Kan en fördel bli en nackdel?

Jag vet inte om man ska skratta eller gråta då vi skickar hem barn nästan dagligen som har feber och vi har en stark smittohärd. Ändå vill man släppa på karantän och regler kring hur det är när någon är positivt smittad hemma men andra i familjen inte är det. Är det inte bättre att isolera sig? Vi pratade om det på jobbet idag att vi oroar oss mer för att det kommer bli så att vi inte kommer ha tillräckligt med personal för att täcka upp hela barngrupper och avdelningar och vi trillar ju dit en efter en. Det är också extremt dåligt med vikarier nu, vi nekas vikarie vissa dagar för det helt enkelt finns inga. De som finns är redan bokade. Vi får ju ta emot barn som suttit i sin karantän klart även om övrig familj är fortsatt smittade och sjuka i covid och såklart även andra sjuksommar! Nu får även de som har trippelvaccinerat sig sitta 5 dagar i karantän istället för 7 och de som inte är så sjuka klassas som att de gör bättre nytta på jobbet, ja typ så! Såklart ska man komma tillbaka frisk och ha varit feberfri i 48h. Här kan ni läsa mer och vad de tagit fram för nya rön nu ➜ Nya regler för familjekarantän och även är på folkhälsomyndigheten sida ➜ Anpassade förhållningsregler kring covid

En fördel kan också bli en nackdel

Det som ska vara en fördel blir också en nackdel i det här är ju att vi som jobbar på förskola får ta många hårda smällar då vi faktiskt lever i smittan konstant och att vi bör också vara på plats för att barnen ska ha någon stans att vara. Det är ju en av anledningarna kring att de har slopat på reglerna kring karantän. Dessutom anser man att snabbtesten ska vara gott nog nu och att PCR-testen måste gå till dem som verkligen behöver det. Många glömmer bort hur utsatta även vi på förskola och skola är mitt i allt detta. Krasst sagt så borde vi hela tiden ha på oss både munskydd, visir och skyddskläder ❤. Vi får också så mycket mer att göra nu som man kanske inte förstår är extra moment för oss som annars inte varit något. Vi måste ta emot och klä av och på alla barnen eftersom föräldrarna inte får gå in längre. Det i sig är jättebra så man isolerar det här med att ha folk inne i små ytor. Det som kan vara lite besvärligt är att fler barn kan gå hem eller komma samtidigt och man då också behöver vara på plats inne på avdelningen för man är kort om folk som man är. Då ska man passa dörren och även klä på barnen när man egentligen inte har tid då det är kritiskt inne på avdelningen för man bör ha koll på de barnen också. Såklart funkar det, man får anpassa sig, men när du tagit på 5 barn deras overaller och 5 föräldrar väntar utanför när du hela tiden har pressen på dig att bli snabbt klar nu så du kommer in till de andra barnen. Såklart får de större barnen klä på sig själva, men de mindre barnen behöver vägledning.

Idag var ett sådant exempel att det kom så många barn samtidigt att de andra barnen som skulle ha frukost fick vänta hela tiden för att vi pedagoger behövde ta hand om annat innan vi kunde komma till ro. Såklart kan barnen börja äta i förväg kan man spontant tänka, men även de barnen som kommer och ska ha hjälpen ska också äta frukost! Samt andra grejen är att man lämnar inte barnen att äta ensamma. Ett annat exempel är att klockan 15-16 är det många barn som går hem samtidigt och då har även tidig personal gått hem. Idag fick jag rodda i att se till att elva barn klädde på sig och kom ut själv. Jag fixade det ju och det var bara att få in en fungerande rutin, men det är inte hållbart i längden.

➜ Vad känner du för de nya reglerna de släppt idag?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

10 reaktioner till “Kan en fördel bli en nackdel?

 1. Jag vill att eleverna ska vara i familjekarantän, och om de själv får symtom vill jag att de ska vara hemma 7 dagar från SIN smitta. Jag tycker att det är bättre än att de tar med sig skiten till skolan, även om jag ser framför mig hur få elever vi skulle ha i klassen och hur mycket det skulle kunna ställa till vad gäller prov och sånt. Jag tycker samma med personalen. När jag fick covid var jag så himla sjuk och mådde så FRUKTANSVÄRT dåligt trots att jag hade fått två vaccinationer. Så jag är väldigt orolig och vill att alla med symtom ska stanna hemma och isolera sig och inte dutta vaccinet omkring sig. Men jag är lärare mest på högstadiet. Så mina är ju äldre barn, de kan alltid få distansundervisning. Att ni med de yngre barnen är sårbarare än oss är alldeles tydligt.

  Gilla

  1. Ja det är svårare med de yngre barnen och just nu är det stor smittspridning på vår förskola och vi får just nu inte bukt på den. Jag fattar ej varför jag inte smittas?! Jag håller med dig om din åsikt och att man borde tänka så!

   Gilla

 2. Ja fy så många som blir än mer utsatta nu när det ändrats igen. Vilket jobb ni gör, liksom många av mina bästa kompisar som jobbar inom skola och förskola, så känner med er! Jag gör allt jag kan för att undvika att bli sjuk, vara i vägen och bara hoppas att detta vänder snart. ❤

  Gilla

 3. Vi har med väldigt dåligt med vikarier just nu när jag var vikarie så fanns väldigt många men inte nu

  Gilla

 4. Ååå jag läste det🤦🏼‍♀️ Skulle man smittas mindre nu än för några dagar sen. Vi sitter i karantän och det verkar bli väldigt utdraget. Hoppas du som jobba så utsatt håller sig frisk ❤️

  Gilla

 5. Det är bra att du skriver om såna här saker. Så vi får ta del av vad du är med om i ditt jobb. Därför att i media så är det bara sjukvård & äldreomsorgen Som de har tagit & sagt att det är kris där. Lite skolan. Men inte förskolan. Tycker jag inte.
  Ni förskolepersonal gör ett jättejobb i dessa tider. Annars åxå. Jag lyfter verkligen på hatten 😊.
  Allt handlar om rutin. Överallt. Men får man in en rutin så går allt mycket fortare åxå 😊.
  Jag har inte hört om dem nya restriktionerna så mycket.
  Ta hand om dig❣️🤗

  Gilla

 6. Jag är så dubbel. Det pratar om ansiktsmask, men så många som SKA använda det gör det inte då det är så jobbigt att arbeta i. Efter vartenda arbetspass har jag så ont i halsen och hostar sönder mig. Någon dag utan och det är borta. Just nu får vi 200 kronor extra per timme då vi går in extra förutom den ordinarie kval ersättningen. Detta för att det inte finns folk. I höstas hade jag 30 timmar övertid på två veckor pga personal och semestrar och det var ohållbart också. Jag jobbar ändå heltid och en av veckorna var då jag ändå jobbade mer än mina 37 timmar. Vad vi än gör nu så blir någon drabbad 🙂

  Gilla

 7. Fy det är verkligen jobbigt med allt just nu och blir så förvirrad att reglerna som ändras hela tiden. Hoppas att det här någonsin får ett slut. Kramis ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s