Sommarplanering och påsken stundar!

Hej

I går var Bellis och jag på en promenad då vi gick fram och tillbaka och handlade. Då såg vi dessa fina vårtecken kring vår husfasad flera stycken. Nu ikväll, ja då vräker snön ner här och det klassas även som en orange varning med all snön och i trafiken, ska man kalla det typiskt aprilväder? Jag vet inte, men det som väntar på något gott inte sant? Det känns då lite märkligt att tänka på sommaren och då tänka på semestern och vilka veckor vi ska sätta upp fritt från sommarfritis.

Det känns fel, men ändå blir det rätt

Vi har fått hem lappar om att vi måste fylla i semesterechemat för hur Bellis ska och inte ska gå på sommarfritis i sommar. De orange veckorna är när de är ihopslagna med andra grundskolor och i år ska de vara på en annan grundskola än de brukar. Dock har vi ansökt om semester de veckorna som de är så. I år gör vi dessutom något som känns fel men ändå är rätt eftersom vi båda jobbar heltid och vi vill inte ta mer än 3veckor i sträck utan spara några veckor också. Vad menar jag med det då? Det vi gör som känns rätt är att BQ tar semester 26, 27, 28 och jag tar 28, 29, 30. Det innebär då att Bellis får mer än 3 veckor ledigt från skolan och vi får omlotta för att det ska fungera. Tyvärr då får vi bara en hel vecka lediga tillsammans, men det känns som bästa är att Bellis ska få ett längre sommarlov. Vecka 28 ska vi iväg på en resa så den veckan är extra magisk.

➤ Har ni planerat er sommar?`, när har du eller ni semester?

Lyckats kladda på lappen hade vi visst, inte bra.

Påskpynt och påskpynta

På jobbet gör vi och har gjort fler påskpynt med barnen och mer lär det nog innan vi kommer tills påsk. Idag gjorde vi egna kransar med barnen där de fick klippa ut en papperscirkel som de sedan limmade dit påskfjädrar på. Det var uppskattat och lyckat. Samt man kan göra så mycket olika pyssel med enkla medel. Jag måste också ta mig tid och påskpynta påskpyssel med tösen också, jag har sett ett supersnyggt sätt att dekorera sitt påskris på och tänkte testa det själv och blir det bra kan jag sätta ihop ett blogginlägg om det – Låt er väntas på det

➤ Påskpyntar du och i så fall vad har du/ni för påskpynt?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

2 reaktioner till “Sommarplanering och påsken stundar!

 1. Ibland blir det lite pussel med semestern. Men huvudsaken man själv tycker att det blir bra.
  Inte gjort något påskpyssel i år faktiskt.
  Ha en fin lördag.
  Carin

  Gilla

 2. Klart att det känns lite med bara en vecka ihop hela familjen, det hade jag med tyckt.
  Ni får tänka att ni valt det själva och för att hon ska få vara hemma mer. 🙂
  Dessutom att ni har möjligheten att välja veckor för semestern så är ju jättebra. 🙂
  Inom vården ( här i alla fall) växlar man varje år så semestern kan vara redan vid midsommar ena året och kanske jättesent nästa år. inte alltid det funkar att få ihop någon semestern med mannens jobb då heller.

  Nej, här görs inget påskpyssel, nån kyckling och lite påskliljor ska det väl i alla fall upp 🙂 Hoppas på fint väder i påsk så man kan vara ute och sen blir det kyrkan i påsk för min del. 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s