Frukosttips och vad är lämpligt?!

Nybakta Frukostfrallor jag fick av en fin vän när jag hjälpte dem med datorn idag!, Bellis älsklingsfrallor!
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Frukosttips och vad är lämpligt?!

Ja det avgör du helt själv och vad du vill äta!, jag tänker inte säga vad du ska äta och inte! Det man kan göra är att ge TIPS, det klingar bättre och är en helt annan sak. Här hemma äter vi olika bröd, fast vi kan variera oss. Jag äter helst grovt bröd med mycket fullkorn och fibrer. BQ och jag äter gärna knäckebröd och då gärna fullkorn. Bellis äter helst ljust bröd, det finns fler varianter på både mörkt och ljust man kan äta som är bra bröd. Du får kolla efter när du köper hur mycket socker det är i. Bakar man själv är det ju enklare att ha koll.

Fibrer är också bra för tarmarna och olika fibrer ger olika effekt på mag och tarmkanalen. Dock kan det även bli motsatt effekt av för mycket fibrer att man blir gasig och får diarré av det. Därför ska man äta det med normalt intag och i dagsläget sägs det att man ska inte äta mer fibrer per dag än 25-35 gr. Det är ett normalt intag. Det är ju också svår att mäta exakt hur mycket fibrer man äter. Därför är en bra tillsättning också att tillsätta frukt och grönt till det dagliga intaget av dina måltider. Det tillsätter också de fibrer och vitaminer du behöver. / Alla tips, råd är i enlighet med ➜ Viktväktarna

Tänkte ge er lite tips på olika frukostar man kan variera med

FrukostKvarg med bär och nötter

Här är en av mina favoriter då jag tycker om blandningen och jag brukar även rosta nötterna för att få en extra god touch.

1 portioner = Hela receptet
Personliga Points = per portion
 5-9

Ingredienser

 • Kvarg naturell 1% 2½ dl
 • Bär, färska 250 g
 • Hasselnötter 5 st, hackade

Instruktioner

Rör ner bären i kvargen och strö över de hackade nötterna.

/ Receptkälla ➜ Frukostkvarg med bär och nötter

Gröt med frukttopping

Gröt är alltid en bra start på morgonen och för att få in lite frukt och bär är det ju alltid ett enkelt tips att ha det som topping på gröten. På det sättet får du i dig allt du behöver och du håller dig också mätt fram till lunch.

1 portioner = Hela receptet
Personliga Points = per portion
 0-7

Ingredienser

 • Havregryn 1 dl
 • Vatten 2½ dl
 • Salt 1 krm
 • Banan 1 st
 • Bär, färska 1 dl

Instruktioner

Koka upp havregryn, vatten och salt och låt småkoka ett par minuter. Servera tillsammans med skivad banan och hallon.

/ Receptkälla ➜ Gröt med frukttopping

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

7 reaktioner till “Frukosttips och vad är lämpligt?!

 1. Läser alltid på brödet hur mycket socker det är i pga sambons diabetes. 3 gram socker är en sockerbit. Många bröd innehåller mycket socker. Bra att göra egn så man kan hålla koll
  Kram Kajsahttps://www.bland-kastruller-och-vinglas.se

  Gilla

 2. Äter nästan aldrig bröd, mest knäckebröd i så fall o inte ens det dagligen.
  Ska jag äta bröd vill jag ha ljust med gott pålägg.. ljust bröd innebär inte automatiskt att det är ”onyttigt”, finns jättenyttigt ljust bröd. Man får läsa på ingredienser och sen har jag förvisso inga förbud i min kost heller 🙂
  Min frukost byter jag inte mot nåt annat .Min gröt mår både jag och min mage och mitt magsår bra av.

  Gilla

 3. Det där med kost är så svårt. Jag tror på ren mat, dvs utan allt för mycket tillsatser. Bröd blir jag ofta kass i magen av. Bästa är surdegsbröd för mig.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.