Fransk äppelpaj – En god festlighet!

Paj är alltid gott och här är en fransk variant med mandelbotten. Den är både god som kall och varm. Samt man tillför god syrlighet med äpplena. En god smakupplevelse att testa när man har tänkt ha lite festligt hemma eller ta med att bjuda på som en fin gest!

10 portioner = Hela receptet
Points = per portion
 5

Ingredienser

 • Vetemjöl 200 g
 • Mandelmjöl 30 g
 • Salt 1 krm
 • Lättmargarin 40% 80 g
 • Vatten 2 dl, 2-4 msk kallt vatten
 • Äpple 3 medelstora
 • Citron 3 msk, pressad
 • Smör 20 g
 • Florsocker 1 tsk
 • Marmelad 1 msk, aprikos

Instruktioner

Blanda ihop vetemjöl, mandelmjöl, salt och margarin. Blanda ner vatten lite i taget och knåda till en smidig deg. Forma till en boll och rulla in i plastfolie, låt vila i kylen 1 timme. Sätt ugnen på 200°. Skiva äpple tunt, gärna med mandolin och blanda direkt med pressad citron för att undvika att de blir bruna. Kavla ut pajdegen tunt och lägg över i en pajform (Ø 26 cm). Picka den med en gaffel och lägg ut äpplena omlott. Smält smör och blanda med florsocker. Pensla på äpplena.

Sätt in pajen i mitten av ugnen ca 25 minuter och pensla sedan direkt med marmelad. Låt pajen svalna innan den skärs upp. Servera den varm tillsammans med en mindre klick kvarg (ex vaniljsmak) 0,2% om så önskas!

/ Receptkälla ➜ Fransk äppelpaj

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

3 reaktioner till “Fransk äppelpaj – En god festlighet!

 1. Ouh! Det där ser verkligen gott ut! 🙂 Kanske ska ta och testa det hemma, vet att barnen tjatat om just äppelpaj ett tag. (Själv tar jag hellre vaniljsås med en superliten bit äppelpaj) :p

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s