Gaffla fram en kyckling och våren pryder min näsa!

Vårens strålar pryder min näsa

Idag har det varit helt underbart väder och vi har varit ute mycket med barnen. Jag har t.o.m fått lite färg på näsan idag minsann. På min rast tog jag en 25min promenad i det härliga vädret och satt sedan för mig själv ute i solen på resten av min rast. Precis som det ska vara denna tiden på året. Det som är största problemet nu är ju att det är en övergång att det blir gegga, pölar och kladd överallt tills allt smällt klart. Ja, men vill man ha vår så får man nog ta det att det är såhär det är nu en period. Dessutom krasst sagt så kan det också komma snö igen innan det bestämt sig. Det är varmt mitt på dagen, men sedan mot eftermiddagen och på morgonen är det inte så varmt. Det är ju svårt att veta hur man ska klä sig själv, men än svårare hur man ska klä barnen. Bellis har som vi säger på förskolan ”gummikläder”. Ja, fleecefodrade galonkläder, det håller ett tag till. När jag hade rast var det ju mitt på dagen och då kunde jag sitta ute med bara kofta, underbart.

➤ Hur har er vårvinter-dag varit och har ni fått lapa lite sol idag?

Ett roligt påsktema med barnen !

Idag hade jag och ena kollegan planering och vi planerade veckan plus massa annat. Jag satte även ihop en mall på påskpysselkyckling” som vi ska göra med barnen. En påskkyckling som man gör med att doppa en gaffel i färg för att sedan trycka runt i en cirkel (vi förmålar en gul cirkel). Du vänder sedan på gaffeln åt rätt håll som man vanligtvis använder en gaffel och drar med den så man skapar spretigt fluff och formar fram en kyckling. Klipp ut ögon, eller limma dit redan färdiggjorda ögon. Klipp ut en liten triangel som näbb, limma dit dem. Limma som slutlig touch påskfjädrar vart än man tycker de passar. Man kan ju utveckla det hur man vill och göra fler mindre kycklingar på samma bild, färgglada papper m,m.

Barnen älskade kycklingen och jag hoppas att det kan bli ett roligt påskpyssel tillsammans med dem snart

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

12 reaktioner till “Gaffla fram en kyckling och våren pryder min näsa!

 1. Det är verkligen härligt att våren närmar sig men ja, jag märkte igår när jag var ute på eftermiddagen att det hade börjat bli lite kyligt. Men ändå så härligt att solen är framme mer 🙂

  Gilla

 2. Underbart med vårvärme och att komma ut och gå i solen. Hoppas vintern håller sig undan nu så vi får njuta ordentligt av ljuset.

  Gilla

 3. Det är underbart väder. Jag tar på mig den tunnare jackan mer & mer. Härligt. Men jag tror att det ska vara skönt att sitta på altan &’sola varje dag som det är sol. Men visa dagar är vinden kylig. Visa dagar varm. Fast det ser ut att vara varmt och skönt ute. Det är lite drygt. Men den årstiden nu.

  Ja, jo. Det är blött på visa ställen. Så barn behöver fortfarande ytter kläder som skydda dem kläderna som är innanför.

  Det låter kul att göra kycklingen med gaffeln för barnen 🙂. Hoppas att det går hem till barnen.

  Ta hand om dig❣️🤗

  Gilla

 4. Så skönt att hinna med en liten tur på rasten, att fylla på med sol och energi är så viktigt. Skönt för både kropp och själ. Ja nu närmar sig ju påsken, tänk så
  Skönt med lite helgdagar snart. Love it och alla barnens påskpyssel

  Gilla

 5. Vi har också haft helt underbart väder idag! Vi var ute hela eftermiddagen med barnen, samt åt mellanmål ute.
  Jag gillar verkligen kycklingen. Vilket roligt påskpyssel 🙂

  Gilla

 6. Här har det också varit härligt väder. Har bara behövt kappa på mig när jag har varit ute på promenad. Härligt att kunna pyssla med barnen nu när det inte är allt för länge till påsk. Jag hoppas det inte blir någon mer snö utan att det börjar torka upp så man kan gå ut i skogen.

  Gilla

 7. Vilken söt kyckling!
  Har tyvärr inte fått så mycket sol på nosen idag, men det är ändå ljuvligt att det är så mycket ljusare ute nu. Har insett att jag behöver en mellan-jacka innan de tär dags att ta fram lite tunnare jeansjacka mm.

  Gilla

 8. Jättefint väder, härlig sol igår men var inte ute. Alldeles för trött för det igår, idag tänkte jag hinna med en runda ute då jag ändå ska till barnmorskan 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.