Semesterkänsla och gott till grillmenyn

Hej

Söndagen startade jag och Bellis att leka i lekpark tillsammans med Oskar och hans mamma en sväng. Det var soligt väder, men då solen gick i moln var det bitvis kallt faktiskt. De lekte loss ett tag i alla fall. Väl hemma tog jag mig faktiskt en tupplur idag, skönt värre. Kan vara bra i förebyggande syfte också eftersom jag jobbar 6:15 till 18 i morgon, värsta passet.

Hon ramlade i badhuset i går då hon gled på poolkanten, därav alla blåmärken på benen i fall någon undrar och funderar!!!! Barnens så kallade sommarben

Sommar och semesterkänslor med poolhäng och grillat

Idag fick jag min första semesterkänsla då vi besökte BQ,s bror med familj och vi hängde vid deras pool och åt grillat med diverse tillbehör, mycket gott. Bellis älskade ju att bada som ni också kan se och efteråt fick hon ta en varm dusch hos dem för att värma sig, för hon hade säkert badat tills i morgon bitti om hon fått. Söt hon är också med min stickade tröja på sig, den värmde henne gott. BQ den fuskisen jobbar bara 4 dagar till sedan går han på semester i 3 veckor. Jag jobbar 2½ vecka till, buhu!!! Vi får inte i hop hel semester i år, eller jo det hade vi kunnat men vi väljer att inte göra det för tösens skull. Vi får 1½ vecka tillsammans, sedan är det helgerna som gäller att göra något tillsammans. Min semester börjar torsdag vecka 27, sedan har jag semester t.o.m vecka 31.

➤ När går du på semester och vilka planer har du?

Tips på gott till grillkvällen

När man grillar är det såklart gott med kycklingspett och jag tänkte tipsa om goda kycklingspett med mangosalsa i enlighet med viktväktarna. När man äter i enlighet med viktväktarna är det ju också väljbart vilka tillbehör man äter till den grillade maten när man är bortbjuden. Här bjöds det på pommes, såser och sallad. Frågar du mig är det kycklingspett, sallad och en kallrörd sås som är en god meny vid grillkvällen.

Kycklingspett med mangosalsa

16 portioner = Hela receptet
Personliga Points = per portion
1-2

Ingredienser

 • Kycklingbröstfilé 500 g
 • Citron 1 st, saft
 • Honung 2 msk
 • Ingefära 1 tsk, malen
 • Mango 2 st
 • Cocktailtomater 6 st
 • Olivolja 1 msk
 • Vitlök 1 klyfta(or)
 • Basilika ½ msk, färsk, hackad
 • Salt 2 krm
 • Cayennepeppar ½ krm

Instruktioner

Blanda samman 3 msk citronsaft, honung, ingefära och 1 krm salt till en marinad i en skål. Dela kycklingfiléerna på längden till 16 strimlor. Lägg ner kycklingen i marinaden och låt dra 30 minuter. Skala mangon. Dela mango och tomater i mindre bitar. Blanda samman 1 msk citronsaft, olja, pressad vitlök, hackad färsk basilika, cayennepeppar och 1 krm salt.

Blanda försiktigt ner mango och tomatbitar i såsen. Låt stå kallt. Trä upp kycklingen på blötlagda träspett. Grilla eller tillaga i ugn 250° cirka 10 minuter, vänd ett par gånger under tillagningen. Servera spetten tillsammans med salsan.

/ Receptkälla ➜ Kycklingspett med mangosalsa

Tzatziki med kvarg

Ett gott tillbehör till grillat är ju tzatziki och här kan man njuta av viktväktarnas variant som både är lättare och minst lika god.

2 portioner = Hela receptet
Personliga Points = per portion
1

Ingredienser

 • Gurka 1 bit(ar)
 • Kvarg naturell 1% 1 dl
 • Mynta 1 msk, 6-8 hackade blad

Instruktioner

Blanda samman ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Förvara i kylskåp. Tips! Byt ut gurkan till morot eller gröna ärtor.

/ Receptkälla ➜ Tzatziki med kvarg

Smal Bearnaisesås

Den goda såsen hör ju också till grillat och den vill då inte jag välja bort. Här får ni en smalare variant på den som är minst lika god.

4 portioner = Hela receptet
Personliga Points = per portion:
2

Ingredienser

 • Vatten 2 dl
 • Grönsaksbuljongtärning ½ st
 • Kalvfond 1 msk
 • Lök ¼ st, gul/gula, ca 2 msk finhackad
 • Persilja 2 msk, färsk, hackad
 • Vitvinsvinäger 1 msk, dragonvinäger
 • Körvel 1 tsk
 • Majsstärkelse (redning) 1 msk
 • Majonnäs, lätt 30% 3 msk

Instruktioner

Blanda vatten, buljongtärning, fond, lök, persilja, vinäger och körvel. Låt det koka ihop en minut för att ta smak. Sila ifrån löken. Vispa ner redning, majonnäs, salt och peppar. Låt koka upp igen. Tips! God till kötträtter.

/ Receptkälla ➜ Smal Bearnaisesås

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

⇘ LÄS TEXTEN UNDER HÄR  ⇙

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Jag har fått godkänt av Viktväktarna att använda deras recept

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

15 reaktioner till “Semesterkänsla och gott till grillmenyn

 1. Bad och grillning då är det sommar på riktigt. Mysiga bilder du fick till också.
  Mangosalsa är så gott. Ska nog testa det receptet när vi ska grilla. Så tack för tipset!!!
  Ha en jätte fin dag!!!

  Gilla

 2. Härligt med poolhäng 😊. Jag har semester nu gick på semester den 16:e fram till den 18:e juli 😊

  Gilla

 3. Bra att man kan pussla lite för att få ihop en längre ledighet för barnen. Man får försöka passa på att utnyttja kvällar och helger mer så att det känns som ledighet för den som jobbar bara. Går på ledighet imorgon em. Kommer att jobba lite från och till och en del hemifrån eftersom jag har förmånen att göra det. Med eget företag är man aldrig riktigt ledig, men det är skönt att kunna styra sitt arbete och jobba från sommarhuset tex.

  Gilla

 4. Skönt med semester. Nej, 1 1/2 vecka tillsammans är inte mycket men när man väljer det själv vet man ju om det och varför man valt det. Ni får njuta av den vecka ni har desto mer.

  Gilla

 5. Åå så härlig dag! 😃 Det är verkligen gott att äta grillat. Det var ju så härligt väder igår söndag med ☀️😊.
  Jag åker till V-kusten på måndag med mamma & syster med barn. Kent börjar sin semester v30-33. Det blir en vecka hos hans familj. Sen några dagar hos min familj. Känns som en bra sommar ☀️🏖😊
  Hoppas att veckan starta bra! Ta hand om dig❣️🤗

  Gilla

 6. Lite poolhäng är ju aldrig fel. Så kul för Bella det här. Har en vecka nu, men sen går jag i mitten på augusti så väldigt sen semester i år. Vi har planerat in en resa till turkiet men sen har vi allt öppet.

  Gilla

 7. Bellis är så lik dig, hon passar verkligen bra i din tröja också. Jag tycker verkligen grillat på sommaren är så gott. Så det låter som en toppen kväll 🙂

  Gilla

 8. Det där med att få blå märken känner jag till. Jag själv är väldigt känslig så det har hänt flera gånger att jag hittat stora blåmärken på benen och inte har någon aning när jag fått dessa. Jag själv får semester 1 juli och börjar igen 1 augusti. Jag ska vara en vecka hos mamma i söderhamn annars har jag inte något planerat.

  Gilla

 9. Åh inte kul o få jobba så långt och speciellt denna värmen. Men kul att ni hade trevlig stund i lekparken.

  Gilla

 10. Härligt med semesterkänsla 🙂 Jag går på semester i morgon faktiskt!! Men jag har inga speciella planer, utan jag ska nog mest ta det lugnt och vara i sommarstugan om jag kan 😀

  Gilla

 11. Vilken härlig söndag ni hade! Låter ändå som ni fått till ett bra koncept med semestern tycker jag! Tänker att man får pussla lite så när man har barn så de inte behöver gå på förskola/fritids så stor del av sommaren. Jag har semester v. 28-31 så det är ett par veckor kvar dit!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s