Thaistekt färs med ris

Här har ni en smakrik och god rätt med många smaker som gifter sig gott tillsammans. Här kan man variera sig mycket också vad man vill tillsätta för smaker. Servera tillsammans med fullkornsris så blir det en både nyttig och mättsam rätt!

4 portioner = Hela receptet
Personliga Points = per portion
 15

Ingredienser

 • Ris, okokt 2 dl
 • Schalottenlök 6 st
 • Vitlök ½ klyfta(or)
 • Tomat 4 st
 • Margarin flytande 80% 1 tsk
 • Nötfärs 10% 400 g
 • Currypasta 2 msk, 1-3 msk röd
 • Koriander 1 kruka(or)
 • Sweet chilisås 8 msk
 • Sallad 100 g

Instruktioner

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka tomaterna i små bitar. Hetta upp en stekpanna med margarin och stek färsen tills den blir smulig. Tillsätt currypasta, lök, vitlök och tomater. Låt det steka på hög värme tills det mesta av vätskan kokat bort. Smaksätt med salt och peppar. Servera färsblandningen med hackad koriander, ris, sweet chili och sallad.

/ Receptkälla Thaistekt färs med ris

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

9 reaktioner till “Thaistekt färs med ris

 1. Låter och ser väldigt gott ut. Thai som är så gott men jag brukar få akta mig då jag inte klarar av för stark mat. Själv äter man thai oftast på restaurang. VI har bland annat en restaurang som heter Koh Phangan som jag käkat en gång då morsan och hennes man bjöd mig då jag fyllt 25 år.

  Gilla

 2. Kanske konstig fråga men vart i affären brukar currypasta finnas så jag vet vart ungefär jag ska kolla 😅 Vore kul att testa ett nytt recept!

  Gilla

 3. Det låter supergott, något som verkligen skulle passa mig. Men tyvärr inte barnen… det är för mycket olika grönsaker i… Men man kanske kan göra en variant till dem, för de gillar också thailändska smaker! Tack för tipset!

  Gilla

 4. Satt precis och funderade på vart du tagit vägen. 🙂 Så dyker det upp ett inlägg med mumsig mat igen. Såg så gott ut precis som allt annat du delar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s