Våra matupplevelser i Uppsala

Moe Joe´s Juicebar

När vi klivit av tåget i Uppsala så letade vi rätt på ett ställe att äta något lite lättsamt för att stå oss till middagen sedan. Vi fastnade för ➜ Moejoés juicebar. Ett trendigt café med egentillverkad juice som färkpressad direkt vid beställning. De säljer även hälsosam fika och goda handgjorda smörgåsar. Cafét inriktar sig på att ha ekologisk, vegansk, gluten och laktosfritt sortiment. Vi tog varsinn bagel, som var toppengott och precis vad som behövdes. Det var populärt märkte man, för det var folkström hela tiden. Man såg då också att det var jucierna som var det som mest lockade.

En bra upplevelse och vi kan tänka oss att gå dit igen någon gång.

Villa Romana Restaurang

När det var dags för middag så hade BQ bokat in oss på restaurangen ➜ Villa Romana – Italienskt på vårt sätt. En finare resturang som hade gemytlig och trevlig touch och inredning. Det låg runt 10-12 minuters gångväg från hotellet. Här kan man välja maträtter med noga utvalt från Italien. Matutbudet var stort och det fanns även många öl och vinsorter att välja bland. BQ valde pasta – MAFALDINE DELLA CASA och jag valde – TOURNEDOS – Oxfilé. Bellis valde – AMERIKANSKA PANNKAKOR. Ni kan läsa ➜ menyn här kan ni se vad de har att erbjuda. Till dessert så delade vi tre på två och valde – AFFOGATTO AL CAFFÉ och VANILJDRÖM. Resturangbidräedena var jättetrevliga och hjälpsamma och vi fick bästa upplevelsen då vi var där.

Vi var jättenöjda med vår mat som var mer än toppbetyg på och jag kunde inte bli bättre firad än såhär.

Frukost på Elite Hotell Uppsala

Efter en natt med god sömn och tre sömntutor var det dags att bege sig ner till hotellfoajen och äta hotellfrukost på Elite Hotell Uppsala. Man fick boka upp sig på tid dagen innan och man hade 1 h på sig att äta frukost. Det var ett gott utbud av frukost och fanns många varianter att välja bland. Hotellfrukost är ju alltid något extra och det är ju nästan det man ser fram emot mest då man ligger på hotell. Så var det ju såklart också den här gången. Man kunde få allt vad man önskade sig, allt från äggröra till amerikanska pannkakor. Det jag kanske tyckte var ett litet minus var att borden var för nära varandra så det kändes som de som satt vid borden bredvid oss satt ”med” oss och det tog ju bort tjusningen lite. Störs man dock inte av det så var det nog samma underbara hotellfrukoststund som man alltid tycker. Jag stördes av det just för att man vill ha sin stund på morgonen där och ha en mysig frukoststund tillsammans med sina och kunna prata om det man vill.

Vi är jättenöjda även här med vår hotellvistelse och jag har blivit så bortskämd

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

8 reaktioner till “Våra matupplevelser i Uppsala

 1. Jag tycker att Uppsala är en mysig stad. Dels för att jag har pluggat på gymnasiet i Uppsala och så har jag släkt /vänner som kommer ifrån Uppsala. 😊

  Gilla

 2. Men oj va mysigt .
  Jo det hade nog ja tyckt oxå man vill ju mysa själv o min Stefan hade nog blivit galen på det 😀
  Det är ju ens egna familj man vill va med liksom
  Hoppas hem redan går bra o ni får fina vädret med hem
  Kram på dej fina

  Gilla

 3. Låter som en mycket trevlig mat upplevelse i Uppsala 😊. Jaa hotellfrukost är det jag längtar till när man ska bo på hotell.
  Vad bra att du är nöjd med ditt firar dygn i Uppsala 🎉😊

  Hoppas att du ha en trevlig dag! Ta hand om dig❣️🤗

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.