Korvstroganoff- Himmelskt gott

Ibland krånglar man till det för mycket och anser att det ska vara så nya och annorlunda maträtter man gör. Jag älskar att göra traditionella recept som går hem både hos vuxna som barn. Fullkornsris är ju att föredra och ett hett tips från mig är att koka fullkornsris med en buljongtärning så får man bort den där lite pappsmaken eller vad man faktiskt kan säga som ”vanligt” ris inte gör. Korvstroganoff är ju en sådan rätt som går hem hos många och som också är traditionell. Det går ju smaksätta med sina egna smaker för att få den unik.

4 portioner = Hela receptet
Personliga Points = per portion
 13

Ingredienser

 • 500 g, middagskorv / Korv 9%
 • 2 dl Ris, okokt (Fullkorn)
 • Lök 1 st, gul
 • 1 tsk Margarin flytande 80%
 • 2 msk Tomatpuré
 • 2 msk Chilisås, tomat
 • 2 msk Vetemjöl
 • 3 dl Mjölk 0,5%

Instruktioner

Skär korven i strimlor, skala och finhacka löken. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp margarinet i en kastrull och bryn löken ett par minuter, lägg i korven och låt det bryna ytterligare några minuter. Tillsätt tomatpuré och chilisås, låt det fräsa någon min under omrörning. Rör ut mjölet i mjölken. Slå i mjölken i kastrullen och låt det koka sakta 5 min. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris.

Tips! För att få mer sting kan du smaksätta med sambal oelek eller cayennepeppar.

Receptkälla ➜ Korvstroganoff i enlighet med viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

3 reaktioner till “Korvstroganoff- Himmelskt gott

 1. Låter så gott. Gillar verkligen korvstroganoff så det ska jag önska till nästa vecka på basen. Det är alltid lika roligt att läsa dessa inlägg då man ibland ha idétorka vad det gäller maten.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s