Kolakakor – Barnens favorit

Kolakakor är alla barns favoriter i alla fall de flestas. Vår tös älskar dem och så fick även vara fallet att vi bjöd på det igår då hennes kompis var över och lekte loss ett par timmar. För mig tycker jag kolakakor är extra god då de är lite sega faktiskt och krämiga i mitten.

20 portioner = Hela receptet
Personliga Points = per kaka:4

Ingredienser

 • Socker 1 dl
 • Vaniljsocker1 tsk
 • Vetemjöl 2 dl
 • Bakpulver 1 tsk
 • Ingefära 1 tsk, mald
 • Margarin 80% 100 g, rumsvarmt
 • Sirap 1 msk, ljus

Instruktioner

Blanda de torra ingredienserna.

Tärna smöret och tillsätt tillsammans med sirapen till mjölblandningen. Knåda till en jämn deg. Rulla degen till en längd, lägg över på en plåt och platta till. Sätt in i ugnen 175° ca 10 min. Skär i längder medan de fortfarande är varma.

/ Receptkälla ➜ Kolakakor viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

⇘ LÄS TEXTEN UNDER HÄR  ⇙

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

18 reaktioner till “Kolakakor – Barnens favorit

 1. Jag är inget barn längre men jag älskar kolakakor det är verkligen så gott även om man är vuxen. Och ja när de är lite sega är de riktigt goda 🙂

  Gilla

 2. Kolakakor som är så gott. Däremot har jag inte ätit sådana på jättelänge. Nu blev jag verkligen sugen på att kanske göra sådana på basen med hjälp av en personal. Tack för tipset. Hoppas du får en bra tisdag!

  Gilla

 3. Åhhh kolakakor! Barndomsminnen de luxe, älskade dom som barn och tycker fortfarande väldigt mkt om dom. Men jag är inget bra på att baka dom tyvärr.
  Förstår att barnen blev glada!

  Gilla

 4. Kolakakor är så goda 😋👌. Speciellt när dem är lite sega åxå. Lät inte svårt att göra dem heller 😀👍. Var längesen jag åt kolakakor.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  Gilla

 5. Det är verkligen supergott. Kan tänka mig att det blev poppis bland barnen. Har hittat massa gott att baka, men vill ju inte äta det.

  Gilla

 6. Det som är så gott, måste prova göra det någon gång. Faktiskt aldrig gjort, eller jo med min syster men aldrig ensam 🙂

  Gilla

 7. Älskar kolakakor. De är så goda och det går inte att sluta äta. Har däremot aldrig gjort dem med ingefära i, men kan tänka mig att de förhöjer smaken en hel del.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s