Kungsbyns djurpark och Frösåkers Brygga

Hej

Idag har vi varit till två fina ställen i Västerås för en härlig liten semesterutflykt tillsammans. Vi har till Kungsbyns djurpark och till Frösåkers Brygga. Det ligger lite utanför Västerås på landet och man får verkligen härliga känslor av dem båda då man är där.

Kungsbyns Djurpark utanför Västerås

Kungsbyn är en gård ute på landet som har fler olika djurarter, det står på deras hemsida att det är 34 olika djurarter. Det är ordnat bra så att man kan ha en heldag här med familjen i underbara naturområden där man kan gå och se sig omkring på djuren. Du kan även få en guidad tur med djurskötarna där man får vara med och mata djuren. När man åker med på den guidade turen sitter man med på ett flak och åker med traktorn. Det finns även möjlighet att äta sin lunch här eller ta en fika då dem också har matservering. Vill man ta paus är det också en lekpark inne på djurparken som barnen kan leka vid. Jag anser att ➜ Kungsbyn Djurpark är ett ställe man måste besöka en gång då det är underbar miljö, det är många fina djur att kolla på och man får en god stund med bra minnen att ta med sig hem

Bellis fick klappa och hålla en orm idag också

En film från guidade turen, vet dock inte varför den är i fel format och fel vinkel!

Frösåkers Brygga – Skeppsmusem

Runt 15 minuter från Kungsbyns djurpark så hittar vi trevliga ➜ Frösåkers brygga, det är som att kliva in i vikingatiden. Här har man glasscafé och ett matställe på bryggan. Det var ljuvligt och mysigt och glassen ska vi inte tala om hur god den var. Här kan man ordna för fest, bröllop eller bara ta sig dit för att bada badtunna eller ta sig ett dopp och hoppa från bryggan. Hotellet ligger vid ett naturreservat vid Mälaren. Ägaren till hotellet har ett stort intresse för historiska båtar och träskepp. Här kan man också följa med på en guidad tur i hamnen tillsammans med värdskapet.

Värden har tänkt att allt ska kännas välkomnande och personligt och så är touchen på hotellet och rummen också. Man kan ha femkamp som är ordnade för hotellets gäster eller vara med på en matlagningskväll ”Gourmanden med tre kockar. Segla med vikingaskepp eller helt enkelt bara njuta av det goda och ha en härlig stund där. Vi såg bara delen med bryggan, glasscafét och hamnkrogen. Kanske man skulle boka en natt på tu man hand där någon gång och bo på hotellet

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

⇘ LÄS TEXTEN UNDER HÄR  ⇙

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

11 reaktioner till “Kungsbyns djurpark och Frösåkers Brygga

 1. Åh, vilka trevliga utflyktsmål! Jag älskar djurparker! Tyvärr blir det alldeles för få sådana besök för oss, eftersom vi aldrig kan ta med hunden.

  Gilla

 2. Västerås som är så fint. Vilka mysiga ställen ni åkte till. Bellis såg ut att trivas som fisken i vatten bland djuren.
  Vid den bryggan skulle man kunna sitta en hel kväll utan att tröttna.

  Gilla

 3. Vad roligt att ni åkte till Västerås för en liten utflykt. Låter som en fantastisk dag och vilka söta djur. Glassen såg jättegod ut och ett mysigt ställe 🙂

  Gilla

 4. Så härlig plats att åka till. Känns som en perfekt utflykt till djurparken om man har barn. Jag tycker det är roligt när man får vara med när de matar djuren. Så bra att man kan både äta eller fika där om man blir hungrig. Det är alltid roligt att besöka ett museum.

  Gilla

 5. Vilken mysig utflykt! Verkar vara en underbar och lagom stor djurpark, kul att man kan få en guidad tur och mata djuren. Fröåker brygga ser ju hur häftig ut som helst. Tack för tipsen! 🙂

  Gilla

 6. Såg ut som en trevlig utflykt, vi har också planerat in en utflykt till Västerås trakten framöver, var där för ett par veckor sedan också, såg i vart fall ut som ni hade ett riktigt bra besök..

  Gilla

 7. Trevlig utflykt ni har varit på då! 😃. Kungsbyn har vi åkt förbi några ggr.
  Men vi har inte besökt Fröåker brygga. Det verkar mysigt 😊. Kanske man ska göra någon gång.

  Ha det så bra! Ta hand om dig❣️🤗

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.