Det går att tänka annorlunda på en barnloppis !

Hej

Idag blev det en dag som vi först ingenting hade inplanerat men det blev flera lyckopiller och mycket bra fynd i kassen. Ska berätta för er och då måste ni ju läsa vidare om ni ska få veta varför vi valde att åka till grannkommunen idag. I rubriken skriver jag också att man kan tänka annorlunda på en barnloppis?! Ja jag har faktiskt mina knep som jag brukar utgå ifrån då jag går på loppis, vill du veta?!

Häng med!

En dag med fler lyckopiller

Den här förmiddagen en lördag som denna bestämde vi oss för att åka till grannkommun 12 min bort och deras lite större lekpark där. Till Bellis lycka nr 1 så har de bytt ut lekställningarna där och det var spretans nytt. Superfräscht med många lekmöjligheter. Helt perfekt, då kan man ju åka dit istället likväl som någon annan lekpark. Dessutom är det svalt där på sommaren då det ligger i en stor grop i stadsparken så man kan söka upp skugga bland träden och de stora gräsytorna. Till Bellis lycka nr 2 så dök min kompis Madde med sina två töser upp där som gubben i lådan. Det var lite roligt för BQ och Bellis hade gått en bit längre bort i lekparken just då och jag pratade i telefonen. Madde hade tänkt att det var sjukt vad lik Mirre hon var. Jag noterade inte henne lika snabbt som hon mig så hon hade inte vågat gå fram i fall att det inte var jag. När vi sedan såg varandra skrattade vi åt det båda två och ni ser ju och kan tro att töserna lekte loss ett bra tag i lekparken och hade det jättekul

När man börjar anta att vårblommorna kommer fram

Vi insåg sedan efter ett tag att det var dags för töserna att äta mat så vi lunchade tillsammans och det vart ju Bellis lycka nr 3. Töserna alla tre fick hamburgare och strips. Efter det sedan skiljdes vi åt för att vi skulle iväg på annat som vi också åkte till grannkommunen för. Vädret idag är ju helt perfekt, lite kalla vindar. Det har jag dock inget emot, tycker att det kan vara skönt när man är ute vårvinter dagar som denna. Jag och Bellis är också ”bra” från våra förkylningar typ, det satt i typ 3 dagar och nu nyser vi mest lite bara. Nu dock på kvällen här har BQ fått sin smäll av förkylningen av oss och nu är han lite däckad här i soffan. När vi var i Uppsala såg jag mer vårtecken där, jag har inte sett några vårblommor här än. Jag kanske måste ut och leta lite efter dem!

➤ Har ni fått några vårtecken hos er än?

Det går att tänka annorlunda på en barnloppis !

Varför åkte vi till grannkommunen för?! Nu kommer vi till Bellis lycka nr 4 – Jo för det är en stor barnloppis där idag och jag ville hitta lite ”skolkläder” åt Bellis som hon kan slita på nu framöver. Bellis har pratat om barnloppis så länge att det verkar så roligt att få gå på. Helst vill hon ju stå och sälja själv. Jag och Bellis kom dit till 14 och de hade öppet till 15. Det märktes då att det var de ”dyrare” plaggen kvar. Nu pratar vi 25, 50, 75, 100 kr plaggen. Kläderna för 5, 10 och 15 kr de går ju åt snabbt för det är sådana plagg som alla åker dit för. Jag är kanske vad vet jag lite tvärtom. Jag åker gärna dit någon timma innan de stänger, precis som idag. Varför det då?!, jo för då är de finare och som sagt lite dyrare kläderna kvar och jag tycker inte att en me&i eller POMPdeLUX, Polarn O. Pyret + andra kända märken är dyrt att köpa då för 25 eller 50 kr.

Jag är heller inte en sådan som ska tokshoppa kläder som många andra gör. Jag kan istället köpa mig 10 plagg som är nyskick på istället för de för 5kr och 10kr som varit med i fler tvättar. Jag handlade för ”400kr” och tror hon fick runt 15 plagg och jag fick då flera märkesplagg + ett par fina sandaler till sommaren. Jag shoppade också några plagg som kostar 5 kr och 10 kr, typ tishor. Bellis fick också en talande docka och ett par hörlurar. Jag hade plockat i hop fler plagg ändå, men de ville inte tösen ha och det måste hon ju vilja . Den här loppisen är så bra, de gör bord i storleksordning och skriver nummer på märkta lappen för vardera säljare. Mer jobb för dem att räkna ut alla sedan antar jag, men de har något datasystem de bokför i då man betalar. För oss kunder är det mycket smidigare för då går man till det bordet som ens barns storlek ligger och då kan man fokusera lättare. De har även ett enskilt rumt för leksaker och annat, toppenbra.

➤ När du går på barnloppis, vad tycker du är dyrt för ett loppisplagg? Vad är din gräns?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

5 reaktioner till “Det går att tänka annorlunda på en barnloppis !

 1. Hej!

  Vilken rolig början på detta inlägg 😃.
  Härlig dag ni fick i Uppsala med en vän som du stötte på. Det spontana är oftast det roligaste 😃❤️. Tur att barnen lekte så bra så att dem ville äta ihop åxå 👍.

  Skönt att du & Bellis är bättre ifrån era förkylningar.
  En mans förkylning för mig är bara gnäll. Så när sambon har mansförkylning. Så är det skönt för mig nu att jag kan fly hemifrån & till gymmet & höra positivt 😅. Men såklart är det från man till man.

  Åå vad bra tips! 😀👍. Ja, det är ju billigt när ett märkes plagg kostar vanligtvis 300kr å på loppis kostar plagget 100kr istället. Lite skillnad 🙂.

  Jag drar mig inte till loppis & sånt. Inte nu. Men den dagen jag kanske väntar barn eller har barn. Så kanske jag tänker annorlunda.
  Smart med uppdelningen 👍

  Jag har sett sopbilen, lite vitsippor & krokus. Snön som föll i veckan lukta sommar regn, vårjackan är på, sola på altan. Så några vårtecken har jag märkt & sett 🌷.

  Hoppas att du har en skön söndag❣️🤗🌼

  Gilla

 2. Här i Uppsala finns det vårtecken som du skrev men jag längtar tills man kan gå ut i skogen. Det har inte torkat upp tillräckligt än. Jag själv går inte på barnloppis då jag inte har barn. Jag tycker du är smart att inte åka dit till de öppnar då när jag varit på loppis och det är så galet mycket folk i början. Hoppas du får en bra söndag!

  Gilla

 3. Länge sedan jag var på loppis. Min grabb med familj åker ofta till en loppis i närheten där de bor och våra barnbarn älskar det.
  Ha en fin söndag.
  Carin

  Gilla

 4. Jag går i princip aldrig på loppis, men två av mina barn har gjort det en del. Både köpt och sålt. 50 kr för ett bra plagg kan inte jag se som dyrt. Märker däremot att många vill ha toppenfina plagg för det priset, vilket jag tycker är orimligt. Klart små barns plagg tvättas, och det måste ju märkas.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.