Från energi till en form av baksida!

Det har varit helt magiskt väder den här veckan

Livet rullar på med olika utmaningar

I fredags på jobbet ❥

Oj nu var det 7 dagar sedan jag skrev några rader här, det är lite ovanligt av mig. Jag lägger ingen fokus i det utan det är så ibland, det gäller att lägga prio på det som måste göras i första hand. Den här veckan har varit lite extra mycket på jobbet och även hemma. BQ har varit bortrest både med jobbet och privat. Vi ska få ny kollega på jobbet och det har både tagit och gett energi av en. Det som är jättebra är att vi blir tighta vi två som är kvar . Det som tar ens energi är för man inte vet vad som kommas skall och man måste jobba upp ett nytt team igen. Det tar ju sin lilla tid att komma dit, men man ska inte förutse något i förhand, allt kan ju bli jättebra. Jag tröstar mig med att det blir ju massa nytt till hösten ändå eftersom 6-åringarna slutar och man får nya barn som de yngsta är 3 år.

Hur kan man finna energi i vardagen?

 • Skratta mer, det ger bra energi åt kroppen
 • Njut av naturen och naturliga ljuset
 • Rör på dig och det behöver inte vara värsta träningspasset, promenad räcker
 • Investera i dig själv, behöver inte vara dyra prylar, utan något litet för att muntra upp
 • Ge tid åt vänner och familjen. Ge dig Fri tid inte bara Fritid
 • Prioritera sömn, det är så viktigt
 • Känn efter vad du själv vill, inte vad andra vill

Det är något jag märkt sedan jag blev mamma att jag kan säga i från bättre och stå upp för mig själv. Innan det var jag för ”snäll” och mådde sedan dåligt av det själv. Energitjuvar som tar ens energi och inte ger en energi dem ska man inte ha i sitt liv. Vissa måste man ha för att man kanske inte kan undvika det och då måste man kunna vara så pass vuxen att man kan prata tillsammans med varandra och komma fram till bästa lösningen.

Förskolans baksida

När man jobbar på förskola får man tillbaka så mycket av barnen. Det är så tacksamt att man har möjlighet att vara ute med barnen och man får skratta myket om dagarna också som jag skrev är en viktig del för att finna sin energi varje dag. Nackdelen är alla smittor och nu de senaste två veckorna har vi haft en lite ettrig förkylning vad det verkar som går runt och jag trodde faktiskt att jag klarat mig undan den. Fast i fredags vaknade jag med halsont och så även vår vikarie, vi kände samma. I går eftermiddag kände jag mig öm i kroppen och idag ligger jag däckad och knappt orkar vara uppe, så hej till sjukskrivning igen. Jag får glädjas åt att jag hade bara en frånvaro dag i april.

Ikväll ska vi i alla fall njuta av en av de senaste BECK- filmerna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

26 reaktioner till “Från energi till en form av baksida!

 1. Jag har också varit dålig på att blogga, men det får vara så just nu.
  Men det finns massor med idéer till inlägg, så jag måste sätta mej och få ut allt.

  Gilla

 2. Jag bloggar när jag har tid och ork. När något spännande har hänt, då delar jag med mej. Tex utflykt med min bästa vän. Jag bloggade mera när jag pluggade på Sjöviks folkhögskola år 2014 till 2016. ✨

  Men nu bloggar jag, när det är något som jag vill dela med mej om. På sommaren brukar jag ha blogg paus. När sommaren är slut, så lägger jag upp ett inlägg med massor av bilder, hur min sommar har varit. 🌱🌻

  Gilla

   1. Jag märker att jag får mindre visningar och besökare på sommaren, därför tar jag en paus från mina bloggar. 🙂 Jag har två bloggar.

    Gilla

   1. Häftigt! 😀 Den här helgen var det 100 års jubileum på skolan. Men jag var till Dalarna och gjorde andra saker. 🙂 Jag känner inga som går kvar på skolan. Många av mina vänner slutade där för bra många år sen. 😀 Jag vet att några gamla lärare och assistenter jobbar kvar där,

    Gilla

 3. Hoppas du mår bättre idag och att det är en ”snabb” förkylning!
  Visst både tar och ger det energi när gruppen förändras och någon ny ska komma in i teamet, men jag håller tummarna att det blir bra!

  Gilla

 4. Skratt och sömn är en väldigt bra energikälla.
  Jag hoppas att det blir bra med den nya kollegan. Det är ju inte bara ni som lära känna hen utan även barnen.

  Gilla

 5. Livet måste alltid komma före och ibland kan det vara skönt att slippa dela på sociala medier. Speciellt för att man ska kunna ta hand om sig och leva i stället. Viktigt att säga i frånser ack så svårt.

  Gilla

 6. Verkligen bra punkter för att hitta energin i vardagen! Så viktigt för att orka med och må bra.
  Känns som det går mycket förkylningar just nu, och jag kan tänka mig att ni på förskolan är ju extra utsatta.

  Gilla

  1. Ja så viktigt och så enkla medel som man inte tänker på =D. Ja smittan är det värsta men på sikt jobbar man upp ett immunförsvar, men vissa smittor är svåra att ducka ifrån

   Gilla

 7. Vilka bra tips du kommer med för att få energi i vardagen. Det är verkligen jätteviktiga saker som jag själv försöker bli bättre på. Speciellt att lyssna på vad jag vill och inte vad andra vill. 🙂

  Gilla

 8. Jobbar för fullt med att ta hand om mig själv just nu, men visst är det svårt. Håller med dig om alla tips du kommer med, men det ska bara göras också.

  Gilla

 9. Ja det kommer perioder ibland när det blir mindre blogg, samma här även om jag försöker förbereda lite inlägg när det är intensiva perioder. Att investera i sig själv och inte minst skratt massor är ett perfekt recept på att få energi. Och håller med även med om att komma ut för att få energi.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.