Tre olika sallader

Är ni som mig på sommaren att man inte är sugen på varm mat och att det ibland blir lite motigt att få i sig maten då det är varma sommardagar. Jag gillar överlag sallad och de här salladerna kan man ju också ha om man grillar en kväll för extra gott grillbord.

Njut av dessa sallader till en god middagsbjudning

4 portioner = Hela receptet
Personliga Points = per portion
7-12

Ingredienser

 • Sallad 400 g, huvudsallad och romansallad
 • Cocktailtomater 200 g, halverade
 • Paprika 2 st, gula strimlade
 • Majs 2 dl
 • Apelsin 2 st, saft
 • Vitlök 1 klyfta(or), pressad
 • Schalottenlök 1 st, tärnad
 • Balsamvinäger 4 msk
 • Kycklingbröstfilé 300 g, strimlad
 • Rapsolja 1 tsk
 • Citron ½ st, 2 tsk saft
 • Oliver i saltlag 5 stor(t)/stora, gröna, skivade
 • Ingefära 5 g, 1 cm tärnad
 • Teriyakisås 6 msk
 • Lövbiff 200 g
 • Rapsolja 2 tsk
 • Vita bönor, konserv 1 dl
 • Chilipeppar 1 st, röd/röda, 1/2-1 tärnad
 • Olivolja 2 tsk
 • Timjan ½ tsk
 • Salladsost (feta) 10% 150 g, tärnad

Instruktioner

Salladsbasen: Riv salladen i lagom stora bitar och blanda tomater, paprika och majs. Blanda samman dressingen och krydda med salt och peppar. Variant 1; Krydda kycklingfilén med salt och peppar. Stek i olja ca 5 min. Pressa över 2 tsk citronsaft och rör om. Lägg oliver och kycklingen på salladen. Variant 2; Skär ingefäran i små tärningar och blanda med teriyakisås. Strimla lövbiffen och lägg ner i såsen, låt det marinera ca 15 min. Ta upp och stek i olja ca 5 min. Lägg biff och bönor på salladen och servera. Variant 3; Dela och kärna ur chili. Hacka den fint. Blanda med olja, timjan och krydda med salt och peppar. Skär osten i kuber och blanda med chili och olja. Låt det dra ca 15 min. Skeda upp det på salladen och servera.

/ Receptkälla Tre varianter på sommarsallad

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

⇘ LÄS TEXTEN UNDER HÄR  ⇙

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Jag har fått godkänt av Viktväktarna att använda deras recept

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

2 reaktioner till “Tre olika sallader

 1. Åh ja jag är tyvärr dålig på att få i mig tillräckligt med mat under sommaren, perfekt med sallad! Tack snälla du för recept 🤗

  Gilla

 2. Jag kan definitivt hålla med om det. Däremot så har man minskat på o äta lite för man glömmer lätt det pgrav allt roligt som händer under sommaren:)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s