Besök till Västanfors Hembygdsgård!

Hej

Idag kände vi oss uttråkade, inge vidare väder direkt och inget att göra. Vi bestämde oss då för att åka till ➜ Västanfors Hembygdsgård som ligger ett par mil ifrån oss. Det är ett jättemysigt ställe intill Strömsholms kanal. Det finns så mycket att titta på där också och de utökar alltid lite efterhand möjligheter att göra. Den här gången hade de utökat med mer lekmöjligheter för barnen.

Väskorna här till vänster är gjorda av kaffepåsar, så läckert

Västanfors Hembygdsgård och handelsbod

Hembygdsgården är ett kulturhistoriskt område som ligger intill Strömsholms kanal i Fagersta och väldigt naturskönt och idylliskt. Här finns även handelsbod där man kan shoppa lokala tillverkares verk. Det går även köpa te, porslin från kända fina märken och kvalitetsgodis och ätbara produkter. Här kan man hitta allt möjligt fint när man strosar runt i boden. På ovanvåningen på boden finns en av gårdens loppisar. Man kan även se och beskåda en teatermuseum och se och läsa om Fagersta på gamla goda tiden. Allt ger en nostalgitripp och man kan känna och ta på hur det var förr i tiden. På gården ligger även ett café så kallat kaffestugan som säljer glass, fikabröd och goda mackor. Utbudet är tillräckligt och man kan njuta av en god stund där.

Det finns mer att upptäcka då det är stora ytor att vandra runt på. En bit ner finns fortsatt kanalen och där ligger ➜ Hamnkrogen – Fagersta som är öppen sommartid. Här har man trubadurer och uppträdanden och det är ett populärt ställe som lockar sommartid. Avnjuta god mat med kvalitetsvaror på uteservering vid kanalen det kan väl aldrig bli fel. Fortsätter man att gå runt hittar man fler små bodar och även en till loppis i lilla logen. En lekpark med rinnande vatten som barnen kan leka vid och som jag skrev fler lekmöjligheter.

Hit är värt ett besök.

En nyfunnen liten vän – Molle

Idag när vi var i lekparken där dök lilla moppsen Molle upp och Bellis och han vart jättebra vänner och lekte loss en stund. Han fick t.o.m. bada i rinnande vattnet vid lekparken vilket han inte tyckte sådär vidare jättemycket om kan man väl säga. En superhärlig stilig kille på 1½ år som var hur go och kelig som helst. Bellis vill ju såklart ha en sådan vovve nu och hon har pratat om Molle hela eftermiddagen nu och drömmer sig bort att han vore vår hund Jag ska väl ärligt erkänna att jag också vart lite kär i Molle och hade gärna tagit med honom hem. Jag har aldrig klappat en mopps innan, och jag vart glatt förvånad över hur len pälsen var. Jag hade trott att den var strävare, Molle var len som en silkessjal.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

⇘ LÄS TEXTEN UNDER HÄR  ⇙

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

6 reaktioner till “Besök till Västanfors Hembygdsgård!

  1. Alltid svårt att hitta på saker när det regnar men såg ut som ett trevligt ställe, hunden var ju riktigt söt, men personligen har jag inte tid att ha hund så andras hundar är bäst

    Gilla

  2. Hundar är fantastiska. Sådana väskor av kaffepåsar gjorde dom på en DV där jag jobbar. Jag köpte ingen, men flera gick runt med den. Däremot fick vi spara alla kaffepåsar och skicka med till deras jobb 🙂 Tyckte dom blev fina faktiskt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s