Snabb ris- och grönsaksgryta

Grönsaker blandade tillsammans i en gryta är alltid gott och här kan man ju också variera grönsakerna och även byta ut riset mot bulgur. Det här är en god gryta med härliga och goda smaker tillsammans med wokade grönsakerna.

4 portioner = Hela receptet
Personliga Points = per portion
 6

Ingredienser

  • Wokgrönsaker 1000 g
  • Rapsolja 1 msk
  • Ris, okokt 2 dl
  • Krossade tomater 1 förp
  • Grönsaksbuljong 2 dl
  • Oregano ½ msk
  • Gräslök 1 knippe

Instruktioner

Fräs grönsakerna i olja i en gryta. Tillsätt ris, tomatkross och buljong. Låt det koka på svag värme ca 15-20 min. Rör om då och då. Krydda med salt, peppar och oregano. Strö över klippt gräslök och servera.

ANTECKNING: Servera med en klick lättyoghurt och chilliflakes strött ovanpå!

/ Receptkälla Snabb ris och grönsaksgryta

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

GODKÄND AV VIKTVÄKTARNA: Jag har fått godkänt och tillåtelse av viktväktarna att lägga ut deras recept på bloggen!

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

14 reaktioner till “Snabb ris- och grönsaksgryta

  1. Det ser gott ut. Däremot har jag upptäckt att jag måste vara försiktig med tillagade grönsaker då jag får ont i magen av det. Brukar inte i vanliga fall äta så mycket grönsaker,

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.