Njut av en god sommarfrukost

Njut av sommaren och vakna till av morgonens sommarstrålar med en god och stadig frukost. Det kan nog inte bli mysigare än att sätta sig på verandan, balkongen eller altan och bara insupa morgonen och starta dagen med det som tilltalar dig. Här tipsar jag om god frukost i enlighet med viktväktarna. Jag brukar göra min variant på det och har lite olika innehåll. Grovt bröd, minyoghurt (0,5%) rostade nötter och äppelbitar, där har ni nog min standard.

1 portioner = Hela receptet
Personliga Points = Per portion
10-17

Ingredienser

 • Yoghurt naturell 0,5% 2 dl
 • Jordgubbar 1 dl
 • Havregryn ½ dl
 • Margarin flytande 80% 1 tsk
 • Honung, flytande 1 tsk
 • Bröd ljust/vitt 40 g, 1 skiva lantbröd
 • Skinka 3 skiva(or)
 • Sharon (persimon, kaki) 1 st
 • Persilja 1 msk
 • Juice 2 dl

Instruktioner

Rosta havregrynen i honung och margarin i en stekpanna. Servera yoghurt med havregryn och bär. Lägg sallad, skinka och frukt på brödet. Garnera med persilja.

/ Receptkälla ➜ Sommarfrukost i enlighet med viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

⇘ LÄS TEXTEN UNDER HÄR  ⇙

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Jag har fått godkänt av Viktväktarna att använda deras recept

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

12 reaktioner till “Njut av en god sommarfrukost

 1. Så gott det ser ut att vara. Önskade själv att jag kunde sitta ute och käka frukost just för att känna de första solstrålarna på kroppen. Jag själv äter frukt müsli och mjölk till frukost oftast. Ibland händer det att jag äter fiberberikad havregrynsgröt med lingonsylt och mjölk.

  Gilla

 2. Vilken god frukost du har 😍 Detta grova brödet vill jag gärna testa någon gång, vad heter det? Då jag oftast äter smörgåsar till frukost med en god kopp kaffe 🙂

  Gilla

 3. Jag är så kass på frukost eller ja jag gillar frukost men resten av familjen tar en macka och sen är de nöjda.
  Jag är just nu inne i en period där jag äter yoghurt och start.
  Kanske ska prova mig på att rosta havregryn. Tack för tipset!

  Gilla

 4. Vilken hotellfrukost du lagat till er! Sådär skulle jag också vilja ha det, men jag är för lat och är dessutom dålig på det här med frukostar. Brukar sluta med att jag kastar i mig nåt framför datorn.

  Gilla

 5. Jag brukar också slänga ner lite allt möjligt i en stekpanna och liksom göra en snabb granola av det. Perfekt till lite yoghurt! Havregryn, nötter och frön och lite kanel & kardemumma eller kanske lite pepparkakskrydda 🙂

  Gilla

 6. Frukosten ser väldigt god ut!!! Jag tycker att det hör till att äta bland annat jordgubbar till frukosten under sommaren. Man får passa på att göra det när man kan! Ha en underbar dag!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.