Chokladbollar med mandel och dadlar

I helgen var jag på barnkalas och det var toppentrevligt. Det som bjöds på var ju sockerbomb, så är det och så kan det även få vara tycker jag sådana gånger. När man ser dessa chokladbollar från kalaset på bilden och allt gott så blir man ju direkt sugen och vill bara ha fler av dem. Det är ju således inte så nyttigt och kan man hitta nyttigare varianter som också är goda så är ju det bra. Jag tänkte därför tipsa om goda chokladbollar med mandel och dadlar från Viktväktarna

Chokladbollar med mandel och dadlar

25 portioner = Hela receptet
Personliga Points = per portion
 3

Ingredienser

 • Mandel 150 g, rostad
 • Dadlar, torkade 18 st
 • Kakao 3 msk
 • Salt 1 tsk
 • Kokosolja 2 msk
 • Kaffe 3 msk, starkt
 • Vaniljstång 1 st
 • Kokosflingor torkade 1 dl

Instruktioner

Mixa mandlarna i en matberedare tills du får grovt mandelmjöl. Lägg i dadlarna, kakaopulver, salt, kokosolja, kaffe och skrapet från en vaniljstång och mixa ihop. Rulla ihop till 25 bollar och rulla i kokosflingor.

/ Receptkälla ➜ Chokladbollar med mandel och dadlar

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

GODKÄND AV VIKTVÄKTARNA: Jag har fått godkänt och tillåtelse av viktväktarna att lägga ut deras recept på bloggen!

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

17 reaktioner till “Chokladbollar med mandel och dadlar

 1. Hääärligt! Jag är inte särskilt förtjust i socker. All min övervikt består av att jag gillar att äta mat alldeles för mycket och tar stora portioner och gärna två XD Så det är där jag borde hitta min strategi att justera lite.

  Gilla

 2. Det brukar alltid vara sockerbomber på kalas. Chokladbollar är gott och jag har testat med dadlar i. Föredrar dock originalet med vanligt socker. Men det är ju bra att det finns alternativ. 🙂

  Gilla

 3. En god chokladboll kan verkligen sitta fint ibland. Men det är också bra att ha andra alternativ redo – kom på nu att jag ofta gjorde en variant med cashewnötter och lime (och dadlar) förut men det var länge sedan nu. Bra för att få lite energi på em om man börjar känna sig trött 🙂

  Gilla

 4. Chokladbollar som är så gott men som du skriver inte så nyttigt. Bra då att man kan göra så de lite nyttigare. Ska definitivt spara detta recept och försöka göra det någon gång. Härligt att du tipsar om saker man kan göra nyttigare version.

  Gilla

 5. Chokladbollar är gott helt klart och jag önskar så att jag fixade smaken med dadlar men det går inte, verkligen önskar att det gick ner här. Men jag kanske kan testa på barnen, de äter ju det mesta i alla fall minstingen. På kalas får de vara lite sött men jag försöker alltid ha något alternativ till de som inte vill ha det söta eller inte tål tex mjölk osv.

  Gilla

 6. Trevligt med barnkalas efter denna ris med covid 😊. På barnkalas så tycker jag att det kan vara lite sött. Men fika hemma så vill jag ha det lite nyttigare. Men det är inte lätt när vi fortfarande är inrutade att fikar man så ska det vara onyttigt & ingen energi i als. Sen affärerna eller fik uppmanas ju inte att tänka mer nyttigt.
  Jag tycker inte att dadlar är så gott. Men i chokladbollar funkar det & en vän bjöd på dadlar en gång som hon hade gjort något med. Det var väldigt gott 😊👌🏼.
  Hoppas att veckan starta bra❣️🤗🌷

  Gilla

 7. Chokladbollar är så gott, jag vill dock ha original då det inte är något man äter så ofta. 🙂
  De i detta recept är säkert goda men innehåller nästan bara sånt jag är allergisk mot.

  Gilla

  1. Ohhhhhh!!! Jag älskar chokladbollar och tycker att de gör sig fint på barnkalas.

   Blev sugen på de med dadlarna men då jag är allergisk mot mandel så går det inte. Vet du om man kan byta ut mandel mot något annat???

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s