Asiatisk Kycklingsoppa vid öm hals

Hosta i takt med snarkningarna och kycklingsoppa

Här är det lite sjukstuga för mig sedan i lördags, men det är inte COVID, NEJ! Jag har testat mig och fått svar att det inte är det. Jag har dragit på mig någon superdryg torrhosta och förkylning som gör att jag är hes och ansträngd på stämbanden och i halsen. Hostar mest på nätterna och får således då rubbad sömn, vilket är jobbigt. Jag håller hela familjen vaken. I natt fick Bellis sova i min säng så sov jag i hennes. Ja, därför har de två sovit bättre i alla fall. Jag förstod att Bellis också sovit dåligt då hon kom in i natt efter att jag haft ett par hostattacker och sa – Mamma jag kan inte sova! Det är bara att fortsätta detta med att ha hackat och malet i ens månadsschema och avdrag från lönen! Idag sminkade jag mig bara för att jag kände för det och man känner sig piggare då även om jag mår lika utan smink eller inte!

Något som är att föredra när man har ont i halsen och är förkyld är soppa. Det lenar upp i halsen och går även lätt att svälja ner. Jag gillar ju också soppor med smaker och därför tänkte jag då således tipsa om en Asiatisk Kycklingsoppa från Viktväktarna

Asiatisk kycklingsoppa

4 portioner = Hela receptet
Personliga Points = per portion
 7-8

Ingredienser

 • Kycklingbröstfilé 250 g, strimlad
 • Margarin flytande 80% 2 tsk
 • Morot 1 medelstor(t)/medelstora, skivad
 • Champinjoner 100 g, i klyftor
 • Lök 2 st, gul/gula, skivade
 • Minimajs 150 g, delade
 • Sambal oelek 2 tsk, 1-3 tsk
 • Socker 1 msk
 • Hönsbuljong 4 dl
 • Fisksås (orientalisk) 1 msk
 • Kokosmjölk, lätt 4 dl, max 6%
 • Lime 1 st, 1 msk pressad saft
 • Koriander 1 msk, färsk, strimlad

Instruktioner

Hetta upp margarinet i en rymlig kastrull, fräs kyckling och grönsaker någon minut. Lägg i sambal och socker och låt det fräsa ytterligare 30 sekunder. Slå i buljong, fisksås och kokosmjölk, låt det koka utan lock i ca 12 minuter eller tills kyckling och grönsaker är klara. Smaka av med lime, sambal salt och peppar. Servera soppan i varma tallrikar och strö över koriander. Tips! Byt ut koriander till bladpersilja.

/ Recept och bildkälla ➜ Asiatisk Kycklingsoppa

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

GODKÄND AV VIKTVÄKTARNA: Jag har fått godkänt och tillåtelse av viktväktarna att lägga ut deras recept på bloggen!

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

11 reaktioner till “Asiatisk Kycklingsoppa vid öm hals

 1. Krya på er och torrhosta är verkligen inte alls kul och det är drygt men soppor är bra eftersom det är och blir varmt mot den onda halsen 🙂

  Gilla

 2. Hoppas du snart blir frisk och att du får sova hela nätter utan att vakna av att du måste hosta. Det var bra att du inte har covid. Håller med dig om att soppa kan verkligen vara gott när man som du har ont i halsen. Kyckling soppa var det ett bra tag sen jag åt. Ska definitivt förslå det till nästa vecka på basen.

  Gilla

 3. Det är de dagar då vi mår dåligt och känner oss sänkta som det är roligast att sminka sig för att liva upp dagen. Klä upp sig bara för att det ska bli roligare.

  Gilla

 4. Jag är svag för asiatisk mat. De har så goda kryddor och mycket grönsaker vilket passar mig perfekt
  Kram Kajsahttps://www.bland-kastruller-och-vinglas.se

  Gilla

 5. Stackare, hoppas du kryar på dig kvickt! Jag har också varit rejält förkyld nu, med negativa test. Blir så trött på att aldrig riktigt komma igång med träning osv….
  Goda recept du delar med dig av, detta är ännu ett recept som jag kan tänka mig att prova!

  Gilla

 6. Man kan ju bli sjuk av annat än covid, 🙂 Vi har ju hållit oss rätt så isolerade, så inte konstigt att man åker på allt annat nu när det öppnar upp.

  Gilla

 7. Vad jobbigt att du inte mår bra och den där soppan skulle jag vilja testa på. Krya på dig. Kramis ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.