Olivolja bra för både snippan och hårbotten?

Hej.

När jag var till min gynekolog och undersökte mig tipsade hon om att man kan smörja sig med olivolja även down there om man säger. Ja självaste fröken snippa kan även behöva smörjas med något då man lätt får tunna slemhinnor. Gynekologen sa att man behöver inte gå till apoteket eller gå köpa de dyraste krämer och intimoljor utan vanliga oljor man köper på affären fungerar lika bra. Tvål torkar ur slemhinnor och det i sin tur kan leda till att man får irritation och obehag. En del uppfattar det som om att olivoljan luktar för mycket att ha att smörja snippan med. Den olja som har mest neutral doft är solrosolja. Dock ska man passa sig för oljor med för mycket tillsatser i då det kan ge olika reaktioner. Så frågar du mig så skulle jag nog ändå köra på intimolja och produkter som är just anpassade för intimt. Man har även hört att olivolja ska vara bra för håret också, är det så bra då?

Hört att olivolja ska vara bra för håret också, är det så bra då?

Jag hade en period då jag fick väldiga eksem och ihärdig klåda i hårbotten att det var så jobbigt att det var outhärdligt. Då fick jag gå till hudspecialist som konstaterade att jag hade torreksem och för att få bort dem så behöver man smörja hårbotten på samma vis som du smörjer kroppen. Jag fick då hudsalvor utskrivet som jag skulle använda och vet ni?! Jag skulle smörja in hela hårbotten och massera in med en fet hudsalva som man använder på kroppen. Jag skulle smörja och massera in då jag gick och la mig och låta det verka över hela natten. På morgonen då man vaknade skulle jag då tvätta håret med schampo för känslig hårbotten. Ja ni kan ju tro hur fräsch kudden var efter en natt med fet kräm i håret, för det var inte lite man behövde för att täcka hela hårbotten då mycket fastnar i håret också. På så sätt fick jag faktiskt bort mina torreksem jag hade då och har efter det aldrig fått tillbaka det så illa igen. Här skriver ”Femina” om olika orsaker som torkar ur hårbotten och vad man ska tänka på.

Ja, vi skulle ju spekulera i om olivolja är så bra för hårbotten och håret?, Vad tror ni?

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Här är några exempel på varför man inte ska använda olivolja i håret som man ofta får tips för att man kan ha. Oljor är bra på mycket, men man kanske inte ska tro att det fungerar på allt. Olivoljan lägger sig som en fet hinna på håret och man tror på det sättet då att man fått en effekt. Det är faktiskt inte så bra som man tror. Olivolja tränger inte in på djupet i håret som hårvårdsprodukter gör. Vilket resultat blir det då, jo det blir bara ett kladd kort och gott sagt. Bättre att rådfråga med en frisör som kan utvärdera vad som behövs just för ditt hår och hårbotten. På sikt kommer håret också slitas på och kvalitén blir sämre och det blir inte rent. Olivolja luktar dessutom på ett speciellt sätt och det är inte det man vill gå runt och lukta i håret, lika lite som jag skrev om att man inte vill gå lukta i snippan. Hårvårdsprodukter har även utvalda ämnen i sina produkter som ska vara bra för ändamålet som behövs och det har inte oljor på det viset. Det finns produkter som har olivolja som en tillsats i och då innebär det att det som behövs utöver finns i produkten också.

Bästa tipset för håret är att ha mellanperioder, vad innebär det då?

Ja vad ska man göra då för att håret ska få bästa kvalité? Det är det som du och din frisör ska prata om, ingen vet vad som är bäst för ditt hår eftersom man själv inte kan se vad man har för exakta problem. Något man kan göra hemma är att man har mellanperioder med håret. Med det sagt menar jag att man ska låta håret vila helt från styling, värmeverktyg och produkter. Hitta en frisyr som du kan fixa utan att ha produkter i som du kan ha så att håret får vila. För mig innebär det en inbakad fläta i luggen, ett spänne eller diadem som gör att styling inte behövs på det viset. Då är syftet att du ska endast tvätta håret och då kommer håret ikapp efter det slitaget som blir. Visst det kanske känns tråkigt emellanåt att inte locka, styla och vara ditt fräschaste jag. Håret behöver också få vara sitt fräschaste jag och ge håret chansen få bli och vara det också.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

9 reaktioner till “Olivolja bra för både snippan och hårbotten?

 1. Det har jag inte hört förr men kanske fungerar. Har hört att filmjölk är bra för att återställa något där nere haha 🤣🤣🤣

  Gilla

 2. Vilket bra inlägg, Hade ingen aning att man kunde använda olivolja för snippan. Jag själv har fastnat för libresse intimtvätt men är noga med att inte använda det för ofta utan bara när det behövs. Jag har också haft problem med min hårbotten och har får använda ett speciellt schampo och balsam då jag fick utslag i hårbotten av tex vanliga schampo. När jag hade utslag i hårbotten så skaffade sköterskan på boendet något som personalen fick häva i min hårbotten och massera in.

  Gilla

 3. Naturliga råvaror är ju klart bäst i så många avseenden och jag är inte förvånad över att det skulle vara bra för både kropp och knopp. Absolut värt att testa. Allt som tas fram i olika produkter och kemikalier kan ju knappast vara bra ju.

  Gilla

 4. Drar mig för att ha olja i håret måste jag säga. Det känns som om det skulle vara svårt att få ur det sedan.. men jag har aldrig testat 🙂 Däremot vet jag att min svägerska använder olivolja som massageolja och det funkar tydligen jättebra.

  Gilla

 5. Jag låter aldrig mitt hår vila haha Här färgas, stylas, bleks och färgas igen. Nä det var faktiskt inte sant för jag brukar inte styla mig om vi ska till crossbanan, bara vara hemma eller ngt sånt. Men mitt hår klarar det mesta, det har mer än en frisör sagt.
  Farmor tvättade håret med äggulor för det gjorde Pamela i Dallas och det skulle vara sååå bra. Herregud vid hon bakade maränger sen.
  Olivolja är mycket bra att smörja in sig med men kanske inte på alla ställen…

  Gilla

 6. Husmors tips är inte alltid bra alla gånger.

  Då är det intim olja på apoteket som gäller 👍.
  Min mamma smörjer sitt hår med någon kräm. Tror hon har något över håret & sover med det. Sen duschar ur det på morgon. Men hon har åxå Psoriasis. Funkar för henne.

  Jag tror åxå på att året ibland behöver vila ifrån allt vad stiling heter. Jag själv använder bara spray ibland i håret just nu 😊.

  Ta hand om dig. Ha en fin kväll/dag❣️🤗

  Gilla

 7. Ja, man hör en hel del tips vart man än är inom vården. Alla har sina påhitt. Och absolut kanske olivolja fungerar, men jag skulle personligen nog också (likt dig) använda mig av intimoljor och intimtvål osv. som är anpassad efter intima ställen ❤

  Gilla

 8. Skulle aldrig aldrig komma på tanken att ha i olivolja i håret faktiskt. Låter allt annat än fräscht.
  Jag har jättetorra och sköra slemhinnor överallt i kroppen pga både sjukdom också är man ju i den åldern nu…😂
  olivolja funkar inte alls, utan här blir det ACO produkter från apoteket 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.