En lyckad dag som blev ännu bättre!

Barnens dag i Säterdalen

I går kväll redan pratade tösen om att hon ville till badhuset och pappa fick ta den lotten att följa med då jag har den roliga tiden på månaden och vore ytterst olämpligt om jag följde med till ett badhus då. Som tur var så kollade jag öppettiderna för badhuset och då såg jag att det stod att det var stängt till 13:e juni för underhåll. Tur vi såg det i tid så det inte hade blivit för besviken tös. Vi hade fått tips om att grannkommun Säter hade evenemang för barn, så kallat ”Barnens dag” De skulle ha hoppborg, godisregn, karaoke m,m. De har även byggt om där och har tre olika lekparker som lockar barnen. Vi bestämde oss då för att åka dit lite i sista minuten.

Det har regnat mestadels idag, inte vräkt ner men ändå regnat. När vi kom dit hade de inte blåst upp någon hoppborg och vi trodde såklart att Bellis skulle bli jätteledsen, men det verkar som hon inte brydde sig alls om det för det kom aldrig på tal Hennes lycka var att det var så många fina hundar och bebisar att titta på när vi kom dit. JA, det verkar vara hennes nya favorit. Hundar har det ju varit så länge jag kan minnas, men just bebisar också, det kan hon verkligen låsa fast sig vid, så sött. Hon vill att jag och BQ ska skaffa bebis, men den dragkedjan är stängd för länge sedan.

Det var även stor barnloppis där idag och jag fyndade två stora kassar med kläder åt tösen.

Hmm vad ska man säga om detta?!

Jag fick meddelande av min kompis Suzanne där hon skickade denna bilden till höger ➞ där hon skrev – Är det Bellis kläder!? Jag såg dem när jag var ute i skogen idag. JA det var ju Bellis kläder och de var i skogen med skolan i torsdags och hade en heldag där. Då hade således vår tös bestämt sig för att inte ta med sig sina kläder hem igen från skogen, シ. Jag vet inte vad man ska säga om det, såklart är det Bellis ansvar att ta med sig sina kläder hem, men att INGEN pedagog märkt att de låg kvar då de gick i väg tycker jag är lite märkligt faktiskt. Samt jag måste säga också att det är stor tumme upp till att ingen tagit dem sedan i torsdag då det är fina märkeskläder. På namnlappen står det även namn och nummer. Jag har redigerat bort det just på denna bild.

Rackarns tur vi haft för vi hade nog inte hittat kläderna annars då vi inte brukar vara i den skogen.

Starkt och modigt gjort

I dag har Bellis även tagit andra dosen på TBE – Vaccin med ➜ fästingbussen Vaccindirekt. Om 14 dagar har hon 1 års skydd och nästa vår runt april så ska hon få tredje sprutan och då får hon ett skydd i 5 år. Jag hade också velat ta, men just nu har vi inte råd att ta allihopa och då var det självklart att hon fick ta då de är ute mycket i skog och mark med fritis.

Hon var verkligen superduktig för förra gången tyckte hon att det gjorde jätteont och ändå satt hon sig fint inne i bussen idag och gick med på att få ta sprutan. Det ska då också nämnas att hon varit väldigt spruträdd och vi haft väldigt jobbigt då hon ska tagit sina rekommenderade sprutor på BVC. Känns skönt och rätt och som ni ser ovan så är de ju i skogen med skolan och fritis då och då i tid och otid.

➤ Har ni vaccinerat er och era barn?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

14 reaktioner till “En lyckad dag som blev ännu bättre!

 1. Men vilken tur ni hade att din kompis hittade kläderna! Helt otroligt ju att de fortfarande hängde kvar 🙂 Härligt med loppisfynden!

  Gilla

 2. Vilken tur att ni fick tillbaka hennes kläder igen! Vad duktig hon var som tog sprutan fast hon inte tycker om det. Jag tog den tredje sprutan för TBE i vintras, tyckte det var på tiden att fixa det när jag haft hund ett tag nu. Hon kan ju samla på sig både det ena och andra när man är ute.

  Gilla

 3. Lät ju som om ni fick en fantastisk dag! Trevligt att fynda 2 kassar med kläder till lillan också 😍 haha, ja barn alltså.. Vet bara att min 1 åring kan ta av sig sin mössa och tycka att den ska ligga på marken då och då. Men håller med om att pedagogerna bör se över att de går ifrån skogen med alla saker som de tog med till skogen 🤔

  Gilla

 4. Vilken tur att kläderna hängde kvar där i skogen. Någon kunde ha knyckt dem ja.
  Synd med regn men lätt som en bra dag ändå. Skönt att komma ut tillsammans.
  Jag är inte vaccinerad men barnen är. Får se om kassan klirar så även jag får vaccinera mig.
  Ha en fin kväll!!!

  Gilla

 5. Synd att hon lämnade kvar kläderna men vilken tur att de hängde kvar. Kanske kan man tycka att någon pedagog i skolan skulle märkt det men samtidigt är det många barn och hålla reda på så att alla barn är med tillbaka.
  Kul att skolan är i skogen så mycket, det är lärorikt på många sätt.

  Gilla

 6. Vad duktig bellis är som tog sprutan. I många år var jag också rädd för sprutor och än idag tycker jag inte om det, men kan hantera det. Åh vad kul med loppis tycker jag och så bra att du hittade så mycket kläder 🙂

  Gilla

 7. Vilken tur att ni kollade öppentiderna så ni inte åkte till simhallen i onödan. Ser ju ut som ett fantastiskt ställe för barnen. Dit vill jag också åka! Vilken tur att kläderna var kvar. Konstigt att ingen av pedagogerna reagerade men de har väl fullt upp med att hålla koll på alla barn. Just vaccinet mot TBE funderar jag faktiskt på att ta. Jag har på nära håll sett vad TBE kan ställa till med och jag rör mig mycket i skog och mark.

  Gilla

 8. Vilken tur att kläderna hängde kvar där i trädet. Vilken härlig dag som ni hade i lekparken i grannstaden, det är oftast dom gångerna som man bestämmer sig i sista minut som det blir som bäst 😊

  Gilla

 9. Vad bra att hon fått TBE vaccinet, funderat länge över det till Levi men får se. Alltså att ni ändå fick tillbaka kläderna, att de hittades är ju toppen. Barn lägger grejor lite överallt tyvärr 🙂

  Gilla

 10. Fästingvaccinet är något jag också vill ta, faktiskt. Rör mig ganska mycket i naturen och man vet ju inte vad man kan råka ut för. Har dock inte fått tummen ur och nu börjar det väl nästan bli för sent för den här säsongen?

  Barnens dag låter ju som ett superroligt utflyktsmål, var det regnet som ställde till det så att det inte blev hoppborg och så? Lekplatsen ser jättefin ut. Du gör bra reklam för lekplatserna i landet. Jag tycker du lägger upp många fina bilder från era familjeutflykter och tänker alltid att dit hade jag velat åka.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s