Sprider god energi tillsammans!

Nu grönskar det i dalens famn

Det kan man ju säga, det var verkligen så mycket härliga blommor och färger då Bellis och jag var till handelsträdgården häromdagen. Vi köpte blommor till balkongen och Bellis valde dem alla. Hon tyckte det var jättemysigt att gå där och jag är ju inte den som klagar heller direkt. Jag skulle ju utan tvekan kunna jobba på en handelsträdgård och även jobba som florist. De har även ett vattenfall och liten damm där och där finns det tre st sköldpaddor. När vi var där var den ena sköldpaddan uppe och spatserade på stenarna och kanade sig sedan ner och plumsa i vattnet, så otroligt sött.

Bellis sommarfin och med sina underbara fröknar
Bellis fina gåva till sina fröknar – så sött att hon valt helt själv

Skolavslutning och sommarlov

I torsdags var det skolavslutning för Bellis skola. Jag stack i från jobbet en sväng och så även BQ så vi kunde se deras uppträdande. De hade årskulls-vis som de uppträde. Först årskurs 3, sedan 2 och sedan 1. Bellis slutade ju nu årskurs 2 och börjar 3:an till hösten, ofattbart. Så stor hon börjar bli alltså må jag säga. Såklart fällde man lite tårar och vart rörd då man såg henne stå där med hela årskurs 2 och sjunga den blomstertid nu kommer plus 2 till. De har övat så mycket och även hemma har hon övat. Jag såg att hon kunde i stort sett varenda ord på sångerna. Jag beställde 4 olika klänningar till henne från ➜ Shein i våras och en av dem var den här superfina spetsklänningen. Jag köpte inte alla 4 för att ha på skolavslutningen utan att ha i sommar. Det är två av dem som är lite finare, den här och en till. Hon fick välja själv vilken av dem hon skulle ha. Nu valde hon den här gula och då får hon ha den andra på midsommar tänkte jag.

Vi åkte även och köpte en avslutningspresent åt fröknarna kvällen innan och Bellis fick helt fria händer vad de skulle vara. Hon valde det ovan och det var så fint val hon gjorde. På korten ville hon det skulle stå

” Till världens bästa fröken …….. från Bellis”

Söt fin avslutningspresent från ett av barnen på förskolan

Jobb och åter jobb

Kom ni ihåg att jag skrev för något blogginlägg sedan att jag fått reda på en rolig nyhet som jag inte kunde berätta ännu?! AH! kommer ni inte ihåg , ja då berättar jag det roliga nu då! Jag fick ju ett långvikariat förra hösten som sträckte sig nu t.o.m 30:e juni. Efter det visste jag inte om jag skulle få vara kvar eller om jag skulle få ett förlängt vikariat på samma eftersom pedagogen jag ersatt ska plugga i 2 år till. Jag fick nu reda på för några veckor sedan att jag kommer få vara kvar, men det är några detaljer kvar som måste ordnas. Det var svaret jag fick?! Hur ska man då tolka det?! Jag tänkte ju på de orden av och an några dagar tills jag bestämde mig för att det faktiskt fick läggas åt sidan tills jag visste vad det var för detalj. Jag menar det spelar ju ingen roll hur mycket jag nötte det i huvudet, (vilket jag såklart fortsatt gjorde då och då ändå) jag fick ju inte veta mer än så ändå.

I fredags då jag var ledig och Bellis och jag var på väg till Oskarshamn så ringde min chef och hon berättade att jag inte skulle få förlängt vikariat! Näee det var bättre än så! Jag har nu från 1 juli i stället fått en fast tjänst i kommunen och kommer fortsätta att jobba där jag är. Jag får även högre lön och kom även plus det också med i 2022,s löneförhöjning som kommun gör årligen. Jag är så stolt över mig själv att jag valde att studera och få rätt utbildning är så glad över att jag visat framfötterna så mycket att chefen sett det så hon ansåg att jag skulle få en tjänst. Jag trivs så bra på våran avdelning med mina fina kollegor och jag trivs på vår förskola med de andra avdelningarna också. Jag fick även beröm att jag gör ett bra jobb och sprider god energi och det är faktiskt just för att jag trivs så bra där, vi sprider god energi tillsammans

Nu börjar även fler och fler barn gå på sommarlov och vi har fått fler sommarpresenter förra veckan på jobbet av de barnen som slutar nu för att börja förskoleklass i höst, men även de som ska gå på semester. Supersött och gulligt, men inget man förväntar sig, men såklart blir man lite rörd och glad. Jag jobbar t.o.m onsdag vecka 27, sedan går jag på semester. De sista veckorna är lite sega nu, men snart så är det S E M E S T E R!

Energymassage ett sätt att iordningsställa kroppen

I lördags var jag på energymassage och jag valde att beställa med fokus på nacken, men även övrig kropp. Jag fick kanske 30 min fokus nacke och alla punkter som styrs till nacken och bitvis var det jätteskönt. Fler gånger var det så ont att man nästan inte stod och jag fick bita ihop för att härda ut. Det kändes ju att han gjorde allt rätt och man hörde hur delar i kroppen hamna rätt, men det var smärtsamt och vissa punkter han tryckte på, ihhh! Det är toppenbra, men nästa gång ska jag välja avslappnade massage för jag har haft ont på fler punkter i kroppen sedan energymassagen. Han berättade att man har punkter både i armar och rygg som styrs till och från nacken. Skönast var då han masserade ryggslutet, då hade jag typ kunnat friat till honom. Resten av kroppen hade det blivit skilsmässa. Jag har stela axlar, nacke och delen ner till typ bh-bandet. Där behöver jag hjälp för att mjuka upp. Han tyckte att jag skulle gå på den här behandlingen typ 1 gånger i månaden. HMM, hur ska man kunna förbereda sig för en sådan omgång en gång till?!

Enerymassage är en en form av japansk massage där man ligger med kläderna på en bänk eller på golvet. Massören gör en form av energimassage och behandlar kroppen med både massage, stretching, tummtryck och annat för att släppa på spänningar man har i kroppen. Han avslutade behandlingen genom att slå med snabba rörelser med båda händerna på ryggen.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

⇘ LÄS TEXTEN UNDER HÄR  ⇙

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

6 reaktioner till “Sprider god energi tillsammans!

 1. Stort grattis till den fasta tjänsten! Härligt! Det är jobbigt att sväva i ovisshet. Så var det de första åren efter att jag flyttat till Sverige, jag hade anställning läs-årsvis och fick gå runt med en klump i magen och fundera på hur det skulle bli. Men så skönt för din skull! Nu vet du.
  Ha det gott!
  Kramen,
  Anneli

  Gilla

 2. Ett jätte grattis till fasta tjänsten. Va roligt och det är du värd 🙂

  Energimassagen lätt intressant. Är något sådant jag skulle behöva för min rygg. Men låter lite leskigt att det gör ont bit vis.

  Va söt Bellis va i sin klänning. Gult är så somrigt och fint.

  Ha en fin kväll!!!

  Gilla

 3. Stort Grattis till fast jobb 😀 förstår att det måste vara en jätteskön känsla och värt att fira lite extra!
  Är du barnskötare eller pedagog ( föskolelärare) efter det att du läste ?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s