On the road again!

Nu är vi längst vägarna igen

Nu är vi på väg igen och vi åker nu med ett tåg som heter Krösatåget, lite gulligt namn må jag säga! Om en 45 min är vi framme i Linköping och då ska vi åka sedan med Mälartåget och det finns ingen servering eller så på det tåget så vi måste hinna köpa oss något de 25 min vi har på oss i Linköping innan vårt tåg går. Det ska nog inte var något problem så länge inte tåget här är försenat, men det verkar vara så bra och i tid. Mälartåget tyckte jag när vi reste till Oskarshamn att just den tågvärden var lite snorkig.

Det är ganska avkopplande att åka tåg trots allt och båda de tågen vi åkt med har väldigt bra komfort. Bellis har ju också funnit sig bra längst vägen och man får hitta på knep med barnen för att det ska fungera. När man åker tåg och långt får man också finna sig i att de sitter lite längre vid paddan och mobilen. Det går också ta fram lite knep

 • Spel ex yatzy eller vem där
 • Målarbok och kritor
 • Pysselbok
 • Titta på film från dator
 • Nån enkel liten leksak som kan uppskattas
 • Godis
 • Leka någon ordlek
 • Hänga gubbe (papper och penna krävs)
 • Gissa sången eller djuret m,m
 • Kolla hur många kor man ser genom fönstret
 • Lyssna på podd, ljudsaga, musik.

➤ Vad brukar ni göra?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

⇘ LÄS TEXTEN UNDER HÄR  ⇙

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

12 reaktioner till “On the road again!

 1. Vad skönt att det går bra att åka tåg! Hoppas att ni hann handla med något snabbt på er korta paus mellan tågen. Hoppas även ni fått det trevligt i Linköpings 😊 har körkort och nästan alltid haft tillgång till bil, så sällan behövt åka tåg. Men någon gång har det även blivit för mig och det har gått bra då man inte behövt tänka på mer än sig själv 😊

  Gilla

 2. När Levi var bebis hade jag den turen att ha faktiskt sov på tågresan upp. Underbart! 🙂 då åkte vi från Landskrona till min syster i Borås. Vad ska ni på för äventyr denna gången? 🙂

  Gilla

 3. Det kan verkligen vara mysigt att åka tåg när man har mycket att sysselsätta sig med. Bra tips. Kramis ❤

  Gilla

 4. Gillar också tåg! Smidigt & skönt 😊 Åkte tåg i fredags men då satt vi mest & pratade men tar ju 1 timme & 45 min så inte så länge, annars brukar jag lyssna på podd och kolla mobilen när jag åker tåg 😊 Tråkigt med snorkig tågvärd! Hoppas ni får en fin resa 🤗❤️

  Gilla

 5. Låter härligt. Jag brukar nog lyssna på ljudbok men då har jag inget barn jag ska försöka underhålla. Tycker själv det brukar vara härligt att åka tåg då det är bekväma säten och ofta mycket space så man inte behöver sitta och trängas.

  Gilla

 6. Men åh vilket gulligt namn. Vi brukar också ha paddan på längre tåg och bil resor. Yatzy är ju väldigt kul också och så gillar A att rita så det är ett måste.
  Hoppas hela tågresan går bra .
  Kram

  Gilla

 7. Vi brukade spela spel så som yatzy men då barnen har tröttnat hel på att åka tåg, så brukar vi se på någon video och äta något gott.

  Hoppas att bytet gick bra och att resterande resväg gick bra utan snorkiga tågvärdar.

  Gilla

 8. Jag gillar att åka tåg. Det är så avkopplande. Man åker bara med. Kommer långt på kort tid 😊👍.
  Oja! Komma på knep att sysselsätta barn är ett utmaning 😅 beroende på ålder såklart i ett tåg där utrymme för rörelse är liten.
  Hoppas att resan gick bra. Tack för tipsen! 🙏🏻

  Ta hand om er❣️🤗

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s