Kärleksmums enligt viktväktarna

Denna klassiska kaka är nog de flestas favorit och kan man äta nog många bitar? Vi har med oss något ibland på jobbat och denna goda hade min kollega bakat och hade med sig. Här har ni viktväktarnas variant på den goda kakan.

40 portioner = Hela receptet
Personliga Points = per portion7

Till en långpanna (30 x 40 cm) behövs detta:

 • 150 g smör
 • 2 ägg
 • 3 dl socker
 • tsk vaniljsocker
 • 1 msk siktad kakao
 • 4 1/2 dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 1/2 dl mellanmjölk

Glasyr:

 • 75 g smör
 • 2 msk kallt kaffe
 • 1 msk siktad kakao
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 3 dl florsocker

Garnering: 2 1/2 dl kokosflingor

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och häll i mjölken tills det svalnat. Vispa sedan ägg och socker poröst. Blanda ihop de torra ingredienserna i en ny bunke. Rör nu och blanda de torra ingredienserna med smörblandningen i äggsmeten. Häll smeten i en bakpappersklädd plåt (30 x 40 cm). Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter.

/ Receptkälla Kärleksmums

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s