Smakrik kycklinggryta med touch av chili

I går gjorde vi en jättegod kycklingrätt till fredagsmiddag tillsammans med fullkornsris. Det var verkligen supergott och känns som man kan äta den även måndag som lördag. Många goda smaker och vill man ha sting i tillsätter med exempelvis även cayennepeppar. Vill man ha mildare smaker smaksätter man med örtkryddor. Tycker att det är valfritt och när vill du äta den?!

4 portioner = Hela receptet
Personliga Points = per portion
 2-9

Ingredienser

 • Basmatiris okokt (100% fullkorn) 2 dl
 • Kycklingbröstfilé 600 g
 • Rapsolja 2 tsk
 • Vitlök 2 klyfta(or)
 • Tomatpuré 1 msk
 • Tikka masala kryddor, utan socker 1 tsk
 • Ingefära 1 tsk, malen
 • Gurkmeja 1 tsk
 • Chilipulver ½ tsk
 • Vatten 1 dl
 • Fraiche 5% 2 dl
 • Bladpersilja 1 knippe

Instruktioner

Koka ris enligt anvisning på förpackning. Strimla kyckling. Värm olja i en panna och stek den. Blanda ner pressad vitlök, tomatpuré, kryddor, vatten och fraiche. Koka upp och låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt. Toppa med hackad persilja och servera med ris.

/ Receptkälla Kryddig kycklinggryta

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

9 reaktioner till “Smakrik kycklinggryta med touch av chili

 1. Låter som en god gryta. Däremot skulle jag ha örtkryddor då jag är ganska känslig för stark mat. Får lätt ont i magen om maten är för stark. Fullkorn ris låter som en väldigt bra sak att ha till denna gryta. Gillar fulkorn i nästan allt man kan ha det i då det är bättre för magen.

  Gilla

 2. Kycklinggrytor av olika slag äter vi alla dagar i veckan. Tycker det är så gott särskilt om man använder kycklinglårfilé. Riset byter vi ut mot blomkålsris så passar det maken med hans diabetes också.
  Tack för enkelt och smakligt recept

  Gilla

 3. Låter gott!
  Idag gjorde jag barndomsmat, kassler på risbädd med ostsås. Det smakade verkligen barndom. Extra kul när barnen gillade det och ville höra om när jag åt det som barn.

  Gilla

 4. Så gott med goda grytor av alla slag, jag som har svårt för vanligt kött uppskattar verkligen goda kyckling rätter så detta skall jag visa mannen som brukar göra lite grytor här. Kul när det är ett recept man kan variera lite med

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.