Sitter fast som i en sardinburk i själva viruset.

Det här kom vår ena fina chef över med idag på jobbet till oss.
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Det är tillåtet att säga som man känner, sluta döm varandra!

Vi har det faktiskt kämpigt på jobbet nu, och det känns på ska jag faktiskt erkänna. Det märks på oss allihopa, vi är trötta och räcker inte helt till. Det är så tråkigt då att höra att man gnäller, bara bita ihop mm. Det är ju det vi gör i all sin dagar, var tror man egentligen? Varför får man inte säga att det är jobbigt just nu?, nä gör man det då gnäller man, då är man tråkig?! Låt en vara det då! Det är superjobbigt att vara så lite personal i i stort sett hela barngrupper som bara är något enstaka barn sjukt, plus att man måste även hjälpa till och springa runt på fler avdelningar. Dessutom är det barn som kräver resurs och när resurspersonalen också är sjuka och vi måste agera även det i samma kombo som bortfall av personal. Man är ute hela dagarna och man går och sitter inte och vilar inte något. Visst har man rast, men man känner hela tiden att man måste gå ut igen för man vet att det är väldigt sårbart när man sitter där och försöker njuta av sin mugg te eller kaffe. I går fick ena kollegan dela upp sin rast på fler gånger för att det gick inte gå i från just då. Hur vilar man i kapp då egentligen? Nu är det fler frånvarofall av personal som gäller från i morgon och det innebär faktiskt att det finns ingen personal alls på en avdelningen. Det är så att det är barn som har resurs, plus att det är barn på den avdelningen med som behöver pedagoger, vi kan alltså inte dela upp de barnen på övriga avdelningar. Vi har fått 2 vikarier dit i morgon, men igår då vi fick vikarier så föll även två av dem också bort i smittan. Sammanlagt av 11 personal just på vår sida av förskolan så var det 3 ordinarie personal. Vikarierna är slut och vi har fått ta in annan skolpersonal att hjälpa till för att få det att fungera. Det är INTE mer synd om oss än andra som jobbar i denna smittan, det är tufft för oss ALLA. Dock skriver jag för min egen del och min arbetssituation, det är stor skillnad mot att sitta och gnälla och beklaga sig.

När man får den uppskattningen så fäller man faktiskt en tår!

Mitt i allt detta då är det roligt att få uppskattning och visa att vi finns för er och att man får den uppskattning man behöver. När man får detta av cheferna då känner man faktiskt att man betyder något och att de ser vad vi kämpar och sliter. Lite godis i sammanhanget kanske känns som ingenting, men det gör det faktiskt och bara det fina brevet som de skrivit är ju så fint och betydande ❤

Även igår sa en pappa till mig då han hämtade hen att han ville ge oss en eloge över hur vi verkligen håller ihop en grupp som håller på att falla samman, men det är vi som gör att den fungerar. Han tyckte att vi inom barnomsorgen får för lite uppmärksamhet över hur mycket vi egentligen sliter och hur mycket vi dagligen utsätter oss för smittan och smittor. Det kommer finnas en tid både före och efter pandemin, men just nu är det så infekterat i samhället och vi sitter verkligen fast som i en sardinburk i själva viruset.

Hur länge ska jag stå pall för att inte bli smittad?! är jag ett unikt fall som viruset studsar över?!

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

30 reaktioner till “Sitter fast som i en sardinburk i själva viruset.

 1. Jobbar också på förskola.
  O känner igen allt du skriver.
  Cheferna är toppen här. Visar verkligen att de ser vårt slit.
  De flesta föräldrar är tålmodiga o förstår. Sen finns det dom som skäller ut en för att man skickar hem deras barn för att de är jättedåliga i magen. 😬
  Näää vi vill inte att ev magsjuka sprids på avd. Vi har det nog drygt som det är ändå.

  Gilla

 2. Usch ja förstår dig fullständigt! Det är likadant på mitt jobb just nu, mycket personal borta. Klart att det tar hårt på de som jobbar, cheferna är duktiga på att visa sin uppskattning och berättar vilket bra jobb de gör, sånt är viktigt. Även vi kollegor som inte jobbar nu, skriver i vår gemensamma grupp och stöttar de som jobbar 🌷 positivitet och kärlek 🥰

  Gilla

 3. jag tycker man få nälla bara det inte gå överstyr. alla dagar är inte perfekta. ni kanske måste anställa vikarie el nått för o få ihop det. det kommer nog förhoppnings vis lugna sej 🙂

  Gilla

 4. Vi har haft det tufft med personal på vår förskola här med, jätte bortfall av pedagoger så vi har gjort vad vi kan, lite därför Som Logan får hänga hemma med mig med, kan man svalast skall man göra det även om det inte är optimalt. Vad fint med lite uppskattning i alla fall. Och jag tycker absolut man får gnälla inte minst om det gäller denna smittan, den tär på så många, på alla

  Gilla

 5. Det var ju så bra av chefen och kan förstå att brevet kanske betyder mer än godiset. Det visar ju också att chefen förstår hur ni som jobbar sliter för at få det att funka. Själv känns det som det inte är frågan är om man kommer få viruset utan frågan är när. Har själv börjat jobba hemifrån igen då jag nyligen varit sjuk. Testade negativt för covid tack och lov.

  Gilla

 6. Vad fint att få lite uppskattning när det är riktigt tufft! Bara det att man vet att någon ser en, att någon vet att man har det tufft kan ju avlasta lite lite. För fy bubblan vad ni är många som sliter nu!

  Gilla

 7. Jag tror att vi alla är jävligt trötta på pandemin. Olika yrkesgrupper på sitt eget sätt.
  Ingen ska skällas på för att man är trött och uppgiven på situationen. Det är okej att vara trött på pandemin och allt vad den drar med sig.

  Gilla

 8. Såklart man ska få säga att det är jobbigt, det är inte samma sak som att gnälla tycker jag! Måtte detta snart vara över!! Men så fint att ni blir uppskattade av era chefer och att de visar det, jättefint gjort. 🙂

  Gilla

 9. Men säger folk att ni ska bita ihop, att ni gnäller? Det här gör mig förbannad! Nog för att jag har lättare att bli förbannad just nu när det är stressigt och skört, fast jag tycker att detta är en rimlig ilska.

  Gilla

 10. Självklart har man rätt att ”oja sig” över sitt arbete utan att det ska betraktas som att man gnäller. Det är tufft inom många branscher just nu, mycket på grund av pandemin. Klart man då ska kunna säga det utan få några påhopp emot sig.

  Gilla

 11. Självklart ska man få säga att det är jobbigt kan tänka mej att man får mycket skit när man säger att det är jobbigt men kan tänka mej att det är jobbigt att jobba inom skolan när ni har så lite personal

  Gilla

 12. Ni är grymma som jobbar inom förskola/skola!! 👏🏻👏🏻 EN STOR ELOGE TILL ER!!
  Det är som du säger att ni är runt smittan hela tiden. Vad skönt att du har klarat dig 😊än så länge.
  Ta hand om dig🤗❣️

  Gilla

 13. Alla ni eller vi som håller skolan, förskolan vården och omsorgen på rätt köl i denna pandemi. Just nu känns det värst då så många av personal är borta pga sjukdom. Kanske är det just finalen innan det åter blir någorlunda normalt igen. Värda alla uppskattning och hurra rop

  Gilla

 14. Tyvärr så får man mest skit om man jobbar inom skolvärlden. (Förskola, grundskola, gymnasium) folk har ingen förståelse för att man sliter ut sig och är helt slut. De tänker alltid att ”det är bara barn” om de bara visste. Det där är en anledning till att jag tyvärr tröttnat på skolyrket på många vis. Älskar barnen/ungdomarna men avskyr att aldrig få säga sanningen om hur förbannat trött man blir. Speciellt nu i pandemitider.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s