En utveckling för allt lärande!

Utbildning via teams och tillbaka på jobbet

Dagarna går och idag har jag jobbat för jag fick svar att mitt covid-test var ej påvisat så ingen covid denna gången heller. Dock har två kollegor till trillat dit i covid sedan jag var sjuk så det är bara att tacka och ta emot den här gången också att det var negativt. I går via ➜ Teams så var jag och några fler kollegor, plus även andra som är på andra avdelningar inbjudna till utbildning av NTA. Det är en form av skolutveckling och ➜ NTA är förkortning av naturvetenskap, teknik och matematik. Barnen älskar att väga, mäta se vad som är kortast, längst som några exempel. Allt är ju som ett led i barnens lärande utveckling. Sedan är det ju också såklart baserat på hur gamla barnen är och hur man kan testa med kemi, fysik, laboratorium för at utmana barnen i en del av lärandet. På förskola baserar man kring ljus, ljud, luft och vatten. När de kommer i skolålder så kan man utveckla det och utföra experiment. Man kan följa en fjärils liv, eller se utvecklingen från från frö till frö. Testa olika vätskor i kemilabb och då såklart under kontrollerande former. Det finns massor att utforska i det här, Bellis gick NTA när hon gick på förskola och hon älskade det och har fortfarande intresset kvar. Vad jag förstått så har de också fortsatt med det i hennes skola.

➤ Har du jobbat med NTA? eller har dina barn haft det på förskolan/skolan som en del av lärandet?

➤ Vilket var ditt favoritämne i skolan och varför?

När man inser att man är helt ute och cyklar

Idag har det även varit torsdag för mig hela dagen och när jag nu insåg att det är onsdag och det är två dagar jobb till innan helg vart man lite besviken. Nej nej jag trivs jättebra på mitt jobb och med mina kollegor. De sa t.o.m när jag kom tillbaka – Ohh vad roligt att se dig igen Mirre ❤ Dock blir det ändå en besvikelse när man inser att det inte är fredag imorgon utan det är torsdag då känns det ju för stunden lite bittert. Jag slutar tidigt i morgon, redan kl 14, fast jag börjar 6:30 så det är ju såklart tidigt man får gå upp. Man får göra det bästa av det, just nu njuter BQ och jag av egentiden här hemma när tösen somnat och kikar på serien The Girl from Oslo på Netflix, såå bra! Med Bellis spelar vi annars mycket spel och hennes älsklingsspel just nu är Cluedo och hon är extremt smart och duktig. Så roligt att se hur hon tänker och också även löser gåtan.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

15 reaktioner till “En utveckling för allt lärande!

 1. Jag känner inte till det och minns inte om jag hade det i skolan men vad kul att bellis tycker det är intressant och har kvar det intresset. Härligt att du trivs på jobbet 🙂

  Gilla

 2. Vad skönt att du var negativ även denna gången! Gissar att dottern kommer att åka dit nästa vecka när hon kommer tillbaka till skolan efter att ha varit hemma denna då lillebror varit positiv.

  Gilla

 3. Skönt att det är negativt, vi sitter som så många andra i karantän för att mannen var positiv här i går, men varken han eller vi har några symptom och vi andra har tagit snabb test som är negativ. Så smidigt med teams, jag har nog minst 5-7 möten om dagen på temas så det har blivit en del 😂

  Gilla

 4. NTA minns jag när det kom, jag blev sjukt irriterad på skolverket och politikerna för jag tycker inte att små barn ska behöva skolas in i skolans värld. Sen såg jag vilken glädje mina egna barn hade av det och hur kul barnen gillade det när jag själv jobbade inom barnomsorgen. Så jag får helt enkelt bocka på nacke och inse att ibland ska man ha all fakta innan man har åsikter.
  Cluedo spelas gärna här hemma av våra ungdomar (måste sluta kalla dem för barn!).

  Gilla

 5. Tycker det är roligt med NTA, göra experiment med barnen och höra deras hypoteser och se deras miner när de förstår och inser. Roligt när barnen tycker om att utforska 🥰

  Gilla

 6. Vad roligt med NTA, det vet jag inte om de håller på med på dotterns förskola faktiskt. Men det låter ju väldigt bra. Jag gillade naturkunskap väldigt mycket i skolan, men även svenska och engelska där vi fick läsa och skriva mycket 🙂

  Gilla

 7. Det är verkligen skönt och härligt att se hur barnen utvecklas. Det är som om det spritter i kroppen av stolthet, glädje och kärlek. 🙂 Älskar att spela spel med barnen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s