Att tänka utanför boxen!

Ser man antydan till vår ute?

Nu börjar man ju se antydan till lite mer vårkänslor och vi har börjat med att vissa dagar då det är soligt ute att äta mellanmålet ute. Det är väldigt uppskattat och är ju också dessutom mysigt. Har ni börjat känna av stundande pollenallergi än? Jag tror att mitt huvud börjat känna av det då jag haft lite mer huvudvärk. Här satt jag inne på vår avdelning på rasten och nästan somna. Så skönt och avslappnat.

Känner ni av pollen än?

Pedagogisk Dokumentation som vägledning

Mitt liv är präglat mest av jobb nu, men för det ser dagarna inte lika ut. Vi har haft utbildningsdagar också där vi bl a utbildar oss vidare inom ➜ Pedagogisk dokumentation på vår PUD-dag utförde vi praktiskt arbete och vägledning.

Pedagogisk dokumentation innebär ju att man startar ett projekt med barnen som blir en början fast det blir inte klart ditekt. Vi säger barn a och b börjar rita en tavla. Sedan får barn c och d sedan fortsätta och tolka sin variant av tavlan. Man dokumenterar på annat sätt. Nu oftast dokumenterar man ju med att man fixar ett förbestämt projekt och visar sedan dokumentation ifrån det. När man för dokumentation med pedagogisk dokumentation kan nån skapa en fotovägg från en utflykt som man sedan fortsätter fylla på med barnens teckningar ord, färger och tolkningar, den är ej klar den fylls på. Man tar in barnens olika tankar och dokumenterar. Det kan dokumenteras som ex att åka buss. Varför åker man buss?!, Vad är en buss?, vilken färg, vad anser du en buss är. Har du åkt buss. Man fångar upp allt det och skapar sedan en dokumentation. Man fyller sedan på efter vad barnen säger och ritar. Man handplockar sedan ut delar av vad barnen säger. Ett barn kanske tycker en buss är röd en annan gul. En annan kanske tycker att man åker buss för det är roligt. Ett annat barn anser man åker buss för att man ska åka till farmor, en annan för man skadat sig och ska till sjukhuset. Tänk er dokumentationen där man kan dokumentera hur många tankar färger och bilder som helst då som inte är förbestämt utan vi skapar tillsammans med barnen och når ett slutmål.

Alla Barn kan ha samma slutmål men förklara olika. Ett barn kan tycka en spade är blå en annan ser inte spaden utan sanden men ända blir det samma tolkning. För att ta ett exempel då kanske man målar en sandstrand då ser ena barnet spaden, andra sanden, andra vattnet ett annat lekande barn och tillsammans skapar vi då en pedagogisk dokumentation av en sandstrand tillsammans med barnen för vi handplockar tankar och syner, kognitiva syner. Man skapar det tillsammans.

Flickan fick bröst och hatt

Här på vår kursdag hade vi fler material färg, stenar mönster. Vad gör du och om jag gjorde så hur anser du att den ska se ut om du gör så?! Därifrån går man i från projektet och sedan får nästa grupp ta vid. Här målade vi och klippa klistra i 4 olika grupper. Första gruppen målade en tjej. När min grupp tog över klistrade vi dit 3D-mönster alltså bröst, flygande hårstrå utstående skor, axelvaddar. Nästa grupp klistrade dit grejer runt tjejen. Tillslut ansågs den klar men vi skapade konstverk av en annans tillsammans. Är ni med?, det blir ett mycket roligare sätt att arbeta tillsammans med barnen och förskolan.

Känner ni till Pedagogisk dokumentation?, arbetar ni med det på er förskola, eller på barnens förskola?

En gul glad stjärna!

Bellis är så fin i sina nya gula galonkläder från ➜ Sportshopen. Dessutom har hon även nya stövlar. Det är jättebra kläder och stövlar som hon hållit sig torr i helt och hållet hur blöt hon än varit. Det är tokfint också att hon valde gula kläder tycker jag, det är så snygg gul färg på dem. Kan bara ge tumme upp på kläderna, och behöver ni köpa nya fleecefodrade galonkläder så kan jag rekommendera dessa från Sportshoppen.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.