En favorit bland pastarecepten

Pasta Alfredo är en favorit bland pastarätterna och här har man i parmesan och spenat för att få den ännu godare och matigare. Man kan blanda i kyckling och tärna i mindre bitar i själva såsen. Eller som jag blanda allt annat och ugnsbaka kycklingen och lägg den ovanpå allt sedan.

4 portioner = Hela receptet
Personliga Points = per portion
9-11

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Ingredienser

 • Pasta okokt (typ spaghetti) 200 g, tagliatelle
 • Kycklingbröstfilé 600 g
 • Margarin flytande 80% 2 tsk
 • Lök 1 st, gul/gula
 • Vitlök 2 klyfta(or)
 • Margarin flytande 80% 1 tsk
 • Matlagningsbas 4% (typ Milda mat) 2½ dl
 • Kycklingbuljongtärning 1 st
 • Spenat, förvälld/fryst 70 g
 • Parmesanost 1 dl

Instruktioner

Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastavattnet, men spara lite vatten till sidan av. Strimla kyckling och bryn i margarin. Salta och peppra. Skala och hacka lök och vitlök, fräs mjukt och glansigt i margarin i en kastrull. Tillsätt grädde och buljongtärning. Lägg i kyckling och låt puttra tills den är klar. Blanda ner pastan i kycklingsåsen och spä ev. med lite pastavatten. Rör ner spenat och riven parmesan och blanda runt. Krydda med peppar och servera.

Tips Pasta alfredo brukas även ätas som förrätt i Italien, gör då lite mindre portioner och servera utan kycklingen.

/ Receptkälla Pasta Alfredo med kyckling Viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

⇘ LÄS TEXTEN UNDER HÄR  ⇙

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

18 reaktioner till “En favorit bland pastarecepten

 1. Åhh så gott!! Gjorde faktiskt en snabb variant av Pasta Alfredo med kyckling idag, så gott 🤗 Så ser man detta sedan, kul 😃 Kanske får testa nästa gång, tack för recept 🤗🌼

  Gilla

 2. Låter gott men själv skulle jag skippa spenaten då jag inte tycker om spenat. Annars är pasta alfredo en favorit hos mig. Däremot kan jag inte äta den färdiga pasta alfredo från findus då min mage reagerar på laktosen i den.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s