Säljare som inte fattar vinken!

Idag får båda Bellis och jag dricka varm dryck och kurera oss

Hej

Jag älskar att dricka varmt ur mina fina temuggar från Indiska, det passar ju så bra nu när vi är krassliga. Nu är de här några år gamla, men jag tämligen ÄLSKAR dem. Den här modellen har även fat till muggen. Tänkte därför tipsa om Indiskas sortiment på deras snygga muggar, skaffa en till våren vettja! Jag fastnade dock inte lika mycket för deras sortiment just nu som jag brukar göra, men deras breda temuggar med avsmalnad form som min ovan de är så goda att dricka ur

Indiska Muggar och Koppar

När man inser att det är ett återkommande mönster här hemma

I går vid lunchtid ringde Bellis lärare och sa att Bellis inte var pigg, hon nös och snorade mycket och var inte sig lik. Hon fick skickas hem och nu är då således både hon och jag hemma. Det felar nästan aldrig att jag inte får vara själv hemma och vila då jag är sjuk, utan det är nästan alltid att Bellis är sjuk också. Såklart är det mysigt att ha henne hemma . Det man behöver dock är att få vila, sova och bara vara när man är sjuk. Nu måste jag passa upp på henne och ni som vabbar vet att barn som är sjuka är sällan så still som de behöver utan då vill man spela spel (det är ju förvisso roligt), leka kurragömma, tjata och säga – Mamma, mamma, mamma gång på gång. Jag ska passa upp med dricka, smörgås m,m. Vem passar upp på mig då?! Det finns mycket mysigt man kan göra också såklart, för man behöver inte vila hela tiden. Vi brukar mysa och titta på film, pyssla med lite enklare grejer och även spela spel som inte är så krävande. Det är ju fördel också att vi är hemma samtidigt på ett sätt, för då slipper jag vara sjuk först, sedan vabba efteråt. Utan då är vi på benen igen samtidigt och kan tuta på igen.

Ja nåväl föräldralivet är inte alltid lätt och jag är också anti mot att sitta mycket vid mobilen, det är ett krav jag har. Skulle jag få vila skulle det innebära att hon skulle ligga med mobilen hela dagen. Vissa tycker det är ok när de är sjuka, men det tycker inte jag. Det är skadligt för barnen (även för oss) att titta för mycket på mobilen för deras synapser osv. Ögonen är inte gjorda för att se så snabba och färgskarpa rörelser hela tiden.

➤ Har ni tid för hur länge barnen får sitta med mobilen och vad gör ni om de ej lyssnar då?

Mina fina älskade muggar från Indiska

Säljare som inte fattar vinken!

I går klockan 20:38 för att vara exakt ringde ett mobilnummer till mig som jag inte kände igen. Jag svarade då eftersom jag tänkte att det eventuellt kunde vara någon från jobbet då jag inte har alla deras nummer och eftersom jag också är sjuk så kanske de ville fråga mig om något inför morgonen. Ja, så tänkte jag faktiskt. Så var det ju inte utan det var en kille som ringde på uppdrag från tidningen ➜ I FORM som jag prenumererat på flera gånger förr. Jag tycker att de har bra tidningar och jag tycker att de brukar ha bra förmånserbjudande de erbjuder om man startar ny prenumeration. De hade de också i det erbjudandet som de ringde och ville sälja på mig igår. De hade två erbjudande en våg där man inte bara fick vikten utan även kroppsfett och annat man skulle fokusera på för att komma igång med sin viktnedgång. Samt andra alternativet var ett tränings-set som var värt 700kr. Han sa sedan i nästa mening såhär – Jag tänker nu vara fräck Marie och fråga dig vilket väljer du om du hade valt något?! Jag svarade då att jag hade valt tränings-setet. Han säger då – Ja men vad bra Marie då skickar vi dig en prenumeration på 4 gånger plus tränings-setet och det är ingen bindningstid, du är fri att säga upp abonnemanget efter det. Förmodligen hade de flesta nappat på det där för han var jättebra på sin sak och jag var nära på att säga JA jag också i några microsekunder.

Sa jag verkligen ja då?!

Jag svarade då att – Stopp stopp! jag har inte sagt JA till något och jag säger igen att jag tackar nej till det här erbjudandet. Jag förklarade då att det var inte aktuellt för mig för jag precis köpt en ny telefon och anser mig inte ha råd. VET NI, då svarar han såhär – Men vet du Marie det är bara en engångskostnad det här och du får så mycket för pengarna. – Ja fast för mig är det inte bara en engångskostnad för min telefon kostar så mycket mer än så och jag kommer ha den ett bra tag framöver att betala för. – JAHA! OK du ska betala telefonen på fler gånger säger han då. Samt det märks att han försöker ladda med ett kontrande igen för att försöka övertala mig. Jag säger då – Jag är inte intresserad. Då blir han nästan lite ”otrevlig” och säger – Ok! du får ha en trevlig kväll. Men han säger det inte trevligt utan tjurigt och sedan säger han tyst och snabbt Hej då!

För det första ska jag inte behöva förklara mig alls över varför jag inte vill ha det. Jag skulle nog sagt inte intresserad och snabbt lägga på egentligen. Jag dock tycker det är lite synd om dem och jag tycker det är vett och etikett att man kan höra vad de har att erbjuda och man behöver inte vara otrevlig emot dem. Det är deras jobb liksom vi har våra jobb. Jag har själv jobbat som telefonsäljare och ringt hem till folk då jag började jobba som 19 åring och jag vet också att man får en låg grundlön och sedan får man provision för det man får in och därför är man extra ihärdig att få in en kund.

➤ Hur hanterar ni säljare när de ringer, eller svarar ni inte ens?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

18 reaktioner till “Säljare som inte fattar vinken!

 1. Hej!
  Tack för din kommentar hos mig idag. Vilken trevlig blogg du har.
  Jag svarar aldrig på okända nummer. Är så in i bänken less på telefonförsäljare.
  Men, kopparna från Indiska gillar jag MYCKET!!
  Hälsningar från Annika utanför DC

  Gilla

 2. Indiska har fina grejer & muggen du har är väldigt fin 😃.
  Rett passande att Bellis med är sjuk. Slipper du vabba. Men hur funkar det?! Du är sjuk. Bellis är sjuk. Då behöver man ju vabba. Eller hur funkar det??
  Men jag förstår din tanke. Att när man är sjuk så vill man ju tänka på sig själv lite i alla fall & kurera sig. Inte ha någon mer att tänka på. Men det är väl något som man får slå bort som förälder 😊.
  Jag anser idag. Att barn som är ganska sjuka får se tv mer än när dem är friska. Mobil samma där. Men spelar man eller leker så behöver inte tv va på.
  Säljare som ringer på hos mig hemma borde inte få finnas. För jag tycker det känns mer påträngande. Säljare i telefon kan jag lägga på. Om jag inte är intresserad.
  Som i alla yrken. Visa personer passar yrket för. Visa inte. Den du stötte på. Passar inte för yrket. Tyvärr fick du en sån person ❤️. Nä! Du ska verkligen inte behöva tala om varför du inte har råd!
  Jag hoppas att du mår bra. Att ni har en bra dag. Krya på er❣️🤗

  Gilla

 3. Det är väl typiskt, så har jag också det alltid. Är jag sjuk så lämnar jag ju inte och har ingen som lämnar åt mig. Så då får Levi bli hemma och ofta blir ju han också sjuk. Ni får krya på er! ❤️

  Gilla

 4. Alltid jobbigt när man är sjuk och ändå måste orka vara mamma. Känslan av att aldrig räcka till är jobbig och jag brukar föreslå att titta på film på teven i stället. Då kan man ligga i soffan och samtidigt vila. Visst det är en skärm det också men inte alls lika som små skärmar.

  Gilla

 5. Det är ganska tufft att barnen är hemma och sjuka när man själv också är krasslig, man behöver ju också få tid att återhämta sig. Men jag skulle inte låta dem sitta framför en skärm hela dagen bara för att få egentid. Nu är inte min dotter så stor att hon har en mobil eller liknande men hon får bara se på tv en liten stund om dagen.

  Gilla

 6. Har nix men vissa går igenom ändå. Måste vara tufft att vara telefonförsäljare men precis som er andra vill jag läsa igenom det noga och inte handla något jag inte behöver.
  Ang telefonen… självklart ska man inte sitta för länge men är man sjuk kanske ett undantag är befogat?

  Gilla

 7. Jag själv svarar aldrig på okända nummer. Svarar jag och det är en säljare så brukar jag svara att jag har godeman. Då brukar de bli tysta och säga ha en bra dag eller något liknande. Säljare som inte fattar vinken är väldigt irriterande. Jag själv har inte barn men sitter nog egentligen för mycket framför både telefon och dator. Muggen är jätte fin men har inte någon själv från indiska. Däremot så har jag tillräckligt med muggar just nu så behöver inte köpa någon ny.

  Gilla

 8. Trist att vara sjuk men ändå mysigt att vara det tillsammans och dricka ut så fina muggar. Men jag förstår dig, det är inte ofta man får vara hemma sjuk här heller och jag är dålig på att bara vara sjuk också, då brukar jag tyvärr ändå får jobba då man alltid är sjuk på fel tillfälle. Visst skall man kunna vara sjuk men det finns för och nackdelar med de olika arbeten man har. Men lovat mig själv att nästa gång jag eller barnen är sjuka så skall jag bara vabba. Hoppas ni kryar snart.

  Gilla

 9. Är aldrig otrevlig , det vinner man inget på.
  Däremot är jag väldigt tydlig i mitt nej tack o ja, en gång gjorde en säljare klart för mig hur ”korkad” jag var som inte ville köpa el av det företaget….
  Skulle heller aldrig förklara mig, det räcker med nej tack
  Trevlig helg o pigga på er.

  Gilla

 10. Hej Marie!
  Jag älskar din kopp! Bara så fin och färgglad. Jag svarar ALDRIG på ett telefonnummer som jag inte känner igen. Jag tänker att om det är något viktigt så får de skicka sms eller tala in på voicemail 🙂
  Din blogg ligger visst kvar i min lista 🙂 Men det har blivit någon ny inställning så att bara 10 st. bloggar syns åt gången. De senaste uppdaterade. Jag gillar inte att det är så och först trodde jag att jag hade tappat en massa bloggar. Jag vet inte hur man ändrar den inställningen. Om man går längst ned i listan står det VISA ALLA, om du klickar på den kommer resten av listan upp.
  Jag tycker att du har en jättefin blogg!
  Varm kram och ha en fin helg sedan,
  Anneli
  https://theswedishlakehouse.blogspot.com/

  Gilla

  1. Tack så mycket och detsamma, gillar din blogg också. Ja de har gjorts uppdateringar här på Wp också som jag inte alltid hinner med att förstå. Näe du har rätt, är det ngt viktigt får de tala in ett meddelande eller ringa igen.

   Gilla

 11. Jag svarar alltid när okända nummer ringer, eftersom jag aldrig vet om det är en försäljare eller till exempel ett inkommande uppdrag på min enskilda firma. Men jag har däremot som princip att ALDRIG köpa något av telefonförsäljare. Jag vill i lugn och ro kunna jämföra priser och noga läsa igenom villkoren för det köp jag eventuellt genomför. Därmed inte sagt att jag är otrevlig mot försäljare, utan jag försöker alltid i god ton att avböja vad de nu vill sälja till mig. Sen har det hänt enstaka gånger att jag kunnat snäsa av en försäljare om inte kan ta ett nej, utan fortsätter vara enträgna och tjatiga och absolut vill att jag ska genomföra ett köp.

  Gillad av 1 person

  1. Ja man vill kunna läsa om det hemma och inte ta beslut där och då på stubben eftersom många ggr skriver man på något som de inte säger med finstilt och så kan man binda upp sig ändå. Vissa är lite fula, man måste typ säga upp direkt man sagt ja, annars kan det bli att man binder upp sig i 3 mån osv. Så vart det för mig på ett ställe jag reggade mig på och det betalar jag för nu fastän jag inte använder det. Jättedrygt.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.