Latitud 57 och Seglarhyllan

Hej på er

Här kommer lite rader från mig och Bellis i Oskarshamn. Jag inser också att jag har många nya följare som inte vet varför vi är i Oskarshamn, jag får då förklara lite tydligare eftersom fler av er frågat varför jag besöker denna fina stad. JO, för er som inte vet så är jag i från Oskarshamn och flyttade som 19 åring därifrån och bosatte mig först i Stockholm i 2 år för att sedan bosätta mig i Dalarna som är mitt hem och min trygghet nu. Jag är här och besöker mina föräldrar således då.

Bellis och jag tog mormors cykel på förmiddagen idag och tog en härlig tripp till hamnen och till Centrum. Dels för att leka på stora klekparken i hamnen och även för att besöka hamncafét Seglarhyllan.

Kusten är för mig helt svårslagen

När man är uppvuxen vid kusten så är den också svårslagen att slå då det är helt annan luft och känsla på våren och sommaren. Oskarshamn är ju också en sommarstad och lever upp denna tiden på året och fram till september. Därefter kanske man kan säga att det är lite som vilken stad som. Jag älskar att man kan åka lägga sig på en klippa vid havet och känna den svala brisen som sveper. Det får min mage att känna lite extra ågren just när sommaren kommer just för att Oskarshamn är en sommarstad och den lever upp och sprider en possitiv glädje. Det finns mer aktiviteter och stan lever upp. På sommaren har ju Oskarshamn den stora musikfestivalen Latitud 57 – Ostkustens Hetaste Festival. Tyvärr klaffar det inte så vi kan gå på den i år tyvärr, men hade gärna tagit med mig BQ på den.

Centrum i Oskarshamn älskar jag. De har bevarat stan med uppfräschade hus men med samma gamla touch som de var från början och hela centrum har kvar sina kullerstenar. Så vackert och välbevarat, jag kände att jag log och hade ett leende på läpparna hela tiden då vi cyklade genom centrum Bellis och jag.

Ett trevligt besök till hamncafét Seglarhyllan

Först åkte Bellis och jag till den stora lekparken i hamnen som nyligen är byggd och det uppskattades väl kan man ju säga. Det var en superfräsch och ny lekpark med roligt tänk med marint tema. Skulle också tro att stenlabyrinten är hämtat från Blåjungfrun som är ett riktmärke från Oskarshamn. När vi sedan var varma och nöjda och lekt klart cyklade vi till hamncafét Seglarhyllan som bara låg en 500m bortom lekparken. Seglarhyllan är ett café som är öppet sommartid och där kan man njuta av både fika, glass och mat. De har även serveringstillstånd på alkohol, kan därför tänka mig att många avnjuter god middage och dryck innan man drar vidare mot centrum en härlig sommarkväll.

Vi njöt av en kopp te och tösen glass en stund innan vi cyklade vidare.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

⇘ LÄS TEXTEN UNDER HÄR  ⇙

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

7 reaktioner till “Latitud 57 och Seglarhyllan

  1. Så härligt ni värkar ha haft det. Här har det också varit soligt. Den stora lekparken ser väldigt fräsch ut. Det är roligt att de låter det gamla touchen av staden vara kvar i de nya husen. Kullersten som man får vara försiktig så man inte halkar på dem. Däremot kan det vara mysig känsla när de behåller det och inte gör asfaltvägar.

    Gilla

  2. Åh så du är därifrån, kul att hälsa på föräldrarna och vad mycket fina bilder du tagit. Jag älskar kust städer , längtar tills vi åker till norge i sommar där är också kusten otroligt fin. Ha en underbar kväll kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.