Långfredag och påskledigt

Hej

Ja nu har jag gått på påskledigt, från klockan 14 i går så har jag nu påskledigt fram t.o.m onsdag nästa vecka. Tanken var att vi skulle åkt ner till Oskarshamn och hälsat på mamma och pappa, men det blir inte så. Vi är lite snoriga fortsatt och nyser och det är nog med största sannolikhet pollen. Det är då risk med det eftersom man inte vet och med tanke på att både mamma och pappa är i stor riskgrupp. Därför åker vi i maj istället då det är varmare så vi kan vara mer ute också. Det är ju trots allt mitt ansvar mest eftersom det är mina föräldrar och jag vill inte riskera något. Dessutom gick det inte att åka samtidigt som min systers familj den här gången och tanken är att vi ska åka samtidigt ner (för dem blir det upp) nästa gång. Pappa är trots allt så gamal, jag tror dock att jag kanske blivit lite för överförsiktig egentligen med det här med pandemin just mot dem. Det är långrsesa, det är 80 mil och skulle det bli att det blossar upp att någon av oss blir sjuka då vi är där så långt hemifrån blir det för omständigt. Pappa har ju tagit 4 vaccinsprutor och mamma 3 sprutor och vi har tagit dem som vi ska så därför är det nog egentligen igen risk alls.

➤ Är ni mer avslapnade kring det och vågar ni träffa dem som är i stor riskgrupp?

Våren är på väg och snart är vi där

Våren är verkligen på väg trots att det har varit aprilväder som man brukar kalla det som motarbetar våren lite. Den här veckan har vi haft både sol, värme och snö och snöskottning och man har sett plogbilar. Jag har i alla fall tagit härliga vårpromenader och här är bilder från en kväll runt 19:30 då jag tog en härlig kvällspromenad och njöt av solen som gick ner mer och mer. Innan jag var hemma hade jag fått se solen gå ner och en fin solnedgång, så härligt. Man får njuta av de stunderna man får och inte gnälla i ett ekorrhjul som många gör. Det är så tröttsamt att höra på, våran och sommaren kommer när den gör och det är lika underbart när den gör det. Jag klickade hem en vår och sommarbeställning på sommarkläder åt mig och Bellis på blusar, kjolar och klänningar. Samt praktiska byxor som jag kan ha på jobbet i sommar.

Jag får mer ansvar på jobbet

Vi har fått ändra om på jobbet av olika anledningar och vår ena kollega har fått byta avdelning nu i 5 veckor och kommer förmodligen vara kvar där. Det är hennes beslut vart hon känner efter de veckorna. Det är såklart jättetråkigt för vi vill ha kvar henne på vår avdelning. Som det då blir hos oss så får vi lösa det med olika vikarier fram tills vi vet hur det blir. Det blir lite omständigt såklart, för vi måste hitta nya rutiner tillsammans och det blir mer sårbart då en av oss är borta. I går när jag gick hem kl 14 var det då bara vikarier kvar på avdelningen och det fungerar ju såklart nästan lika bra. Det är inte helt optimalt för det är barnen som ska känna trygghet och som det är nu får vi olika vikarier och inte en och samma hela tiden. Vår kommuns system fungerar så att man ansöker om vikarier så är det vikarieanskaffningen som ordnar med vikarien. Vi kan lämna önskemål vilken vikarie vi vill ha, men det går inte alltid att lösa. Ena vikarien i går fungerade det sämre med då hon inte gör något om man inte säger åt henne och det är inte hållbart det heller i längden då man måste fokusera både på barnen, sysslor och vikarien. En vikarie som kommer måste kunna jobba och se helheten, visst vi ska vägleda dem, men det ska inte behövas sägas hela tiden för varje syssla man gör. Kommer man som utbildad vikarie så ska man veta hur man sätter barn i aktivitet. Man ska kunna se helheten och även känna till sin roll som pedagog. Det lär man sig på utbildningen det är en del av yrket. Det kanske låter som hårda ord, men det är faktiskt så det måste vara annars kan man lika gärna jobba utan vikarie. Jag menar därför att det kändes inte helt ok för mig att gå hem i går då jag gjorde, men jag behövde få min tidiga dag någon dag den här veckan då jag jobbat sena eller mellanpass alla andra dagar.

Nu är vi på väg till Västerås och ska leka några timmar på Leos Lekland för att sedan söka upp Poesiparken där. Idag är det Bellis valda dag med aktivitet.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

⇘ LÄS TEXTEN UNDER HÄR  ⇙

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

11 reaktioner till “Långfredag och påskledigt

 1. Det var bra att ni inte åkte. Jag själv är lite mer avslappnad men har ändå i bakhuvudet att smittan fortfarande finns kvar. Jag har tagit tre sprutor så här långt. Kul att du får mer ansvar på jobbet, det visar att du gör ett bra jobb. Här har våren kommit till uppsala känns det som. Hoppas det inte kommer mer snö nu.

  Gilla

 2. Skönt med långledigt. Trist att ni inte kom iväg till föräldrarna, men känns det mest rätt att stanna hemma så ska man göra det. Glad Påsk

  Gilla

 3. Jag är så dubbel. Pappas sista år var han isolerad på boendet. Inte så bra det heller. Jag var där ibland, men med munskydd, och ingen fika. Så svårt..

  Gilla

 4. Skönt med påskledigt. Skulle nog med vara xa försiktig ihop med de i riskgrupp. Samtidigt som en äldre (85) sa till mig: jag lever inte så länge till oavsett med tanke på min ålder… ska jag då inte få träffa de jag älskar den tid jag har kvar? Inte lätt alltid och veta vad man ska göra.

  Vikarier är oftast väldigt duktiga med lika mycket ( kanske mer) utbildning än de som haft turen att få fast jobb. Vi är ju olika som människor med och en del kanske är mer osäkra i sig själva på ett nytt ställe, med okänd fast personal och blir kanske rädda att göra fel, bli dömda, att inte ”duga” trots att de är jätteduktiga på sitt jobb. ….
  Samtidigt är det klart att de ”fasta” får ta mer ansvar. Jag brukade tänka att jag har med varit vikarie en gång i tiden …

  Njut av ledighet nu 🙂

  Gilla

 5. Tror att det är viktigt med fortsatt försiktighet och att i allmänhet vara försiktigare än man var tidigare. Innan kunde man ju gå till jobb mm med både förslumning ocv hosta vilket inte alls händer nu och det är bara för alla. Dessutom är ju smittan i Kina just väldigt ökande och akut, har många kollegor som sitter i låsta i sina hem där.
  Skönt med ledighet, vi tog gårdagen ledigtwn måste tyvärr jobba redan tisdag igen så inte riktigt lika många härliga dagar men skall njuta av de jag har i alla fall

  Gilla

 6. Jag har egentligen ingen i riskgrupp i min bekantskapskrets/familj. Men jag har en känsla av att jag hellre skulle vara för försiktig än ta några risker om så var fallet. Gamla människor är sköra och man ska verkligen ta det försiktigt med Corona…

  Gilla

 7. Va synd att ni inte kom iväg men va kul att ni får åka dit i maj istället. Hur ska ni fira påsken istället?
  Jag är i riskgruppen men känner mig säker som vaccinerad. Så vi ska åka till mina päron på påskafton.
  Mekigt med jobbet. Inte lätt när någon byter avdelning och det ska tas in vikarier. Hoppas att ni bara får in bra vikarier som vet vad de sysslar med så det rullar på.
  Glad påsk!!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s