Vilken prio får balkongen?!

Hej

NU har verkligen våren och värmen börjat komma vilket såklart är U N D E R B A R T! Den här sommaren och våren tänkte vi eventuellt köpa nya stolsdynor till balkongen då de andra har varit toppenbra men nu är det dags för nya här kan ni se när vi pyntade balkongen för något år sedan ➜ Projekt pynta balkong. I år känner jag för lite mer mönster eller alternativt mer färg på stolsdynorna. Vet inte om jag kommer att tröttna, eller om det är det vi ska ha minsann.

Är det färg eller inte som gäller – vad är trenden?

Vi är som sagt lite inne på att göra mer färg på balkongen den här sommaren och köpa nya stolsdynor och parasoll. Parasollet är extremt solblekt, det är nog 7-8 år gammalt nu och vi köpte ett mörkgrått, det är mer åt rosagrått nu. Men det är också mycket annat man betalar den här tiden på året som resor, utflykter och annat som hör semestern till så misstänker att de får nog hänga med den här våren och sommaren också om jag känner min karl rätt. Något som skulle behövas på vår balkong är en markis

Vi har problem med att solen ligger rakt ner ovanifrån och sedan skiner den rakt på oss från lunch tills den går ner. Det blir då också att det blir så varmt vissa dagar att man ej kan sitta där. Här nedan ser ni en markis som man kan montera lätt själv från Furniturebox. Alltså den här är fristående för sig själv och det är ju då också smidigt eftersom man kan ta den med sig om man flyttar.

Vi fick ju även riva bort trätrallen vi hade på balkongen i fjol då vi fått mögel på 1/3 av balkongen och det gick då inte ha kvar trätrallen. Man funderar då på vad man skulle göra åt det?!. I somras valde vi att inte göra något åt det alls, utan vi köpte ditt två stora balkongmattor och la dit bara istället. Nu kanske man också skulle behöva lägga dit ny trätrall eller så skulle man behöva lägga dit en balkongmatta. Ja ni hör ju, pengarna skulle ju utan tvekan rulla iväg hur lätt som helst.

Därför får man då tänka vad är det som gäller?!

Stolsdynor: Därför måste man ju prioritera vad som är viktigt och vilket måste man ha?! Vill man köpa bara för att det ska vara snyggt eller behöver man det verkligen också?! I vårt fall skulle ju dynorna fungera denna sommar med eftersom de inte är trasiga och man ser inte att de är solblekta om man inte vet om att de varit mer svarta innan. Det är med det sagt också inte första prioritet att köpa nya stolsdynor.

Golvet då? Är det livsviktigt att köpa nytt? Nej man måste inte lägga in ny trall längre, och behöver heller inte lägga dit något balkongmatta. Vi har ju fått bort all mögelangrepp och vi fixade med två nya jättestora mattor så typ hela balkongen är täckt, så det är egentligen också ordnat. Det är också snyggt då de ligger där och man kan pynta hela balkongen snygg med blommor och flera blomlådor och ljuslyktor.

Solen Då?! Där är det ju något man måste ha skydd för eftersom solen faktiskt är skadlig. Som vi gjort nu har vi ett gigantiskt stort parasoll som är hemskt fult och solblekt för det hängt med än sådär 7-8 år och är dags att köpa nytt. För att hålla borta solen som kommer rakt på när vi sitter har vi satt upp tre st balkongparasoll på balkongräcket och den lösningen gör att vi håller solen borta. Det fungerar men det är inte snyggt, det är opraktiskt för det blir jättetrångt på balkongen.

Svaret är ju då ganska lätt, att ska vi köpa något nytt till balkongen i år så är det en fristående markis vi kan montera själva och balkongblommor.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

⇘ LÄS TEXTEN UNDER HÄR  ⇙

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

10 reaktioner till “Vilken prio får balkongen?!

 1. Balkong & altan kan man pynta mycket på. Men det är som du säger. Behöver man det eller är det bara för att det ska se fint & snyggt ut.
  Om jag skulle vara er & det som ni är inne på. Att satsa på skydd för solen. Jag som gillar sol mycket. Men även jag tycker det är jobbigt när det blir för varmt. Att äta i stekande sol är jobbigt med.

  Hoppas att din påsk helg har varit bra.
  Ta hand om dig❣️🤗

  Gilla

 2. Ohhh balkong, det drömmer jag om. Fast i mina drömmar finns inte problem med, har inte ens tänkt på att man kan få mögel. Jag drömmer bara om hur mysigt det skulle vara. Haha
  Jag tycker helt klart att ni ska prioritera en markis så ni kan njuta av balkongen i sommar. Det andra är bara lulllull och även om det är kul så är det viktigare att kunna njuta och använda balkongen.
  Kram

  Gilla

 3. Ja det där att veta vad man ska lägga pengarna på kan vara rätt svår. Du verkar ändå ha det klart vad ni ska lägga pengarna på denna sommaren. Det är bra att ni fick bort det som var mögligt. Det är ju inte alls bra. Själv har jag ibland problem att solen ligger precis i ögonhöjd när den är på väg att gå ner vilket gör att jag ibland är tvungen att dra för gardinen när jag sitter och kollar på tv.

  Gilla

 4. Jag har absolut köpt nytt förra året till framsidan men det var något jag längtat efter länge men som var restat länge, men tänker att det är något man kanske Max behöver göra nånstans mellan 5-10 år om man bevarar det väl. Så jag monterade ner utemöblerna och förvarade dem skyddat, så de ser som nya ut nu när jag skriva ihop dem igen. Sen skall agerads golvet som är 2 år gammalt nu få
  Sig både ordentlig rengöring och olja, så håller de minst 10 år. Jag tror på att bevara och skydda så man har länge. Tror också på att skydda från solen, då håller saker längre med. Vi fixk tag i en begagnad markis på baksidan så jag skall unna mig ett parasoll på fraMsidan

  Gilla

 5. Håller helt och hållet med dig. Många handlar bara för dom vill, men har aldrig förstått det. Visst är det kul med lite nytt, men om det fortfarande är helt så förstår jag inte

  Gilla

 6. Jag hade nog satsat på markisen först, just för att den skyddar mycket av solen från att bleka stolsdynor och allt annat. Det var en bra markis som man kan montera själv

  Gilla

 7. Har markis på halva o parasoll på andra halvan.. min solhörna.😊 Har lite större uteplats.
  Är verkligen jätteskönt med markis över där man sitter o äter m.m 🙂
  Lät de jag köpte markis av sätta upp den med då det var enklare med tanke på vev o allt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s