Ett paradis för barnen – Stora Lunån

Ett paradis för barnen – Stora Lunån

Mellan Falun och Hedemora har vi ett litet paradis för barnen ➜ Stora Lunån Gårdscafé. Här kan man kliva direkt in i en liten oas bland djuren där man kan se allt från kaniner till påfåglar. Man får gå in och vara med djuren och man träffar på storgrisen Olivia som vandrar runt överallt. Stora Lunån är en gård med anor från 1400-talet och den ligger som sagt en bit utanför Falun. Här finns bland annat gris, påfågel, strutsar, kaniner, marsvin, fjällkor m,m. Här är de även ett litet mejeri på gården som även finns produkter att köpa till försäljning i cafét sedan. Cafét öppnar i maj och då helger och är sedan öppet hela sommaren f.r.o.m juni.

Bellis älskar att vara här och hon är så snäll med djuren, de älskar henne också för alla kommer fram till henne. Lite gulligt i går fick jag samtal då vi satt bland kaninerna och då satt jag på en liten trälåda de har som kaninerna kan krypa in i och vila i om de behöver. Då hörde jag att den brunvita kraffsa in sig under mina ben och la sig där, så sött

Har ni inte besökt det här stället och vill ha en dagsutflykt i sommar ska ni absolut besöka ➜ Stora Lunån Gårdscafé

.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

⇘ LÄS TEXTEN UNDER HÄR  ⇙

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

7 reaktioner till “Ett paradis för barnen – Stora Lunån

 1. Så mysigt att åka till en liten lantgård med fika & träffa djur. Det är mysigt att vara runt djur.
  Vi ha något liknade här i Västerås. Vallby heter det. Väldigt trevligt där med 🐰🐷🐈🦢😊.
  Fina bilder 😃
  Ta hand om dig❣️🤗

  Gilla

 2. Låter som ett väldigt härligt ställe att besöka både om man är barn eller vuxen. Jag har alltid gillat djur och skulle gärna ha haft några. Däremot skulle jag nog behöva bo i hus eller på en gård innan man typ skaffar tex getter eller något annat djur. Hade jag bott närmare hade jag definitivt åkt dit.

  Gilla

 3. Åh så mysigt och härligt det låter. Verkligen en perfekt utflykt för barn. Så mysigt att kaninen kröp under dina ben. Tyckte väl det var ett bra ställe, haha.

  Gilla

 4. Men åh vilket mysigt ställe och så fina bilder på sötnosen med kaninen. Vi har ett liknande ställe här och jag älskar det. Så bra för barn att umgås med djur. Och fikat såg galet gott ut. Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.