Kyckling Tikka Masala

Tikka Masala är verkligen jättegott och man kan göra den på så många olika vis. Här är ett recept från viktväktarna där man gör den tillsammans med kyckling.

ÄT OCH NJUT TILLSAMMANS

4 portioner = Hela receptet
Personliga Points = per portion: 7-10

Ingredienser

 • Ris, okokt 2 dl, basmati ( vi körde på vildris)
 • Lök 1 st, gul
 • Kycklingbröstfilé 600 g
 • Morot 3 medelstora
 • Paprika 2 st
 • Olivolja 1 msk
 • Vitlök 2 klyftor
 • Ingefära 1 msk, färsk riven
 • Tomatpuré 1 msk
 • Krossade tomater 1 förp
 • Tikka masala, utan socker 2 tsk,
 • Koriander 1 tsk
 • Gurkmeja ½ tsk
 • Chilipeppar ½ st, röd
 • Matlagningsyoghurt 8% 1 dl
 • Matlagningsbas 4% (typ Milda mat) 1 dl
 • Sallad 70 g

Instruktioner

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka lök, skär kyckling, morot och paprika i bitar. Hetta upp olja i en gryta och bryn lök, pressad vitlök och kyckling. Lägg ner morötter och paprika i grytan och tillsätt ingefära, tomatpuré, krossade tomater, garam masala, koriander och gurkmeja. Finhacka chili och blanda ner. Låt puttra ett par minuter så att kycklingen blir kokt. Blanda ner yoghurt och matlagningsbas och låt koka upp. Krydda med salt och peppar. Servera kycklingen med ris och sallad. Tips! Vill du ha en jämn sås så ta upp kyckling och grönsaker och mixa såsen jämn. Lägg sen tillbaka kyckling och grönsaker och koka upp igen.

Anteckning

Visste du att rätten Chicken tikka masala tros komma från Storbritannien och alltså inte Indien. Den ska inte förväxlas med Chicken tikka som faktiskt kommer från Indien och är kryddiga kycklingspett och inte en gryta.

/ Receptkälla ➜ Kyckling tikka masala

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

⇘ LÄS TEXTEN UNDER HÄR  ⇙

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Jag har fått godkänt av Viktväktarna att använda deras recept

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

11 reaktioner till “Kyckling Tikka Masala

 1. Det var verkligen längesen jag åt tikka masala men det är verkligen gott. Vildris har jag aldrig hört talas om, visste inte ens att det fanns 🙂

  Gilla

 2. Jag har aldrig ätit Chicken Tikka Masala men det låter jättegott! Jag ska spara recept så jag kan laga det någon gång, så tack så mkt.
  Ska bli intressant att se om barnen kommer äta det.

  Gilla

 3. MMMM, jag älskar tikka masala, och brukar laga det ganska ofta ändå… All mat med mycket färsk ingefära i tilltalar mig, och min man älskar allt som innehåller garam masala eller andra masalakryddningar. Win win 😀

  Gilla

 4. Åhh så gott med kyckling Tikka masala!! Allt för längesen jag åt det nu, måste nog ta och laga det en dag. Tack för recept & matinspo 🤗 Hade ingen aning om att det kom från Storbritannien!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s