Bellis och jag ska till Norrköping

Hej

Den här semestern gör mig både ledsen och inte helt nöjd. I år har vi inte fått till semestern alls eftersom BQ behövde ta semester redan vecka 26 och jag ville inte ta redan då eftersom Bellis skulle sedan fått gå 30,31,32 och halva 33 innan skolan börjar på sommarfritis eftersom att vi då skulle börjat jobba BQ i morgon och jag nästa måndag. Vi har därför som jag skrivit om innan fått dela på vår semester i år och vi fick 1 ½ vecka tillsammans jag och BQ och resterande veckor har vi själva varit med tösen. Jag har nu 3 veckor kvar av min semester och BQ börjar jobba imorgon. Jag tog liksom 4 ½ veckas semester för att få 1½ vecka med BQ (och tösen) under hans semester. Jag måste spara de andra dagarna jag har kvar sedan till hösten och jul, annars skulle jag inte haft några dagar kvar alls om jag tagit mer än 4 ½ vecka. BQ har heller inte möjlighet att ta mer semester då det är uppstyrt så på hans jobb att de tar semester i omgångar så en av dem på hans avdelning är på plats hela tiden. Jättetråkigt och känns inte komplett liksom denna sommar. Dessutom har det ju varit mycket med annat också, så känns inte helt som semester. Skönt att vi kom iväg på resan i alla fall så vi gjorde något. När vi åkte till min mamma och pappa så kunde ju inte BQ följa med heller eftersom att svärfar fortfarande levde då och var så sjuk och han behövde finnas där.

Pekar fulfingret mot oss just nu

I går och idag har jag gråtit jättemycket för detta och det känns orättvist, trots att vi själva valt detta. När vi bokade våra semestrar så var detta så givet och vi tänkte att vi skulle få egentid på tu man hand med tösen och att det kunde vara nyttigt och bra. Vi tänkte att vi gör saker tillsammans på helgerna, men det fungerar inte alltid i praktiken då allt kostar pengar. Nu är allt så omkullvält och man har inte tänkt efter ordentligt känns det som. Man sätter sina barn främst och vi gör detta för Bellis och för den sakens skull känns det ju såklart helt rätt. Idag vaknar jag upp med svullet öga som det är varigt kring med rött och svullet, känns som man vill visa fulfingret åt allting just nu. Bellis hade också en sväng av detta för några dagar sedan så jag har smittats med ögoninflammation av henne. Bellis grät också häromdagen för hon sa precis samma som jag att hennes kompisar åker iväg på semester med familjen och nu ska pappa börja jobba och vad ska vi göra då?! Hon menar inte att hon och jag inte kan göra något utan att familjen gör semester tillsammans.

Sist vi var till Kolmården var i juli- 2019

Bellis och jag ska till Norrköping

För att vända detta till något bra nu så ska Bellis och jag åka till Norrköping och bo på hotell över en natt. Vi ska bo på ➜ Comfort Hotell i Norrköping när jag fått lön igen. Samt vi ska ut och äta på restaurangen ➜ Oliver Twist på kvällen (tidig kväll) jag och tösen för att sedan efter en god natts sömn åka till ➜ Kolmården på morgonen dagen efter. Det blir en mysig utflykt såklart och vi kommer ha det bra och Bellis får en semestertripp som hon önskat. Dock är det inte alls samma när BQ inte är med. Comfort Hotell ligger jättenära resecentrum i Norrköping så vi kommer ha nära från tåget när vi kommer dit. Samt det går bussar från resecentrum 1 gånger i halvtimmen till Kolmården där ifrån också. Det är väl genomtänkt allt och vi kommer att kunna ta oss till och från allt smidigt nu, i alla fall som det står när man läser all infotext. Restaurangen ligger också nära hotellet, allt för att det ska vara smidigt och vi ska ha det bra utan krångel. Som jag mår just nu så får det inte vara allt för mycket krångel.

Tyvärr kan jag dock inte låta bli att bli ledsen ändå när ens vänner åker iväg på semestertripper tillsammans och har hela sommaren tillsammans och vi kan inte ordna det bättre än såhär. Varför det inte går är för att BQ var tvungen att ta tidig semester i år för han tog senare förra sommaren. De turas om som jag skrev, och ibland kan man faktiskt inte trolla.

Nästa sommar får vi hoppas att vi kan ordna det bättre

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

⇘ LÄS TEXTEN UNDER HÄR  ⇙

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

32 reaktioner till “Bellis och jag ska till Norrköping

 1. Usch vad tråkigt att du känner som du gör, och att det blev så här den här sommaren. Vi har också delat upp oss lite just denna sommaren, maken jobbade och jag och barnen åkte iväg. Jag tror att min man tyckte att det kändes konstigt men jag minns när jag var liten och mina föräldrar brukade ta en vecka var med mig och sedan var vi tillsammans lite. Det är förstås trist att inte kunna göra allt tillsammans, men man får försöka hitta på små utflykter som inte kostar så mycket och se till att det känns som semester trots att man inte är hela familjen. Hoppas ni får riktigt kul i Norrköping.

  Gilla

 2. Det är verkligen inte kul när semestrarna inte synkas, framförallt när man har barn som man vill göra saker med tillsammans. inte heller för oss har semestrarna synkat i år och det känns verkligen jättetråkigt. Men samtidigt skönt att vi inte har barn som också blir lidande…

  Gilla

 3. Men ni har lyckats få det bra ihop ändå tycker jag ch ni försöker ju så gott ni kan o få det o stämma in 🙂 🌸

  Gilla

 4. Så där hade vi det med några gånger under sommaren när barnen var små. Man fick försöka att hitta det bästa lösningarna för att barnen skulle slippa vara hos dagmamman.
  Sedan kostar det med semestertripper med och vi var 5 i vår familj.
  Vi hade turen att vi kunde låna svärmor och svärfars husvagn och de tog hand om huset, fåglar och hundar under tiden.
  Ha en fin semestertripp i min gamla hemstad Norrköping nu.
  Carin

  Gilla

  1. Ja man får pussla i den mån det går, när hon blir några år äldre till så kan man ju ta mer tillsammans. Nu måste jon ju fortfarande ha tillsyn hela tiden och då försöker man få det så hon får så lite fritistid som möjligt på skolan. Hon mår inte dåligt där egentligen, men de behöver paus från skolan

   Gilla

 5. Fy vad jobbigt! Men ni försöker göra det bästa av situationen men förstår att det känns tufft att inte kunna åka på semester tillsammans på det sättet. Hoppas att du och Bellis får det så roligt på resan 🙂

  Gilla

 6. Vad jobbigt att man inte kan ha semester samtidigt. Ni får ha det så kul på resan till Kolmården 😊

  Gilla

 7. Nej semestern blir inte alltid som man tänkt sig. Vad jobbigt att ni får så lite semester tillsammans. Men kul att du och Bellis ska till Norrköping i sommar tillsammans. Det är bara två mil från mig faktiskt. 🙂

  Gilla

 8. Jag fattar exakt! I år fick jag och maken 1 vecka tillsammans för att jag var tvungen att ta tidig semester. Sen blev jag ju sjukskriven så jag är hemma nästa vecka också men eftersom jag är sjukskriven så har jag inte riktigt orken till ngt. Sen har maken beredskap nästa vecka så han kan ändå inte gör så mkt.
  Men vi visste om detta och vi planerade in en helg i Göteborg i början av juli så vi fick det tillsammans iaf. Förhoppningsvis blir det något mer i sommar men annars får vi nöja oss med att hitta på något på helgerna och kvällarna.
  Hoppas att du och Bellis får det trevligt i Norrköping!
  Kram

  Gilla

  1. Ja det är lite tråkigt och man tycker ju mest som jag säger. Dock vill man inte sprida över det på henne, samt att man också får vända det till något bra och såklart får vi det jättekul där. Man får se det så att man betalar mindre i kostnad, fniss. Nerrå skämt å sido såklart är det tråkigt att vi inte är tillsammans hela semestern, det suger ju egentligen. Men man får njuta de stunder man kan som du säger =D kramar

   Gilla

 9. Trist nÄr man måste dela på semestern så, men det gäller att göra det bästa av det. Viktigt att ni gör det bästa av tiden och får vara med honom på helgerna.

  Gilla

 10. Vad tråkigt att ni inte fick ha hela semestern tillsammans och förstår eran känsla. Men vad roligt att du och tösen åker till Norrköping och hoppas att ni får en lyckad vistelse där. Kramis ❤

  Gilla

 11. Det är drygt när man inte kan ha semestern ihop. Men som tur va kom ni iväg på kryssningen och det va ju inte du och skam direkt 😉 men jag förstår dig. Man vill helst va ledig ihop i ett par veckor så man kan njuta ordentligt.
  Jätte trist att hans pappa gick bort. Kan inte ha varit lätt. Hur har Bellis tagit det?
  Nej va kul med Kolmården. Ironiskt så satt jag och tänkte på Kolmården igår 😛 hoppas ni får en kanon resa och vistelse.

  Gilla

  1. Ja det är tråkigt att man inte får hela semestern ihop, det suger ju såklart. Dock kan man ju inte göra så mycket åt det så man får göra det bästa av det och hitta det fina i det. Samt hon förstår det inte så mycket tror jag, hon visar inte något direkt.

   Gilla

 12. Idag ser det ut så för många. De flesta verksamheterna måste fungera året om. Enl högsta hönset SKA vi hålla oss till semesterperioderna 26-29 eller 30-33. Det skulle innebära att vi aldrig skulle få semester ihop då min man inte kan ta hela sådana perioder då alla andra specialister har barn och förskolan stänger. Nu är chefen snäll och låter mig ta utanför perioden. Det och varannan helg är vad jag och min man träffas i princip då jag mest jobbar kväll.

  Gilla

  1. Det var juste av din chef och vi har aldrig behövt göra såhär innan för där jag jobbade innan hade vi semesterstängt i 5 v och då visste ju BQ det och vi försökte anpassa. Nu jobbar vi båda på nya ställen och där är det mer meck

   Gilla

 13. Måste kännas tungt att börja jobba i morgon då han nyss förlorat sin pappa med tänker jag. Bortsett från att ni ju som du skriver valt detta upplägg själva i år så förstår jag om det känns tråkigt! Semester o sommaren måste ju kännas konstigt över huvud taget med det som hänt och allt som följer med ett dödsfall…
  Kolmården är mysigt att gå på, inte varit där på många år dock. Dessutom ska det ju bli varmt väder med. 🙂
  Ni får mysa hemma sen, du o dottern, ta med fikakorg till badet m.m..
  man måste ju inte resa bort hela semestern heller o ni har ju precis varit på resande fot med 🙂
  Sköt om er och ha så roligt på resan till Kolmården

  Gilla

  1. Näe precis, man kan göra mycket av det och man kan göra gratis grejer som inte kostar, instämmer. Samt det är jobbigt med svärfar såklart och för BQ,s del tror jag att han tycker delvis just för det att det är ok att börjat jobba för han måste fokusera mer på annat då han har kontorsjobb och där hinner inte han tänka så mycket på annat än sina sysslor. Såklart tycker han att det är tråkigt att inte ha semester med oss, så det är både och. Ja Komården är verkligen jättemysigt ställe, jag kan tycka dock att det är lite synd att de sätter upp mer och mer karuseller för tycker Kolkmården ska fortsätta vara mest djurpark. Men det är för barnen och det ska locka alla och det är bra ordnat där.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s