Havrescones och naturen till hjälp!

Hej

Idag sprudlade energin både på mig och tösen så vi tog oss en promenad till Holmen för att mata änderna med havregryn och sedan leka på lekparken där. Visste ni det också att man ska inte mata änder med bröd?, det bästa är med majs eller havregryn. Det går läsa mer om det på fler ställen på nätet. Det är i alla fall så att brödet sväller i magen på änderna och de kan faktiskt oturligt nog också dö av det då ➜ Därför ska du inte mata änderna med bröd. Såklart är det inget som händer om du ger det vid ditt tillfälle, men på sikt om änderna får det för ofta kan det vara skadligt för dem.

Jag tänkte också att jag skulle hitta lite vårblommor och vårtecken?! Ni får kika vidare om jag gjorde det

Ta naturen till hjälp som lekpark

När man inte vet vad man ska göra och alla lekparker just för tillfället verkar vara de tråkigaste tråkigaste så kan man komma på mycket roligt att göra i naturen. Det finns många knep och ta till bara man tänker efter!

Här kommer några tips

 • Bygga en hinderbana med stockar och stenar som man hittar ute
 • Hoppa hopprep, ta med ett i en ryggsäck med även lite annat skoj
 • Rita en hage och hoppa hage i gruset
 • Klättra i roliga träd, det vi hittade var ju perfekt
 • Mäta och se vilken pinne som är längst och kortast, finns mer i naturen du kan jämföra med
 • Bygg roliga mönster och konstverk med pinnar
 • Skriv ord i gruset, vem gör coolast konstverk

Havre Scones

När man är ute längre stunder blir man ju sugen på något och då kan exempelvis scones vara ett bra tips. De är snabba att laga till innan man går ut och det är alltid gott. Här är ett gott recept från viktväktarna som de kallar Havre Scones. De görs på havregryn och lättfil för att få en extra knaprig yta. Ta med scones tillsammans med någon varm dryck så är det picknick direkt.

8 portioner = Hela receptet
Personliga Points = per portion 5-6

Ingredienser

 • Havregryn 1¼ dl
 • Vetemjöl 3 dl
 • Bakpulver 2 tsk
 • Salt ½ tsk
 • Margarin 80% 50 g
 • Fil, lättfil 0,5% 1¾ dl

Instruktioner

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Lägg i margarinet och smula det till en grynig massa. Tillsätt filmjölk och knåda ihop till en deg. Ta upp på bakbord och dela degen i 8 bitar. Forma små bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Grädda i ugn 225° ca 10-12 minuter.

/ Receptkälla ➜ Havre Scones

                                            

Hej där ditt fina vårtecken !

Såklart hittade vi fler vårtecken på vår runda. Fler tecken man såg är ju att det är snöfläckar kvar mest nu och inte fält längre. Samt de har sopat gatorna. Jag hittade några vårblommor som var intill ett solgassande träd. Tyvärr var de lite luggslitna av all blåst vi haft nu senaste veckorna, men de kommer mer och mer. Jag reagerade också på att fler och fler börjat cykla och även barnfamiljer. Det är bara att se alla fina tecken och glädjas åt dem Bellis frågade mig vilken årstid jag gillade bäst och jag fick tänka efter en stund då alla verkligen har sin charm måste jag säga. Fast för mig är det nog vår och höst. Hon svarade att sommaren tycker hon också om, för då får man bada mycket, men hon tyckte inte om sommaren för insekter, fästingar och ormar.

➤ Vilken är din allra bästa årstid enligt dig och varför?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

12 reaktioner till “Havrescones och naturen till hjälp!

 1. Mums för havrescones! Och vilka otroligt vackra omgivningar ni har. Älskar vattnet och de röda husen 🙂
  Varm kram,
  Annelihttps://theswedishlakehouse.blogspot.com/

  Gilla

 2. Trodde ni gjorde av med energi när ni va iväg i lördags. Men det fanns alltså lite kvar 😊.
  Tur att Bellis hitta ett trä att leka i en stund. Oj! Det viste inte jag. Å andra sidan så har jag typ aldrig matat änder. Men bra tips 👍.
  Scones är mycket gott & enkelt. Bra att ta med ut i naturen ☘️🌷.
  Jag gillar alla årstider. För alla har sin charm på sina sätt.
  Ta hand om dig❣️🤗

  Gilla

 3. Vilken klok dotter du har, jag håller med din dotter det är inte kul med getingar på sommaren men jag skulle säga att våren och sommaren är mina favorit årstider. Då blir jag glad i kropp o själ. 🙂

  Gilla

 4. gud så härligt med att promenera ute i detta vackra väder vi har lite då o då o då får man ju passa på 🙂 nä visdte inte att man skulle mata änderna med annat.

  Gilla

 5. Att leka ute i naturen är ju det bästa, det finns ju så många möjligheter egentligen. Jag håller med dig att alla årstider har sin charm men om jag ska välja en favorit är det nog ändå sommaren då det är varm, mycket grönska och det känns som alla har mer energi då.

  Gilla

 6. Härlig dag ute i naturen. Att få klättra i träd eller hoppa från stock till sten är ju så kul. Skönt när solen tittar fram och himlen är klar.
  Inte heller fel att komma hem och mumsa på nybakade scones.
  Våren är Härlig när ljuset kommer och allt knoppas men sommaren är nog min favorit. På sommaren får man springs barfota i gräset, mN har lättare kläder. Även sinnet känns friare och lättare
  Kram Kajsahttps://www.bland-kastruller-och-vinglas.se

  Gilla

 7. Vilken toppendag ni hade ute i naturen.
  Visst har alla årstider någonting. Men jag är helt klart en sommar(tant)tjej i grund och botten.
  Scones var väldigt länge sedan jag bakade, men det är gott.

  Gilla

 8. Jag älskar hur naturen – och jag – vaknar på våren. Så svaret på din fråga: Våren är min favoritårstid. Saknar blommorna under hösten och vintern, därför blir jag alltid glad av vårens ankomst. För att inte tala om de ljusare kvällarna! Det tycker jag är guld.

  Så mycket härlig inspiration du bjuder på i det här inlägget, i allt från lektipsen till sconesreceptet. Och så de fina bilderna. Tack för mysläsning i vårens tecken.

  Gilla

 9. Havrescones låter väldigt gott ut. Min bästa årstid är nog hösten då alla fina färger som trädens löv får. Det blir lite kallare men det är bara att man klär sig efter hur vädret är. Jag är en person som hellre har lite för kallt än för varmt. Jag tar hellre på mig en till tröja än att det ska vara så varmt så man känner att man skulle vilja klä av sig huden.

  Gilla

 10. Älskar Bellis jacka! En sån skulle jag också vilja ja 🙂
  Tack för all inspiration du ger med dina vv-recept! Precis vad jag behöver då jag behöver en liten spark i baken nu.
  Sommaren är min favorittid, men våren med sol och alla vårtecken är också härlig. Det är liksom en föraning om vad som komma skall!

  Gilla

 11. Matar inte dem men japp det visste jag. Här har dessutom kommunen satt upp infoskyltar, bra tycker jag.
  Oj, har inte ätit scones på bra många år. Roligt att vara ute i naturen 😊

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s