Astma och pollenallergi – Har du?!

När man inte får sova på nätterna!

Ja, nu är det lite besvärligt och det känns bokstavligt talat som jag stoppat både halsen och huvudet i sanden. Jag har sådan extrem torrhosta och det brukar inte te sig såhär när jag får min allergiastma. Då är det mer så jag hostar tills jag kräks typ. Jag blir mer påverkad på min andning och stämbanden. Jag brukar då tappa rösten mer. Nu har jag jobbig och svår torrhosta som INTE ger sig. Jag vet att man får hosta av astma och allergi så därför utesluter jag då inte att det är min pollenastma som börjar göra sig påmind. Det är så besvärligt på morgonen, kvällen och natten. På dagarna är det mer under kontroll, hostar då med men inte lika mycket. Jag blir ju helt slut av detta och vet inte vad jag ska ta vägen. Jag har hostat så en muskel vid käken bakom örat också blivit irriterad. Läste på 1177 att man kunde få så då en muskel där är överbelastad. Jag känner när jag hostar att jag tar i med den muskeln också för att hosta ut. Dock med torrhosta så hostar man ju inte ut något utan det retar bara. Besvärligast är ju då när man inte får sova på nätterna utan man bara hostar och hostar.

Att själv inte veta vad som är vad?!

Jag var till Apoteket idag och rådfrågade och jag har fått råd att ta den här nu. Har inget vänt tills imorgon så kommer jag boka tid på vårdcentralen. Kan ju hända att jag fått min astma och pollenallergi redan. Jag brukar inte få det såhär tidigt innan och som sagt det har inte varit på det här viset innan! Det kan ju såklart vara olika från år till år och det har säkert blommat upp massor av pollen nu. Jag som älskar våren, finaste årstiden på hela året. Dock är det den mest hemskaste tiden för mig och oss allergiker. Det som många inte förstår är att man kan få så starka allergisymptom som om man låg i influensan typ. Så är det för mig då det slår till som värst och på det också blir man trött av histamin-medicinen. Är det allergiastman så finns det ju ingen anledning att jag är hemma och är sjukskriven, men som det är nu är jag ju också helt slut för jag får sova så lite om nätterna också. Dessutom kan jag i dagsläget inte heller bevisa vad som är vad och därför måste jag rådfråga med vårdcentralen.

Läs mer om allergi, astma och pollen här på pollenkoll ➜ Astma och pollenallergi. Nu är det hög tid att börja äta pollenmedicin igen och ta nässpray för vi går ju inte mot bättre tider när det gäller allergin. För mig är det ➜ Desonix och➜ Kestine som endast fungerar.

➤ Känner ni av pollen än och har ni pollenastma?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

11 reaktioner till “Astma och pollenallergi – Har du?!

 1. Gud vad jobbigt om det kommit redan, tidigt ju. Jag har inte känt av något än men jag har ju också olika starka allergier, så ibland blir det mycket, ibland känner jag inget. Jag nyser varje morgon men thats it! 🤔 hoppas du kommer underfund med vilket det är ❤

  Gilla

 2. urs vad jobbigt att hosta på nätterna allergi är det värsta som finns allergi är det värsta som finns pollen är verkligen hemskt 🙂

  Gilla

 3. Usch din stackare! Jag känner av pollen och har börjat med pollenmedicin. Jag har dock inte hosta men jag blir så fruktansvärt torr i halsen så fort jag har varit ute och varje kväll har jag ont i huvudet. Så nu är det all-in med ögondroppar, nässpray och tabletter.
  Jag älskar också våren men samtidigt så hatar jag den.

  Gilla

 4. Ibland kan det vara svårt att veta vad som är vad. Blir ofta sämre på våren och äter receptfria mediciner nån period. Man blir ju totalt utslagen.

  Gilla

 5. Visst märks allergin nu, beställt nya recept idag då jag märker att det är dags att börja med både tablett, ögon och näsmedicin …🙂

  Gilla

 6. Hej vännen!
  Å fy. Det där lät inget roligt 🙁. Hosta på nätterna är det värsta man kan göra.
  Hoppas att medicinen du fick råd på apoteket att köpa & ta hjälper snabbt 🙏🏻🤗. Annars som sagt får du vända dig till vc. Hoppas att du får bra hjälp där.
  Jag känner inte av några allergier.
  Krya på dig dig & ta hand om dig❣️🤗

  Gilla

 7. Usch det lät inget vidare. Krya på dig!
  Jag har inte astam eller allergi, men kan nog känna av pollen lite i ögon/näsa vissa år. Men inget som stör om man säger så.
  /Maria

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.