi sov ju på hotell i natt också, fast nu tillsammans med BQ. Vi sov på ➜ Good Morning Hotell och det var ett enkelt men bra hotell och smidigt och bra att tillbringa natten där.

Poesiparken, en fin och bra lekpark

Vi startade efter lunch med att åka till Poesiparken i Västerås. Parken heter ➜ Poesiparken just för att den är inspirerad av olika dikter, poesi och då från diktaren Tomas Tranströmers. Parken är en park i fantasins värld där det finns allt som kan locka barnens intresse. Det finns olika teman och det finns även skyltar vid varje lekstation så man kan leka och se vad inspirationen kommer ifrån. Det finns lekställningar, lekdammar, en tågstation med ett tåg i originalfärger. Skatepark, klättertorn, stora insekter, svampar och byggnader man kan klättra på. Även en linbana. Lekparken är skapad och är även en inspiration av ➜ Pelle Svanslös lekpark i Uppsala.

Vi lekte där en stund, men efter ett tag vart det faktiskt för varmt trots att det är behaglig luft och temperatur ute idag. Solen låg på väldigt skarpt och det ligger mitt i ett lägenhetsområde så det var betong och asfalt överallt, då blir det alltid väldigt varmt. Vi valde då istället att dra oss vidare ner mot hamnen och Mälarparken istället. Vi köpte såpbubblor och vi hade en mysig stund där vid vattnet. Helt apropå så kom en stilig brun labrador och gick förbi oss. Han var så lik vår saknade älskade Bellman att jag faktiskt inte kunde var tyst. Jag skämde säkert ut mig men jag började prata med den stiliga vovven som hette Merlin. Husse och matte var så trevliga och tyckte det var trevligt att stå och prata med oss en stund. Han hade fått bada och var lite blöt, men han var så kelig och gosig. Han försökte fånga bubblorna Bellis blåste och ville även komma och gosa flera gånger. Mitt mattehjärta svämmade över och saknaden fick sig en törn.

Stunden blev njutbar och det fick bli en fika

Jag frågade om Bellis ville ha en glass och att vi skulle sätta oss vid bryggorna och ha det gött. Det ville hon och då valde vi att gå till ➜ Mälarparkens Café. Jag sa att hon fick ta vilken glass hon ville och jag valde chailatté. Hon frågade om hon fick ta annat än glass och jag sa ja det är ok, har man sagt JA så är det så. Inte trodde jag att hon skulle välja tårta, fniss. Så det fick det bli och hon njöt av varenda tugga, mammas hjärta. Sammanlagt var vi i Mälarparken och hamnen i säkert 2 timmar och vi bara njöt av den svala luften. Vi gick runt och Bellis gick och blåste såpbubblor. Visst låter det skönt, men ändå enkelt. Precis så det ska vara. Sammanlagt med poesiparken så var vi där i 4 timmar och fördrev tiden.

Mälarparkens café ligger precis i hamnen i Mälarparken och det är lockande för båtgäster och även gående att gå in där och ta en fika, eller äta mat. Det var fräscht ställe både inne och på uteserveringen. Stort sortiment både på maten, fikat och drycker. Stor tumme upp på cafét och åker gärna dit igen.

Runt hörnen hittade vi en mysig butik

Ett kort stenkast i från cafét så såg vi en butik som såg intressant ut. Butiken heter ➜ 103 kvadratmeter, överallt man gick inne i butiken fick man ögonen på något. Snyggt porslin, snygga detaljer och fina inredningsdetaljer. En sektion även med snygga barnrumsdetaljer, så där fanns det något som kunde få alla att vilja shoppa något. Jag såg hur mycket som helst, men idag fick jag hålla igen i plånboken efter allt senaste vi gjort. Hon som jobbade där var jättetrevlig och bemötte sina kunder jättefint, det är så viktigt. En butik att älska och jag åker gärna dit nästa gång jag är i Västerås.

Vid hamnen i Mälarparken finns det fler små butiker och även matställe och glass och caféställen. Det är med andra ord bara gå dit och ha sig en bra stund. Bredvid Hamnen finns även ➜ Mälarparken och där finns promenadområden att motionera vid och även där njuta av stunden. Det var verkligen semesterkänsla över att gå där och det är ändå några mil ifrån där vi bor.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

11 reaktioner till “Härligt och semester i Mälarparken

 1. Alltid lika glad när man läser dina inlägg med vackra bilder och välskriven text. Man ser ni har haft det riktigt fantastiskt! Mysigt att sova på hotell, det ska vi göra nu igen på måndag 🙂 härligt med sol ☀️

  Gilla

 2. Skönt att ni också fått fint väder, men ja när solen står på då kan det lätt bli för varmt och då får man passa på med fika och lite annat. Förstår att saknaden är stor, det är ju naturligt. Lite kul shopping är alltid roligt, eller bara kika och drömma sig bort. Själv fyndade jag 4 skålar till 1/2 priset på Eklaholm i veckan 👏🏻

  Gilla

 3. Du skämde inte alls ut dej. Jag pratar med nästan alla hundar jag ser och ägarna förstår mej nästan alltid när jag berättar om saknaden och låter mej gosa 🙂

  Gilla

 4. Du skämde inte alls ut dej. Jag pratar med nästan alla hundar jag ser och ägarna förstår mej nästan alltid när jag berättar om saknaden och låter mej gosa 🙂

  Gilla

 5. Vilken tur att ni fick bra väder. Har inte hört talas om poesiparken i Västerås, däremot känner jag till pelle svannslös lekparken i Uppsala då jag bor i Uppsala. Gott det låter med tårta. Själv tycker jag prinsesstårta är för sött och sen kan jag oftast inte äta det då det inte är laktosfritt. Roligt att upptäcka en ny butik. Ja personalens bemötande av kunder är och o och så vikitgt.

  Gilla

 6. Vilken semester ni har. Det är ju precis så här det ska vara då man är ledig. Jag mår bra bara av att se bilderna och läsa det du skrivit.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s