En heldag på Kolmården

En heldag på Kolmården tills fötterna brände!

Idag har Bellis och jag varit på Kolmården en hel heldag och nu sitter vi på tåget hem till vår älskling som vi saknar så mycket. Nu ska vi bo på hotell en natt tillsammans med honom i Västerås innan det blir hemfärd igen i morgon efter BQ slutat jobbet. Ja idag har vi alltså gått på Kolmården så fötterna brände och ömmade på oss när vi sedan satt oss på bussen från Kolmården som skulle ta oss tillbaka till hotellet för att hämta packningen och sedan ta oss till tåget som vi i skrivandes stund sitter på för en två timmar resa. Jag är så trött i hela kroppen och framför allt benen. Det har varit en toppenrolig dag och jag tror faktiskt vi har hunnit sett och gjort allting.

Kolmården känns proffsigast och mest genomtänkt

Jag tycker faktiskt Kolmården är den nöjespark som är en av de bästa i Sverige. I alla fall av dem vi har besökt. Jag gillar den blandade kombinationen med olika djurarter eller safarituren och Bamses värld. Det är snyggast finish och med ett tema som lockar barnen att orka röra sig på alla ytor som Kolmården erbjuder. Alltså vi har gått och gått och gått trots att vi hunnit med att åka massor av karuseller också. Bellis som är stort fan av karuseller till mamma Mirres noja ibland inte alltid är till mammans belåtenhet. Det som är possitivt då är att Bellis har orkat gå med mig massor idag också och kollat på alla djur och andra möjligheter som Kolmården erbjuder. Det är kartor här och var som med stor röd prick visar just vart man är så man inte missar alla platser. Det är temaparker där man kan få titta och se på djuren. Några teman är apor, björnparken, tigrarna, safari, savanen, nordiska djur, Bamses Värld, rovfåglar, tropikariet och där är ju delfinerna bland annat.

Bamses Värld, barnens egna lilla värld

Sedan kommer vi till Barnens allra bästa favorit och det är ju såklart Bamses Värld. Där kommer utmaningen för barnen lite och prövningen sätts lite på sin spets. Varför då?! Jo för där vill alla barn åka karusell igen och igen och igen och räknar inte med att man måste stå i kö på kö gång på gång för varje karusell. Bellis och jag kom dit idag när de öppnade och då var det bara korta köer. På slutet strax innan vi behövde bege oss för att passa bussen så var det extremt mycket folk. Det kryllade av dem och det var trångt. Jag gillar Bamses Värld, älskar temat de skapat med Brummelisas shop, Farmors Goda Köttbullar osv. Karusellerna är bra och lagom många. I år har de också ny karusell, Skalmans Flygskola. Bellis var ju såklart som om hon var i paradiset.

Min favorit är Safarivärlden och Safarituren

Min favorit på Kolmården är utan tvekan safariparken och safarituren. Det är så avkopplande att sitta i vagnen i safarituren och åka runt där i luften på banan och få se djuren uppifrån. Vill man kan man trycka på en knapp så får man en inspelad röst som berättar om djuren. Idag fick vi se många av djuren också. Samt det är så svalt att sitta där och åka runt en 20 min. Jag gillar också tropikana, men Bellis ville inte se delfinerna idag. Det var nog lika bra det också för man hinner inte allting. Ska man hinna allt är tips att vara där 2 dagar på rad.

Vi har haft två underbara dagar i Norrköping och nu har vi full koll på hotell och centrum tills nästa gång vi vill besöka Kolmården.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

11 reaktioner till “En heldag på Kolmården

 1. Kolmården är mysigt o fint att gå omkring och titta på alla djur. Är ambivalent vad det gäller djurparker men är ett kanonbra sätt att lära barnen om olika djur, vår natur och miljö på ett väldigt roligt och lättsamt sätt och det är bra…
  Nordens Ark i Bohuslän är med en fin park

  Gilla

 2. Ja, Kolmården är en väldigt bra park. Finns allt för alla.
  Vi var där för några år sen. Då var vi så smarta. Att vi gick i motsatt riktning. Tur är ju att in & ut är ju på samma ställe. Så när vi skulle åka saffarie linbanan. Så var det knappt inget med folk när vi kom. När vi hade åkt klart så var det kö 😊.
  Vi såg med mycket. Hoppa in på en uppvisning av något djur. Inget kostar ju heller inte. Vi såg delfinerna. Det är det så bra att jag som åkte i rullstolen fick gå in en special väg med det sällskapet jag hade med mig. Vi var inne åxå på tropikana 🐍🐠🐡🐢.
  Förstår att ni hade ont i fötterna & var trötta. Men värt det efter en dag på Kålmorden 😊. Vad kul att Bellis tyckte att det var kul åxå 😃.
  Man får ge & ta. Bellis gick mycket som du begärde & krävs där. Då är det ju rättvis att du får åka karuseller med henne 😊
  Mysigt att träffa upp BQ & sova med han.
  Ni får ha en lugn helg nu då.
  Ta hand om dig❣️🤗

  Gilla

 3. Så härligt både du och bellis verka ha haft det. Själv har jag aldrig varit på kolmården. Det ser ut att vara ett ställe man bör besöka speciellt om man har barn. Kan tänka mig att det blir att man går mycket när man är på ett sådant ställe.

  Gilla

 4. Kolmården är verkligen är härlig park att besöka. Vi var där påsken innan pandemin drog igång och det var en annorlunda upplevelse. Många aktiva djur och safari turen är alltid mysig.

  Gilla

 5. Vilken mysig dag ni haft. Det var många år sedan vi var där.
  Men våra yngstas barnbarns familjer har årskort och besöker parken ofta. Och barnbarnen är överförtjusta i det.
  Carin

  Gilla

 6. Kan förstå att hon älskade det, har inte varit just på kålmården men skulle gärna åka dit med barnen nån gång, men hört mycket gott om det. Skönt att ni fick fint väder med, det är ju roligare då. Så bra att veta att parken kändes anpassad – jag gillar ju Borås djurpark tex men det tar så lång tid i början av parken utan någon lek eller djur så barnen nästan hinner trötta, men sen är parken fantastisk

  Gilla

 7. Vad härligt att ni var en hel dag på Kolmården men efter ett tag så får man värk i fötterna ♥️kul att det blir en hotel natt innan ni åker hem

  Gilla

 8. Både låter & ser ut som ni haft det fantastiskt på Kolmården! Har varit där en gång som barn & minns att vi hade väldigt kul, speciellt djuren var så kul att se 🤗 Är lite skeptisk idag gällande djurhållning på parker men har inte supermycket koll så får läsa på lite men annars hade jag gärna besökt & kollat på vilda djur 🤗

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s