Helt nya Tuscon – Plug-in Hybrid

Provkört framtida bilen – Hyundai Tucson Plug-in Hybrid

Vi ska alltså köpa ny bil framöver, när det är dags vet vi inte helt med tanke på att det är lång leveranstid på elbilar och hybrid. Vi anser att det kommer bli mer förmånligt med elbil då BQ kör en del i jobbet och bensinen/diesel är för dyrt nu. Det blir stor månadskostnad bara på det. Kan man köra på elen så mycket som möjligt kommer man både vara mer miljövänlig och även ekonomisk. Vi lägger mer än 3000kr i månaden på bränsle och det är för mycket. Vi har i alla fall nog helt bestämt oss för att vi kommer satsa på en ➜ Hyundai Tuscon Hybrid – Antingen blir det en ren elbil eller en plug-in hybrid. TUCSON Hybrid är gjord för att minska koldioxidutsläppen och öka bränsleeffektiviteten. Det ska även fungera utan att förstöra körglädjen, vilket Hyundai också menar att man har tänkt på med den här modellen.

Vad är en plugin-hybrid?

Med Hyundai Tucson kan du färdas med ren el i ca 6 mil tills den måste laddas igen och det kan ju då vara till fördel om du pendlar till jobbet och sedan kan ladda motorn där emellan. Då vet man då också att man minskar bensinutsläpp och det blir både mer miljövänligt och ekonomiskt. En plugin-hybrid skiljer sig från en elhybrid på så sätt att du kan plugga in en laddsladd och ladda bilen, hemma eller under tiden som du jobbar på en laddstation som, vilket gör att du sedan kan köra längre sträckor endast på el. Så om du har pendlingsavstånd till jobbet till exempel och låter bilen ladda hemma under natten så kommer du alltså kunna köra till och från jobbet enbart på el.

Vår känsla efter provkört

BQ var då till bilfirman idag för att prata papper så att säga och kommande leverans och sedan provköra pärlan. Mycket fin komfort. Tjusig interiör. Riktig premiumkänsla. Gick såklart mycket tyst. Plus för assistanspaketet med 360 graders-kamera och kamera som visar ”döda vinkeln” vid blinkning. Även stolarnas ventileringsläge vid varma temperaturer gillades. Bilstereon var ju såklart också en klass i sig och ökade komforten. Det var endast jag som satt bak och jag har ju att jämföra med vår ”stora” skoda Superb vi har idag vilket är en stor bil. Det var såklart trängre bak i den här bilen eftersom det är en mindre bil. Jag fick plats utan problem och sätena går att justera för att få mer plats. Hur det är för BQ som är ett huvud högre än mig och har långa ben får vi ju då anta att det blir lite trångt.

Vi har också valt att bilen ska ha den här färgen

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

⇘ LÄS TEXTEN UNDER HÄR  ⇙

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

3 reaktioner till “Helt nya Tuscon – Plug-in Hybrid

 1. Hej,
  Men så spännande med ny bil. Grattis till beslutet. Jag skulle också vilja ha en el-hybrid. Skulle nog inte våga gå helt el eftersom möjligheterna att ladda är lite begränsade där jag bor. Har ni möjlighet att ladda där ni bor eller måste ni installera något själva? Får man vara så osvensk och fråga vad en sådan bil kostar?
  Lycka till och hoppas ni får bilen snart.
  Varm kram och ha det gott!
  Anneli
  https://theswedishlakehouse.blogspot.com/

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s