Ljuvlig dag i vårvintern och Hello Fresh!

En ljuvlig dag i vintriga vårsolen

I dag har vi varit till grannstaden och strosat i deras centrum, lekt i stadslekparken och Bellis fick lunch och fika. BQ och jag hoppade både lunch och fika och tog varsinn varm dryck istället, chailatte och cappucchino. Vi satt på deras uteservering, solen låg på och de hadeäven infravärme, det var helt ljuvligt. Vi tillbringade flera timmar i deras stadslekpark,vilket såklart uppskattades mycket av tösen. Sedan har dagen präglats av tvättstuga, städa och få i ordning här hemma. Vi har halkat efter lite denna veckan då det varit mycket för oss både BQ och mig på jobbet. Då har man inte orkat på samma vis, så får det också, man är ingen bläckfisk som har åtta armar och kan vara överallt. Nu är jag ensam kvar på mitt jobb som INTE fått covid. Alla andra och deras familjer har blivit smittade, men vi tre här hemma har klarat oss. Jag hävdar fortfarande att det är att Bellis och min unika blodgrupp som som kanske står emot det. Ja, vem vet det kommer väl till oss också som en kollega sa till mig med som är mostståndare till vaccin. Hon uttryckte sig – Tro inte du kommer undan, såklart kommer du också bli smittad. Hon hade visst svar på det, så det VISAR sig helt enkelt.

Hello Fresh något som fungerar jättebra för oss!

På tal om annat så har vi börjat med ➜ Hello Fresh och varianten kalorismart under 650 kcl. Vi är toknöjda och vi är inne på andra veckan och varje recept har varit toppengott, mums. I kväll gjorde vi supergoda pepparbiffar tillsammans med potatisskivor, tsatsiki och tomatsallad. Vi väljer 3 måltider för 4 personer i veckan och då får vi också då två matlådor varje dag, det gör då också att vi får mat över varje dag, vilket också blir smart tänkt. De andra dagarna försöker vi äta i enlighet med viktväktarna.

Hello Fresh har fler alternativ på matkassar man kan välja, några exempel är familjevänligt, kött och grönt, fisk och grönsaker, kalorismart och snabbt och enkelt. Man kan också i deras app byta ut och ändra de förvalda rätterna och ändra till en meny som passar just en själv. Det tycker jag är jättebra, för att man kanske inte alltid gillar alla recept. Så var det när vi hade ICA,s Matkasse då passade inte alla recept oss och då känns det lite som om man betalar för något som man i alla fall inte skulle ätit. Något som är bra med Hello Fresh också är att man får ett sms när de ska leverera sedan kan man följa bilen som en spårning där man kan se vart bilen är och hur lång tid det är tills bilen är framme. Vi får leverans på lördagar och det är ju då jättebra eftersom man dels är hemma, men att vi också bor i lägenhet och då vill man inte att den ska levereras då man inte är hemma. De färgmärker påsarna man får i matleveransen så att man lätt ska kunna se vad som hör till vilket recept. Det som skiljer Hello Fresh från ICAS Matkasse är att det kommer med ris, potatis osv i portions och receptanpassade storlek till varje recept och inte i hela förpackningar. Det tyckte vi var en nackdel med ICAS- matkasse var att vi fick så mycket ris, potatis, sallad m,m över då man inte använde upp allt. På Hello Fresh får man då i enlighet med den rätten som det ska vara och därför är det mer klimatsmart och blir inte en massa svinn. Det är miljötänk över allt och det gillar jag. Jag minns när vi hade 3 fulla påsar med potatis i kylskåpet och 2 förpackningar ris över när vi hade ICAS matkasse så tyckte både BQ och jag att det hinner inte ätas upp innan nästa kasse skulle komma. Visst man kan pausa sin matkasse, men då blir det ju dyrare för då måste man ju gå köpa annan mat för att hinna äta upp allt och då föräter man sig ju på all potatis och ris.

➤ Har ni testat Hellofresh och vad tyckte ni ?!

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

13 reaktioner till “Ljuvlig dag i vårvintern och Hello Fresh!

 1. Håller med dig om Hello Fresh – tycker att det är toppenbra att man får allt i portionsförpackningar! Den enda nackdelen med det, eller att allt är packat i Hello Fresh-förpackningar är om man tex gillar ett recept och vill veta vad det eg är för sås i förpackningen för att kunna göra receptet igen. Har haft uppehåll några veckor, men på söndag får vi en kasse igen!

  Gilla

 2. Va härligt att ni fick en skön stund tillsammans i gran staden. Måste kännas extra skönt efter en vecka med mycket jobb.

  Jag har också hört att visa blodgrupper klarar sig bättre mot covid. Så jag tror att ni klarar er. Ni har ju varit kanon med restriktioner och rekommendationer. Så jag tror att du kan vara lugn och din kollega får nöja sig med att ha fel denna gång 😉

  Hoppas ni får en lika fin dag idag i solen!!!

  Gilla

 3. Jag har hört mycket om Hello Fresh, många vara väldigt nöjda med den kassen. Vi har haft Linas matkasse till och från och har väl tyckt att den varit lite ojämn, ibland är det väldigt gott och ibland lite halvhjärtat. Sen är det oftast väldigt små portioner och det är inte allt det blir matlåda trots att vi har en kasse för fyra personer…

  Gilla

 4. Lät ju hur mysigt som helst! Älskar när man får lite vårfeeling. Trevligt att ni tycker om hello fresh, det använder mina föräldrar och de är också nöjda. Brukar äta middag hos dem ibland och fått smaka på deras maträtter som alltid är lika goda 🙂

  Gilla

 5. snygga glasögon du har
  nä det har vi aldrig testat ja skulle väl vilja men med tre tonåringar passar ju inget
  ibland behöver man verkligen paus från allt kramar o fin söndag

  Gilla

 6. Jag är också den enda som inte har haft covid här på boendet. Däremot tror jag att det bara är tidsfråga innan man själv får det. Jag själv har inte provat hello fesh för har helt enkelt inte behovet av det. Däremot har jag hört både folk som gillar det som du och sedan folk som inte alls gillar det. Det där att man får ris eller potatis så det räcker till den måltid. Onödigt att man får för mycket och att man inte hinner använda allt innan nästa påser kommer.

  Gilla

 7. Det vet man ju inte, min mamma, hennes man, min syster och hennes sin hade det för någon vecka sen, vi hade träffats men jag fick det aldrig. Plus 5 till som vi haft runt oss hade det. Mysigt att njuta av solen idag 😍☀️

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.